Betöltés

Lássuk, mit kell ahhoz tenni, hogy évekre bebiztosítsuk a legnépszerűbb vállalati folyószámlahitelt!

szerző: Bankmonitor.hu
2017-06-14

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel alapvetően egy évre szól, de már a hitelszerződés-kötésben rögzítve van, hogy plusz egy évvel meghosszabbítható a hitel. Érdemes időben elkezdeni a felkészülést az úgynevezett egy év múlva esedékes felülvizsgálatra, illetve az 1+1 év lejáratakor esedékes meghosszabbításra, mert ha időben lépünk, akkor a korábbi ügyletből eredő tartozásunkat az új hitelkeretből villámgyorsan rendezhetjük, saját erőre pedig nem is lesz szükségünk. A következőkben áttekintjük a fontosabb buktatókat és azt is, hogy miként lehet azokat elkerülni.

Alapesetben, ha Széchenyi Kártyát igénylünk, akkor „1+1” éves futamidejű hitelszerződést kötünk. Valójában a hitel futamideje egy év, viszont már a szerződés aláírásakor rögzítjük, hogy bizonyos feltételek esetén a hitel futamideje egy további évvel meghosszabbodik.

A határidőket ne felejtsük el

Ha nem akarunk ismét bemenni a bankba az első éves felülvizsgálati időpontban, akkor annyit kell csak tennünk, hogy az első év lejáratát megelőzően legalább 30 nappal beadjuk a felülvizsgálati kérelmünket a regisztráló irodába. Ellenkező esetben a Bank vagy a takarékszövetkezet (még pozitív bírálat esetén sem) tudja felülvizsgálattal „továbbengedni” a hitelt a második évre, tehát a felülvizsgálati határidő be nem tartása esetén kénytelenek leszünk újraszerződni a Bankkal, amit egy kis odafigyeléssel simán el lehetne kerülni.

Az 1+1 éves Széchenyi Kártya hitelszerződés második éves lejáratát megelőzően – amennyiben változatlan összegben szeretnénk tovább használni a hitelt -, úgynevezett meghosszabbítási kérelmet kell benyújtanunk a regisztráló irodába. A hitelkérelem beadás határideje (lejáratot megelőzően legalább 30 nappal) itt is megegyezik a felülvizsgálati kérelemnél alkalmazottakkal, ekkor biztosítható csak, hogy a lejáratig egészen biztosan megszülessen a hiteldöntés, véletlenül se álljon elő az a helyzet, hogy a futamidő végén a fennálló tartozásunk lejárttá válik.

A lejárat időpontjában ugyanis minden tartozásunk esedékes lesz, ha azt nem fizetjük meg, vagy nem sikerül a Széchenyi Kártya meghosszabbítására a hitelintézetünkkel ezen időpontig újabb hitelszerződést kötnünk. A Bank a lejárt tartozás tényét a jogszabályi előírásoknak megfelelően átadja a KHR rendszerbe, és ugye tudják, hogy a késedelmes tartozás más fennálló hiteleinknél is problémát okozhat vagy bármilyen egyéb támogatás vagy hitel igénylésénél is kizáró tényező.

De ne essünk kétségbe akkor sem, ha kicsit megcsúsztunk a meghosszabbítási kérelem beadásával. A Széchenyi Kártya egyik nagy előnye, hogy a Konstrukció lehetővé teszi, hogy a lejárt Széchenyi Kártya hitelünket az újonnan jóváhagyott Széchenyi Kártya keretéből fizessük ki, amennyiben a meghosszabbításra vonatkozó szerződést az eredeti ügylet lejáratához képest 60 napon belül megkötjük.

Ez viszont azt is jelenti, hogy ha nem férünk bele a 60 naptári napos határidőbe, és elmarad ezen idő alatt az új hitelszerződés megkötése, akkor a régi tartozásunk visszafizetéséről saját magunknak kell gondoskodnunk. Ne feledjük azt sem, ha 60 napon túl fizetjük csak vissza a Széchenyi Kártya tartozásunkat, akkor 1 évre kizártuk magunkat a Konstrukcióból! (Ha a Bankunkkal szemben nem tanúsítunk együttműködési szándékot a tartozásunk visszafizetésére, a Bank igénybe veheti az ügylet egyik biztosítékát képező garancia intézményi kezességet is; ekkor viszont 5 évig nem igényelhetünk Széchenyi Kártyát. Vegyük tehát komolyan a határidőket, sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.)

Kalkulátorunkkal megnézheted, hogy céged számára mekkora összegben érhető el a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel:

Széchenyi Kártya Kalkulátor

step-1
Vállalkozások kedvenc hitelének előnyei:
 • Kedvezményes, akár 3,15% kamat
 • Nincs rendelkezésre tartási jutalék
 • Az egész országban elérhető
millió Ft
millió Ft
millió Ft
Alkalmazottak száma kevesebb, mint 250 fő?
Mérlegfőösszeg kevesebb, mint 13 mrd Ft?
A tulajdonosok/ügyvezetők között szerepel olyan aki aktív KHR/BAR listán?
Volt tulajdonos váltás a cégben az elmúlt fél év során?
Negatív a saját tőkéje a társaságnak?
Utolsó lezárt üzleti év eredménye pozitív?
A tulajdonosváltás 50%-nál nagyobb volt?
Rendezhető a cég negatív saját tőkéje?
Céged által felvehető Széchenyi Folyószámlahitel összege:
A Bankmonitor támogatni tud a hiteligénylés folyamatában, hogy
 • a legjobb kamatozással és feltételekkel
 • határidőn belül
 • megkímélve idődet
juthasson a céged hitelhez.
*Az eddig megadott adatok alapján valószínűsíthető hitelösszeg.
Sajnáljuk, de céged a megadott adatok alapján jelenleg nem hitelképes.
Vállalati hitel
Sajnos céged ezt a hitelt nem kaphatja meg, de szívesen segítünk egy másik hitel kiválasztásában.
Vállalati hitel

Add meg adataidat, segítünk!

Csányi Franciska vállalatfinanszírozási szakértő
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Vállalkozásod nem hitelképes, mert nem rendelkezel elegendő üzleti múlttal
Add meg adataidat és mi részletesen tájékoztatunk!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Bankmonitor

Időben jön a segítség

Láthatóan tehát van teendő a folyószámlahitel futamidejének hosszabbításával, vagyis érdemes időben felkészülni rá, ellenőrizni az igénylésre vonatkozó jogosultságunkat, beszerezni a szükséges dokumentumokat és eljuttatni azokat a regisztráló irodába. Az is előfordulhat, hogy a meghosszabbítási kérelem összeállítása során valamilyen kizáró okkal szembesülünk (például lejárt adótartozása van a vállalkozásunknak), ekkor nagyon fontos, hogy elég időt hagyjunk magunknak a probléma orvoslására.

A KAVOSZ Zrt. és a regisztráló irodánk elektronikusan és telefonon keresztül is értesít bennünket a közelgő lejáratról. Ajánlatos ezekre a felhívásokra figyelni, mert ha túl sokáig halogatjuk a hosszabbítási igényünk beadását, akkor – mint fentebb láthattuk -, számtalan problémát generálunk magunknak. Sőt a késedelemmel akár évekre kizárhatjuk magunkat a konstrukcióból.

Néhány praktikus tanács, hogy zökkenőmentesen menjen a felülvizsgálat, illetve a meghosszabbítás. Például sokat tudunk gyorsítani az igénylési folyamaton, ha vállalkozásunk szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban, hiszen ekkor nem szükséges külön nemleges adóigazolást beszereznünk a NAV-nál.

Továbbá azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ha nem történt változás a vállalat életében, tehát nem módosult a társasági szerződés/alapító okirat, valamint az ügyvezetők/tulajdonosok személyes adataiban sem volt változás, akkor a teljes körű igénylési lap helyett az egyszerűsített is elegendő.

Fontos tudatában lennünk annak is, hogy felülvizsgálatkor vagy meghosszabbításkor a hitelintézet ellenőrizni fogja, hogy a hitelszerződésben vállalt kötelező számlaforgalmi előírást teljesítettük-e náluk a hitel futamideje alatt. Mindig gondoskodjunk ezen előírás teljesítéséről, mert a hitelnyújtó ezt is mérlegeli a felülvizsgálati vagy meghosszabbítási kérelmünk elbírálásakor.

Ügyeljünk arra is, hogy a felülvizsgálat, meghosszabbítás időpontjában ne legyen semmilyen el nem bírált végzés a vállalkozásunk vonatkozásában – különösen nem lehetséges ilyenkor folyamatban lévő tulajdonosváltás vagy operatív irányító személyében lévő változás. Értelemszerűen ilyenkor a hitelbírálat felfüggesztésre kerül addig, amíg a változások bejegyzésre nem kerülnek.

Nem vehetjük félvállról kft. esetében a jegyzett tőke kötelező szintre (3 millió forintra) való megemelésének kötelezettségét sem. Amely érintett Kft. még erről nem gondoskodott, ott ezt is haladéktalanul pótolni szükséges, mert ez is alapfeltétele a Széchenyi Kártya hitel meghosszabbításának.

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:

millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

siker

Nincs most ennél olcsóbb lakáshitel a piacon

2019. 01. 16.

Akár 2,45%-os THM-mel is hozzá lehet jutni lakáshitelhez, persze változó kamatozás mellett. Ez azt jelenti, hogy nagyon olcsón adják a bankok a forrást, hiszen az átlagos infláció 2018-ban például 2,8%...

Mire elég lakáshitelnél a megemelt ápolási díj?

2019. 01. 15.

Nagy visszhangja volt a sajtóban az ápolási díj bruttó 100 ezer forintra emelésének, amit a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók kapnak meg februártól. A többi ápolási díj kategóriában...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.