Magyarországon a legolcsóbb a vállalati hitel!

Magyarországon a legolcsóbb a vállalati hitel!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-01-12 Frissítve: 2021-10-08
 

10-ből 10 cégtulajdonost valószínűleg meglepetésként ér, hogy a közép-európai régióban Magyarországon a legolcsóbb a vállalati hitel. Egy elgondolkodtató ábra az MNB hitelezési jelentéséből és néhány fontos kiegészítő információ, mely segíthet a hiteldöntésben.

A nyertes szám: 1,63%

Ennyit fizet ugyanis az átlagos magyar vállalkozó hitelének kamatfeláraként. (A teljes hitelköltségben a kamatfelár mellett még a bankközi kamat is megjelenik kb. 1,35% mértékben napjainkban, de ez a bankokon – és vállalkozókon kívüli – tényező.)

vállalati hitelek kamatfelára

Természetesen nagy kérdés, hogyan lehet ilyen kedvező Magyarországon a vállalkozói hitelek kamatterhelése? A választ főként abban a növekedési hitel adja, mely egy maximum 2,5%-os kamatozású hitel és a forint hitelkihelyezések 50%-át képviseli. Hasonlóan erőteljes vállalati hiteltámogatással a régió egyéb országai nem rendelkeznek.

Mekkora kamatot fizet az átlagos vállalkozó?

300 millió Ft alatti hiteleknél az átlagos kamatszint az MNB tájékoztatása szerint 3,1% kamatfelár + 1,35% BUBOR = 4,45%. Ha növekedési hitelt vesz fel, akkor természetszerűen nem lehet magasabb a teljes kamat, mint 2,5%. Fontos tudni, hogy a vállalati szegmensen belül a 300 millió Ft alatti hitelek drágábbak, mint az átlagos hitel (mint a gazdaság minden szegmensében a kisebb volumen relatív többe kerül).

Jó hír a vállalkozók számára, hogy 2016-ban is elérhető a növekedési hitel megváltozott feltételrendszerrel. A Bankmonitor tapasztalatai alapján a bankok a hitelezési feltételeiken enyhítettek, erős a hitelezési szándék, így a minimális követelményeknek megfelelő cégek nagy valószínűséggel jutnak banki forráshoz.

Ellenőrizd, hogy céged megfelel-e a növekedési hitel 2016-os legalapvetőbb elvárásainak:

Széchenyi hitel
Bankmonitor
Hirdetés

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Hirdetés