Újraindul a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram. Ne maradj le róla!

Újraindul a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram. Ne maradj le róla!
Hirdetés
Hirdetés

200 milliárd forint többletforrással folytatódik a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram (BGH), a magyar vállalatok január 15-től igényelhetik a korábbinál is kedvezőbb finanszírozási feltételekkel kínált hiteltermékeket a kereskedelmi bankoknál, a lízingcégeknél, vagy közvetlenül az EXIM Magyarországnál. A BGH teljes kerete összességében 1200 milliárd forintra nőtt, amely érdemben járul hozzá a hazai gazdasági növekedés helyreállításához.

A kezdetben 700, később 1000 milliárd forintos kerettel meghirdetett Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram 200 milliárd többletforrással 2024-ben is folytatódik. Az előző évhez hasonlóan a hazai vállalatok kereskedelmi bankoknál, lízingcégeknél, valamint az EXIM-nél közvetlenül is igényelhetnek finanszírozást. Január 15-től nyújthatják be a kis- és középvállalkozások, illetve a nagyvállalatok az igényléseiket 10 éves futamidejű hitelre és 5 éves futamidejű lízingre, melyek kamata forintban akár 5%, euróban akár 3% is lehet.

Annak érdekében, hogy az autóipari, élelmiszeripari, gyógyszergyártó, építőipari, logisztikai, illetve a turizmus-vendéglátás és a telekommunikációs szektorok hazai szereplői ne maradjanak finanszírozási források nélkül, az EXIM által kínált beruházási hitel és lízing kamata még kedvezőbb, mint a 2023. évi programban. A termelő és szolgáltató tevékenységhez kapcsolódó beruházások mellett a magyar vállalatok külföldi kifektetéseit, logisztikai-, szállítmányozási tevékenységeit, termelőeszközeik finanszírozását, illetve a fenntarthatóságot és az energiahatékonysági átállást elősegítő beruházásokat is támogatja a pénzintézet.

Jó tudni
Ha szeretnéd tudni, hogy kaphat-e a céged hitelt, és mekkora összegre számíthatsz, akkor kérd a Bankmonitor szakértőinek segítségét. 
Hirdetés
Hirdetés