Vállalati hitelszervezés

Megkeressük és megszerezzük a legjobb hitelt vállalkozásodnak

Szeretnék többet tudni a hitelszervezés lehetőségéről

Tőlünk választ kapsz a legfontosabb kérdésekre

Hogyan tálaljuk a banknak a hiteligényünket?
Milyen pénzügyi terv szükséges a hitelhez?
Több bankot is fel kell keresnünk?
Hogyan kerüljük ki a klasszikus buktatókat?

Velünk pénzt takarítasz meg a cégednek

A Bankmonitor szolgáltatása hazánkban egyedülálló

Egyszerűbb folyamatok

Egészen a hitelszerződés aláírásáig támogatjuk céged, így minden olyan helyzetben segítünk kialakítani a bankkal a közös nevezőt, ahol erre a legkisebb esély is megvan. Nekünk is érdekünk, hogy céged megkapja a megfelelő hitelt.

Kedvezőbb feltételek

Csapatunk magas szakértelme és az általunk közvetített céges hitelek volumene miatt kedvezőbb feltételeket tudunk kiharcolni cégednek, ami jelenthet kedvezőbb futamidőt, alacsonyabb követelményeket, vagy kedvezőbb törlesztést.

Alacsonyabb költségek

A hibátlanul megfogalmazott dokumentumokkal sokkal kedvezőbb oldaláról tudjuk prezentálni vállalkozásod, így nagyobb eséllyel kapsz kedvező kamatozású hitelt, ami alacsonyabb törlesztőt jelent végig a futamidő alatt.

Segítünk, hogy minél hamarabb megkapd a hitelt

puzzle
  1. Átnézzük az üzleti elképzelésed
  2. Megmutatjuk a finanszírozási alternatívákat
  3. Az ügyletleírást a banki elvárásoknak megfelelően kidolgozzuk
  4. Összeállítjuk a hitelkérelmet
  5. Menedzseljük a banki tárgyalásokat
  6. Struktúráljuk a hitelügyletet: hitelösszeg, futamidő, kamat, fedezet vonatkozásában kidolgozzuk az optimális megoldást

A céged vezetésével foglalkoznál ahelyett, hogy bankokkal egyezkedsz?

Profi szakembert keresel, aki leveszi a válladról a terhet? Ne engedd, hogy a hitelügyintézés elvonja a figyelmed a fontosabb teendőkről, mi átvállaljuk ezeket a feladatokat és megkeressük a legjobb ajánlatot a piacon.

Elért eredményeink – valós példák

Alku a kamatból – NHP 1,7%-os kamattal!

Cél: jól prosperáló magántulajdonban lévő társaság további terjeszkedésének (akvizíció) finanszírozása hitelből. Speciális műfaj az akvizíciófinanszírozás. A válságot követően gyakorlatilag leállt, majd 2014-től lassan éledezni kezdett. Egy professzionálisan összeállított, üzleti tervvel ellátott hiteligény került megversenyeztetésre több bankban, melynek végeredménye, hogy 3 bank elutasította a kérelmet, 3 bank pedig a növekedési hitel 2,5%-os kamatát csökkentve versenyzett az ügyfélért. A végeredmény: 1,7-1,9% közötti hitelajánlatok.

Alku a futamidőben: 6 év helyett 10 év

Már a kiindulási cél is nehéz. Egyes bankok belső szabályzatai kizárják a 10 éves finanszírozást, mely a magyar vállalati hitelek piacán a gyakorlati maximum. Esetünkben a hitelt felvevő cég legtöbb termelő eszköze 6 éves hasznos használati idővel bírt az üzleti terv szerint. Ebből adódóan a bank (teljesen logikusan) 6 éves futamidőt ajánlott ki. A tulajdonosok azonban folyamatos üzletbővítésben gondolkoztak, azaz a megtermelt jövedelem egészét kapacitásbővítésre kívánták visszaforgatni. A bank néhány egyeztetés keretében meggyőzhető volt és kialakult a kompromisszum: a megtermelt cash flow egy elkülönített számlára került. Ha a társaság egy kitűzött profitszintet elért, akkor az elkülönített számlán lévő pénzt kapacitásbővítésre felhasználhatja. Ha nem teljesül a cél, az elkülönített összeg automatikusan a hitel előtörlesztését szolgálja.

Alku a kamatból – lehet 1%-kal olcsóbban is

A hitelfelvevő egy átlagos magyar kisvállalkozás. (Annyiban talán nem átlagos, hogy nem szeretné költségoldalon eltüntetni az összes keletkező profitot…) 10-15 millió Ft közötti hitelt szeretne a vállalkozás gépbeszerzéseihez a tulajdonos. Ez a hitelméret szinte minden bankban standard (u.n. dobozos) kiszolgálást kap. Tekintettel arra, hogy soha nem teszünk fel mindent egy lóra, 5 bankot kerestünk meg a hiteligénnyel. Az eredmény rendkívül nagymértékben szóródott. Mivel a növekedési hitel nem jöhetett szóba, piaci hitelek kerültek terítékre 6-7,5% közötti kamatozással. Amikor a 7,5%-os ajánlatot adó banknak jeleztük, hogy nem lesz versenyképes az ajánlat, pár órán belül megérkezett az új ajánlat 6,25%-on…

Alku a fedezetben

Ezen esetben a cégtulajdonosok egy új – a meglévő üzleti profil szempontjából kiegészítő – tevékenység indításáról döntöttek, melynek kockázata – pontosan azért, mert új – meghaladja a 10 éve folytatott tevékenység hitelezési kockázatát. Körvonalazódnak a hitel feltételei, melyben a legkényelmetlenebb, hogy a bankok a magasabb kockázat miatt jelentős ingatlanfedezetet kérnek. A tulajdonosok pedig nem szeretnének 10 évre jelzálogot helyezni a nagy értékű privát ingatlanokra. A helyzet megoldása: ahogy eléri az új tevékenység profitabilitása az előre meghatározott szintet (a tervek szerint 12 hónap) a bank kiengedi a fedezetet és lemond a jelzálogigényről. Jó tudni: önmagától a bank legritkább esetben ajánl ilyen konstrukciót, a saját pozíció védelme miatt gyakori a túlzott fedezetigény. Ismerni kell a lehetőségeket és alku pozícióba kell kerülni a banknál a jó szerződés érdekében.

Szolgáltatásunkkal időt és pénzt spórolsz

Gyors és kényelmes

Pár perces telefonbeszélgetéssel tájékoztatni tudunk, hogyan valósítható meg reálisan a hitelfelvételed.

Biztonságos

A hiteligény elindításához maximálisan elegendőek lesznek a nyilvánosan elérhető adatok a cégedről.

Kedvező

Anélkül, hogy végigjárnád a bankokat, egy kapcsolatfelvétellel több banknál is érdemben elindulhat a folyamat.

puzzle
Érdeklődj szakértőnknél
Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Bankmonitor
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hirdetés

Blogajánló

Hirdetés
Hirdetés