Vállalati bankolás: Vajon itt az első komolyabb átrendeződés?

Vállalati bankolás: Vajon itt az első komolyabb átrendeződés?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-06-23
 

Még tavaly szeptemberben hirdette meg először a CIB Bank kedvezménycsomag kampányát, ami eredményeként rögtön a legjobb vállalkozói bankszámlák közé kerültek a számlacsomagjai. Az előkelő helyezések azonban csak úgy tarthatóak meg a jövőben is, ha újfent az akció meghosszabbítása mellett dönt a pénzintézet. Mire számíthatnak a céges ügyfelek, ha ez mégsem történik meg? A Bankmonitor számolt, az eredmények nem túl fényesek.

Dióhéjban a kampányról…

Az akcióban mindenki maga döntheti el, hogy a banki szolgáltatások közül, melyeket veszi kedvezményesen igénybe. A paletta igen széles, a klasszikus kedvezményeken túl akár a fizikai kártyaelfogadó terminálra (POS), de akár ennek virtuális testvérére az eCommerce szolgáltatásra is kapható kedvezmény.

A dolog igazi szépsége pedig, hogy nem csak az új ügyfelek, hanem a meglévőek is igénybe vehetik a kedvezményeket, sőt fél évig minden megkötés nélkül élvezhetőek ezek (a kampánynak két időszaka van és csak a másodikban kell számlaforgalmi feltételeket teljesíteni ahhoz, hogy továbbra is járjanak a kedvezmények).

Erre lehet számítani az akció nélkül

Amennyiben a regisztrációs időszak június 30-ával lezárul, úgy a számlacsomagok fenntartási költsége jelentősen megemelkedik, így pedig igencsak hátrébb kerülnek a vállalkozói bankszámlák rangsorában.

A standard havi költségek magukért beszélnek. Ahogy látjuk, még a legjobb esetben is legalább 30%-kal többe kerül majd a bankszámla fenntartása, nem beszélve arról, hogy szélsőséges esetben akár négyszeresére is emelkedhetnek a banki költségek (a fentiek természetesen az általunk figyelembe vett bankhasználati szokások mellett érvényesek). Persze ez kizárólag azokat a cégeket érinti majd, amelyek júliustól döntenek a CIB Bank mellett.

Most légy okos…

  • Azok a cégek, amelyek már ügyfelei a banknak és ragaszkodnak is a pénzintézethez, de valamilyen véletlen folytán még nem regisztráltak az akcióban, jobb, ha ezt minél hamarabb megteszik, mielőtt kicsúsznának az időből.
  • Azok, amelyek még nem ügyfelei a banknak, de felkeltette érdeklődésüket a lehetőség, szintén nem árt, ha sietnek, de előtte érdemes azért egy pillantást vetniük a teljes piaci képre. Ez utóbbival persze a CIB Bank ügyfelei sem veszítenek…

Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés