Túl az akción – kedvezményes vállalati számlanyitás

Túl az akción – kedvezményes vállalati számlanyitás
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-05-24 Frissítve: 2018-04-05
 

Díjmentes számlavezetés, 25.000 Ft-os jóváírás – ezek vannak jelenleg napirenden a vállalati számlanyitás ösztönzésére. Az akciókban pillanatnyilag ugyan nem úszkálunk, de segítségükkel könnyen faraghatunk a bankszámlaköltségeken!

Korábbi cikkünkön felbuzdulva, amelyben a kifejezetten újonnan alapított vállalkozásoknak kínált számlacsomagokkal foglalkoztunk, kíváncsiak voltunk, hogy milyen számlanyitási akciókat találunk a bankok kínálatában. Némileg elszomorodva tapasztaltuk, hogy érdemi, a bankszámla fenntartási költségeket mérséklő ajánlatot pillanatnyilag mindössze kettőt találunk a nagybankoknál. Nézzük a részleteket!

Nemrégiben debütált az Erste Bank számlanyitási akciójával. Amennyiben a promóció időtartama alatt (2014. július 31-ig) nyitunk új ügyfélként Erste Válogatás Plusz bankszámlát, akkor 25.000 forinttal jutalmaz a bank.

Persze ennyire nem egyszerű a helyzet, a jóváírásnak vannak további feltételei is.

  • Az egyik, hogy 2014. augusztus 1-jétől 2014. október 31-ig tartó időszakban legalább 1.500.000 Ft összegben kell elektronikus utalásokat teljesíteni. Ez lehet akár bankon belülre, vagy kívülre indított eseti, csoportos átutalás, de még akár a NAV felé indított átutalás, vagy csoportos beszedési megbízás is.
  • Továbbá szükséges, hogy a számlanyitáskor a netbank, vagy az üzleti terminál szolgáltatás beállításra kerüljön (persze enélkül nehezen lenne kivitelezhető az elektronikus átutalás).

További kedvezmény új ügyfelek részére, hogy a számlanyitáshoz szükséges e-hiteles cégkivonatot díjmentesen kérdezi le a bank.

A másik számlanyitási akciót az OTP Banknál találjuk. Itt nincsenek számlaforgalmi kritériumok, mindössze új ügyfélként kell számlát nyitnunk a promóciós időszakban (2014. június 30-ig). Cserébe, ha nem ragaszkodunk a papír alapú kivonathoz, akkor 12 hónapig, ellenkező esetben 6 hónapig élvezhetjük a díjmentes számlavezetést. A Gold fantázianévre hallgató számlacsomag kivételével bármelyik mikro- és kisvállalati ügyfélnek kínált számlacsomag részt vesz az akcióban, így mindenki megtalálhatja a vállalkozásához leginkább illeszkedőt. Az akciós időszakban nyitott számlák esetében itt sem kell fizetni az e-cégkivonat lekérdezéséért (20 kB dokumentum terjedelemig), ha a szolgáltatást igénybe vesszük. Akció ide vagy oda biztosra csak akkor mehetünk, ha számba vesszük a vállalkozásra jellemző számlahasználati szokásokat és ennek fényében keressük meg az ideális számlacsomagot!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés