Kedvezményes vállalati hitel mustra

Kedvezményes vállalati hitel mustra
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-09-14
 

Szinte minden vállalkozó számára, szinte minden hitelcélra ma már elérhető valamilyen kedvezményes hitel. A bankok többsége nem tudja ügyfeleinek felkínálni az összes kedvezményes hitelt, így érdemes a saját banktól függetlenül is tájékozódni, hogy mi érhető el az adott cég számára. Hitelcélok, elérhető hitelösszegek és a kapcsolódó kondíciók – a legfontosabb alapinformációk a 0%-os, a Növekedési és a Széchenyi hitelekről.

Mennyiért?

Kétségtelen tény, hogy a 0%-os hitel kamatozásban verhetetlen, viszont megszerzésének esélye a három támogatott hitel közül a legalacsonyabb. Egyrészt: egyelőre extrém bonyolult a hiteligénylés folyamata, a szükséges dokumentációk és a kiutalás is (bár több hónapja elindult a program folyósított hitelről csak elvétve szállingóznak hírek…). Másrészt: ha csak az egyszerű matekot nézzük a rendelkezésre álló 44 milliárd forintos keretet várhatóan 1000 vállalkozás között fogják szétosztani (44 millió forintos átlagos hitelnagysággal számolva).

Második helyen a Növekedési Hitel szerepel, a teljes futamidőre biztosított max. 2,5%-os kamatával, melyhez nem társul semmilyen egyéb kezelési költség sem. Szeretnénk kihangsúlyozni azt, hogy a 2,5% a maximumot jelenti! Lehet olyan jó és vonzó egy ügyfél, vagy egy ügylet, teremthetünk bankok között olyan versenyhelyzetet, hogy ez a kamat alacsonyabb legyen. Találkoztunk már 1,5%-os NHP kamattal is az elmúlt időkben. ( A teljesség kedvéért meg kell jegyeznünk, hogy ez inkább a nagyobb ügyletek esetében merülhet fel.)

A Széchenyi Hitelek tartoznak a „legdrágább” kedvezményes hitel kategóriába, a kamattámogatásnak köszönhetően azonban még mindig a piaci kamatozás alatt érhető el. Látószögünkből azért sem szabad ezt a lehetőséget kiengedni, mert a hitelcélok tekintetében viszont a legnagyobb rugalmasságot mutatja.

Cégtulajdonosok számára a rendkívül összetett feltételek bogarászása mellett a legegyszerűbb megoldást az jelenti, ha az alábbi hitelkereső használatával ellenőrzik, hogy 1) a saját cégük megfelel-e a kedvezményes hitel feltételeinek, 2) ha a cég megfelel, a konkrét hitelcélra melyik kedvezményes hitel érhető el:

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    Hirdetés

    Hirdetés

     

    Mire lehet igényelni, mekkora összegben, mennyi időre?

    Működést finanszírozó rövidtávú forgóeszközhitel és folyószámlahitel kizárólag a Széchenyi Program keretében támogatott, elérhető hitelnagyság 25millió, illetve 50 millió forint.

    Beruházási hitel már igényelhető mindhárom támogatott hitel keretében – 0%-os, NHP, Széchenyi Hitel -, igaz eltérő beruházási célokra és eltérő összegekben. A három hiteltípus gyakorlatilag lefed minden beruházási célt:

    • működés finanszírozás
    • vevő- és szállító finanszírozás
    • tárgyi eszköz, gépjármű vásárlás
    • kapacitásbővítés, korszerűsítés
    • részesedés, immateriális javak vásárlás
    • lakás, telephely, iroda, vásárlás, fejlesztés, bővítés

    A beruházásokra fordítható támogatott hitelek eltérő összegben állnak rendelkezésre, eltérő maximális futamidő mellett.

    1-abra

    Ki vehet fel kedvezményes vállalkozói hitelt?

    A társasági formában működő (Bt., Kft., vagy Zrt.) cégek számára a lehetőségek tárháza korlátlan: a 0%-os, a Növekedési és a Széchenyi hitelek is elérhetők. Az egyéni vállalkozók és a szövetkezetek a Növekedési Hitelt igényelhetők köréből kiszorultak, 0%-os Hitelt, illetve a Széchenyi Hitelek bármelyikére – folyószámla, forgó, beruházási – sikeresen pályázhatnak.

    1-abra

    Hirdetés
    Hirdetés