loading

A nagyok alig váltanának. Mit csinálnak a kicsik? – Vállalati számla

A vállalatoknak százas nagyságrendű bankszámla közül kell megtalálni a számukra megfelelőt. Ráadásul adminisztrációs terhük is óriási. A nagyvállalatok körében készült felmérés szerint mindössze 10%-uk gondolkozott azon, hogy lecserélje a fő bankját. De mi a helyzet kis és középvállalatok terén? Te tervezel váltani az idei évben?

A vállalatoknak több mint 30%-kal több számlacsomagból kell választaniuk, mint a lakosságnak. Ráadásul, míg a magánszemélyeknek általában csak a munkáltatójuknak kell leadniuk az új számlaszámukat, addig a vállalatok esetében ezer helyre: hatóságok, vevők, egyéb partnerek. Rengeteg iratot kell módosítani, céges papírokat frissíteni, lecserélni. Az új vállalati bankszámla megnyitáshoz sem elegendő csupán a személyigazolvány-lakcímkártya kettőse. Ennél sokkal több iratot kell benyújtani az új számlavezetőnek: alapító okirat, cégkivonat, aláírási címpéldány, stb. Ezek többsége nem lehet 30 napnál régebbi, és hiteles forrásból kell származnia. 

Bankmonitor

Tudd meg kaphat-e hitelt vállalkozásod!

Tovább a kalkulátorhoz


Ráadásul minél nagyobb egy cég, általában annál fontosabb a stabil bankkapcsolat. Ezzel egybevág a K&H 550 nagyvállalat (2 milliárd feletti árbevételű cégek) körében végzet kutatása. A felmérés szerint a nagyvállalatok 90%-a nem gondolkodott bankváltáson, míg a tettek mezejére összesen 1%uk lépett. A maradék 9% harmada még nem is tájékozódott, míg kétharmaduk csak most kezdte feltérképezni a piacot.

Természetesen ezen a szinten már személyes kapcsolattartókkal intézhetjük cégünk ügyeit. A felmérésben résztvevők 88%-a így is tesz. 6%-uk ugyanazzal a bankfióki ügyintézővel konzultál, míg 3-3%-uk egy változó személlyel, illetve a fiókvezetővel intézi bankügyeit.

Kisvállalatok esetében szerintünk más a kép, hiszen költségvetésükben jelentős tétel lehet a banki költség. Mivel általában kevesebb partner felé kell kommunikálni a számlaszám változást, így valószínűleg sokkal inkább hajlandóak a bankváltásra. Ráadásul egy kisvállalat működését könnyebb átlátni, így egy újabb ügyintézőnek sem okoz majd gondot felvenni a fonalat a vállalkozás ügyeivel kapcsolatban.

Ha Te is kisvállalkozást vezetsz, töltsd ki a bankváltásról szóló kérdőívünket!

Nem lennénk meglepve, ha sokan egy kedvező hitelért is hajlandóak lennének bankváltásra. Személyes tapasztalatunk, hogy egy olcsóbb hitel milliókat tud spórolni akár egy kisvállalatnak is. Márpedig a mostani gazdasági helyzetben minden fillér számít. Már több vállalatnak segítettünk megtalálni a számukra legmegfelelőbb pénzintézetet. Ha Te is igényled az ilyen segítséget, töltsd ki az alábbi adatlapot, és felvesszük veled a kapcsolatot. 

Bankmonitor

Tudd meg kaphat-e hitelt vállalkozásod!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Majd a robotok megmentik a nyugdíjasokat!

    Archívumunkból (2017): Igaz, előbb elveszik a munkájukat A társadalom elöregedése napjaink egyik legaggasztóbb kérdése. Mi lesz a nyugdíjjal? Mi lesz a nyugdíjasokkal? Egyelőre a fiókomba...

  • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

    Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

  • Haszon.hu A Bankszövetség szerint gyorsabb és olcsóbb lesz az ingatlanhitelezés

    Hamarosan számos új jelzáloghitel-kihelyezéshez is alkalmazzák majd a bankok a statisztikai alapú értékbecslés módszerét - közölte a Magyar Bankszövetség. A szervezet felidézte, hogy az érintetteknek sok könnyebbséget hozó csomag egyik elemeként a Pénzügyminisztérium a Magyar Bankszövetséggel egyeztetve februárban kibővítette az egyszerűsített, statisztikai alapú ingatlan értékbecslés lehetőségét, és módosította annak szabályrendszerét. Ennek alapján a hitelfedezetek rendszeres felülvizsgálata során, ahol a jogszabály...