Vállalati hitelek: indul az év végi hajrá!

Vállalati hitelek: indul az év végi hajrá!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-11-13
 

Már csak néhány hetük van az ügyintézésre azoknak a vállalkozásoknak, amelyek még az idén szeretnének kedvezményes hitelhez jutni. Mutatjuk a határidőket, amelyeket érdemes szem előtt tartani!

Közzétette a Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukcióra vonatkozó év végi befogadási határidőket a programot koordináló Kavosz Zrt. – ezek között vannak olyanok, amelyek módosítást jelentenek az üzletszabályzatban szereplő korábbi dátumokhoz képest.

Már csak néhány hét maradt az ügyintézésre

Az egyes határidőket illetően fontos figyelni arra, hogy a megjelölt időpontokig a hitelkérelmeket hiánytalanul kell benyújtani!

  • November 28-ig van lehetőség a kizárólag válság jogcímű támogatást tartalmazó Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és Agrár Beruházási Hitel MAX+ hitelkonstrukciókra vonatkozóan hiánytalan hitelkérelmeket benyújtani, illetve a kizárólag csekély összegű támogatást tartalmazó Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ hitelkérelmek beadására.
  • December 8-ig fogadnak be továbbá kizárólag válság jogcímű Széchenyi Folyószámlahitel MAX+ és Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ hitelkérelmeket.
  • A kizárólag csekély összegű támogatást tartalmazó hitelkérelmeket illetően Széchenyi Folyószámlahitel MAX+ és Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ valamit a Széchenyi Mikrohitel MAX+ hitelkérelmek befogadása változatlanul december 31-ig lehetséges.
  • A Széchenyi Lízing MAX+ kérelmek befogadására vonatkozó, Széchenyi Kártya Programnál a befogadási határidő december 13. a Kavosz tájékoztatása szerint.

A kérelmek regisztráló irodában történő befogadása nem automatikus – hívta fel a figyelmet tájékoztatójában a Kavosz. A regisztráló irodákban a benyújtott kérelem egyes igénylési feltételeinek ellenőrzésére és támogatási szempontú vizsgálatára kerül sor, amelynek eredményeképpen a kérelem elutasításra is kerülhet.

A végleges döntés meghozatala az adott finanszírozó hatásköre, ott kerül sor a benyújtott kérelem érdemi, szakmai szempontú bírálatára. A választott pénzügyi intézmény közvetlenül értesíti a vállalkozást az általa elvégzett bírálat eredményéről (jóváhagyás vagy elutasítás), illetve jóváhagyás esetén a hitel/lízingnyújtás feltételeiről.

Jó tudni
A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+, a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+, a Széchenyi Lízing MAX+, illetve a Széchenyi Mikrohitel MAX+ esetében a hitelkérelmek a Kavosz oldalon elérhető Ügyfélfiók használatán keresztül is elindíthatók.

Hirdetés

Hirdetés

Mire kell figyelni a dokumentáció összeállításánál

A kérelem elfogadására vonatkozó döntés érdekében, célszerű, ha a  hitel iránt érdeklődő vállalkozások a hiteligénylés benyújtása előtt megteszik a következő lépéseket.

  • Áttekintik pénzügyi kimutatásaikat, gondolva itt a lezárt üzleti év(ek)ről szóló beszámolót és a főkönyvet.
  • Ellenőrzik, hogy van-e lejárt köztartozásuk – amennyiben igen, azt rendezzék. (A lejárt köztartozás és a veszteséges működés kizáró feltétel a Széchenyi hiteleknél.)
  • Pontosan felmérik, hogy milyen célra és mennyi forrásra van szükségük, illetve megfelelnek-e a Széchenyi hitel igénybevétele feltételeinek. (Erről korábbi cikkünkben részletesen is írtunk).
  • Tájékozódjanak továbbá arról, hogy melyik bank nyitott arra, hogy a Széchenyi MAX+ hitelkonstrukció valamelyikével finanszírozza a vállalkozást. (A regisztráció során meg kell jelölni a finanszírozót, ha pedig az adott pénzintézet elutasítja a kérelmet, elölről kezdődik a folyamat.)

Az esetleges hiánypótlásokkal sok időt lehet veszíteni, ezért célszerű a dokumentáció összeállítására időt fordítani. Amennyiben az előkészítés során elakadnál, kérdésed lenne, keresd bizalommal a Bankmonitor szakértőit!

2024-ben is folytatódik a Széchenyi Kártya Program

Azoknak a vállalkozásoknak tehát, akik még az idén szeretnének kedvezményes forráshoz jutni, minél előbb el kell indítaniuk a hitelkérelmeket. Kapkodni azonban nem érdemes: a Széchenyi Kártya Program ugyanis jövőre is a jelenlegi feltételekkel folytatódik.

  • Marad a fix, évi 5 százalékos kamat és
  • a hitelcélok széles körére (napi működés finanszírozásától, a beruházásokig) lesz elérhető a kedvezményes forrás.
Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés