Vállalati hitelek: indul az év végi hajrá!

Vállalati hitelek: indul az év végi hajrá!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-11-13
 

Már csak néhány hetük van az ügyintézésre azoknak a vállalkozásoknak, amelyek még az idén szeretnének kedvezményes hitelhez jutni. Mutatjuk a határidőket, amelyeket érdemes szem előtt tartani!

Közzétette a Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukcióra vonatkozó év végi befogadási határidőket a programot koordináló Kavosz Zrt. – ezek között vannak olyanok, amelyek módosítást jelentenek az üzletszabályzatban szereplő korábbi dátumokhoz képest.

Már csak néhány hét maradt az ügyintézésre

Az egyes határidőket illetően fontos figyelni arra, hogy a megjelölt időpontokig a hitelkérelmeket hiánytalanul kell benyújtani!

 • November 28-ig van lehetőség a kizárólag válság jogcímű támogatást tartalmazó Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és Agrár Beruházási Hitel MAX+ hitelkonstrukciókra vonatkozóan hiánytalan hitelkérelmeket benyújtani, illetve a kizárólag csekély összegű támogatást tartalmazó Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ hitelkérelmek beadására.
 • December 8-ig fogadnak be továbbá kizárólag válság jogcímű Széchenyi Folyószámlahitel MAX+ és Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ hitelkérelmeket.
 • A kizárólag csekély összegű támogatást tartalmazó hitelkérelmeket illetően Széchenyi Folyószámlahitel MAX+ és Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ valamit a Széchenyi Mikrohitel MAX+ hitelkérelmek befogadása változatlanul december 31-ig lehetséges.
 • A Széchenyi Lízing MAX+ kérelmek befogadására vonatkozó, Széchenyi Kártya Programnál a befogadási határidő december 13. a Kavosz tájékoztatása szerint.

A kérelmek regisztráló irodában történő befogadása nem automatikus – hívta fel a figyelmet tájékoztatójában a Kavosz. A regisztráló irodákban a benyújtott kérelem egyes igénylési feltételeinek ellenőrzésére és támogatási szempontú vizsgálatára kerül sor, amelynek eredményeképpen a kérelem elutasításra is kerülhet.

A végleges döntés meghozatala az adott finanszírozó hatásköre, ott kerül sor a benyújtott kérelem érdemi, szakmai szempontú bírálatára. A választott pénzügyi intézmény közvetlenül értesíti a vállalkozást az általa elvégzett bírálat eredményéről (jóváhagyás vagy elutasítás), illetve jóváhagyás esetén a hitel/lízingnyújtás feltételeiről.

Jó tudni
A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+, a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+, a Széchenyi Lízing MAX+, illetve a Széchenyi Mikrohitel MAX+ esetében a hitelkérelmek a Kavosz oldalon elérhető Ügyfélfiók használatán keresztül is elindíthatók.

Hirdetés

Hirdetés

Mire kell figyelni a dokumentáció összeállításánál

A kérelem elfogadására vonatkozó döntés érdekében, célszerű, ha a  hitel iránt érdeklődő vállalkozások a hiteligénylés benyújtása előtt megteszik a következő lépéseket.

 • Áttekintik pénzügyi kimutatásaikat, gondolva itt a lezárt üzleti év(ek)ről szóló beszámolót és a főkönyvet.
 • Ellenőrzik, hogy van-e lejárt köztartozásuk – amennyiben igen, azt rendezzék. (A lejárt köztartozás és a veszteséges működés kizáró feltétel a Széchenyi hiteleknél.)
 • Pontosan felmérik, hogy milyen célra és mennyi forrásra van szükségük, illetve megfelelnek-e a Széchenyi hitel igénybevétele feltételeinek. (Erről korábbi cikkünkben részletesen is írtunk).
 • Tájékozódjanak továbbá arról, hogy melyik bank nyitott arra, hogy a Széchenyi MAX+ hitelkonstrukció valamelyikével finanszírozza a vállalkozást. (A regisztráció során meg kell jelölni a finanszírozót, ha pedig az adott pénzintézet elutasítja a kérelmet, elölről kezdődik a folyamat.)

Az esetleges hiánypótlásokkal sok időt lehet veszíteni, ezért célszerű a dokumentáció összeállítására időt fordítani. Amennyiben az előkészítés során elakadnál, kérdésed lenne, keresd bizalommal a Bankmonitor szakértőit!

2024-ben is folytatódik a Széchenyi Kártya Program

Azoknak a vállalkozásoknak tehát, akik még az idén szeretnének kedvezményes forráshoz jutni, minél előbb el kell indítaniuk a hitelkérelmeket. Kapkodni azonban nem érdemes: a Széchenyi Kártya Program ugyanis jövőre is a jelenlegi feltételekkel folytatódik.

 • Marad a fix, évi 5 százalékos kamat és
 • a hitelcélok széles körére (napi működés finanszírozásától, a beruházásokig) lesz elérhető a kedvezményes forrás.
Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
  Hirdetés
  Hirdetés