Betöltés

Vállalati hitelkörkép – Alternatívák, ha nem kapsz támogatott hitelt

szerző: Bankmonitor.hu
2014-08-08

Immár harmadik alkalommal készítjük el vállalkozások számára havi hitelkörképünk, amelyben az éppen aktuális banki ajánlatokból szemezgetünk. Az NHP keretében elérhető 2,5%-os kamattal természetesen egyetlen ajánlat sem veszi fel a versenyt, de nem árt képben lenni azzal, hogy mik az egyéb lehetőségek. Mekkora összeg, milyen formában és milyen kamatokkal érhető el jelenleg? Erre számíthatsz a standard banki hitelek esetében.

A
Növekedési Hitelprogram (NHP) feltételeinek folyamatos finomhangolása beváltani látszik a hozzáfűzött reményeket. Az MNB legfrissebb adatai szerint egyre több vállalkozás vesz részt a programban, sőt az NHP második szakaszában jelentősen nőtt a kisebb vállalkozások súlya. Mindez arra enged következtetni, hogy a hitelintézetek a kisebb ügyfelek hiteligényeit is egyre inkább igyekeznek kielégíteni.

A finanszírozni kívánt tevékenység, vagy a hitelhez kapcsolódó túl magas kockázat miatt azonban
nem mindenki juthat hozzá a NHP-hoz. Persze létezik más állami támogatású hitel is, mint például az Új Széchenyi Hitel, de sajnos ez sem jelent feltétlenül megoldást adott esetben.

Az államilag támogatott hiteleken túl…

A rövid lejáratú forrásszerzés legegyszerűbb módja a bankkal kötött
folyószámlahitel megállapodás. Az igényléshez nem kell üzleti tervet készíteni, és a legtöbb esetben tárgyi fedezetre sincs szükség (magánszemély kezességvállalása mellett is igényelhető). A bankszámlához beállított keretösszeg erejéig akkor is teljesíthetőek a kifizetések, ha a számlán lévő pénz már elfogyott. Nincs kötött hitelcél, a számlára beérkező jóváírásokkal a keret automatikusan feltöltődik, a visszatörlesztett összeg pedig újra igénybe vehető.

Persze semmi sincs ingyen, így a hitelkeret fenntartásért és igénybevételért a bank díjat számít fel.

folyo_140808Ha nem csupán átmeneti megoldást keresünk, hanem a vállalkozás pénzügyi stabilitásának a megőrzésére az elsődleges cél, akkor jöhet szóba a
forgóeszközhitel. Kifejezetten alkalmas készletek finanszírozására, a késve teljesítő vevőknek köszönhető fizetési nehézségek áthidalására. Több banknál rulírozó formában is elérhető, így a rendelkezésre tartási időn belül szükség esetén akár újra és újra lehívható.

forgo_140808
Ha nagyban gondolkodunk…

Legyen szó eszközök, gépek vásárlásáról, korszerűsítéséről, telephely létesítéséről vagy a meglévő fejlesztéséről, bővítéséről, akkor kézenfekvő megoldást jelent a
beruházási hitel

A felmerülő díjak köre jellemzően ennél a hiteltípusnál a legszélesebb, de az egyszeri díjakon túl a legfontosabb itt is a hitel után fizetett kamat, valamint a kezelési költség mértéke

beruh_140808Fontos leszögeznünk, hogy a fenti táblázatok összeállítása során a szigorú értelemben vett standard banki termékek közül szemezgettünk. (Természetesen a bankkal kötött egyedi megállapodás keretében a táblázatban szereplő feltételektől eltérő kondíciókkal is hitelhez juthatunk). Azok a bankok, ahol kizárólag az államilag támogatott finanszírozási formák érhetőek el, a konstrukciók eltérő jellegére való tekintettel a fenti összehasonlításokban nem szerepelnek. Több bank esetében is előfordul, hogy a hitelkamat és az egyéb jutalékok mértéke csak a hitelbírálat során, annak eredményétől függően kerülnek megállapításra, így ezeket sajnos szintén nem áll módunkban bemutatni.

Bármilyen hitelről is van szó, legyen az folyószámla-, forgóeszköz, vagy éppen beruházási hitel, általában minden olyan vállalkozás számára elérhető, amely jó pénzügyi helyzetben van. Ez alól természetesen az államilag támogatott hitelek sem képeznek kivételt.

Az első lépést máris megteheted, hogy megtudd a választ a legfontosabb kérdésre!

Kaphat-e cégem 2,5%-os (NHP) hitelt?*

millió Ft
A vállalkozásod bevétele kevesebb, mint 15 milliárd Ft?
A vállalkozásod alkalmazottainak létszáma kevesebb, mint 250 fő?
A vállalkozásodban az állami, önkormányzati tulajdon aránya kevesebb, mint 25%?
*A 2004. évi XXXIV. törvény alapján a vállalkozás megfelel a KKV kritériumoknak.
Köztartozásmentes a vállalkozásod?
Legutolsó lezárt éve alapján nyereségesen működött-e a vállalkozásod?
Rendelkezel lejárt, késedelmesen fizetett hitel tartozással?
Add meg vállalkozásod 2017. évi adatait
millió Ft
millió Ft
millió Ft

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Csányi Franciska vállalatfinanszírozási szakértő
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor


Ha céged fejlesztésében gondolkozol, akkor
az adó oldali kedvezményekről se feledkezz meg, hiszen akár több 10 millió Ft-os megtakarítást is elérhetsz! 

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:

millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

  • alapblog

    Más pénze, más problémája

    A Mercedes 23 milliárd eurót tervez elkölteni az akkumulátor iparágban. A Volkswagennél 50 milliárd eurót fognak energiatárolásra költeni a következő 5 évben. Elon Musk meg...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.