Vállalati hitelfelvétel taktikusan

Vállalati hitelfelvétel taktikusan
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-05-25 Frissítve: 2021-07-01
 

A jól átgondolt taktika akkor is nélkülözhetetlen, amikor a vállalkozásunk hitelfelvételét intézzük. Időt, energiát és sok pénzt megspórolhatunk ugyanis csak azzal, hogy átgondoltan járunk el! Az alábbiakban összegyűjtöttük, mi kell ahhoz, hogy vállalkozásunk hitelfelvétele során jó úton haladjunk!

Tervezz velünk!

Már a hitelfelvétel megtervezéshez is célszerű szakértő segítséget bevonni. Olyan tanácsadót, aki nemcsak a banki hitelkínálatot ismeri jól, de segít átjutni azokon az akadályokon is, amelyek a hitelkérelem elbírálása során felmerülnek. Ezért legjobb, ha már a kölcsönnel kapcsolatos elképzelés megszületésével egyidőben megkeressük a Bankmonitor hitelközvetítőjét. Azt a profi szakembert, aki majd – mint a Himalája lejtőin a hegymászók előtt járó serpák – végig vezet bennünket a számunkra legjobb hitel felkutatásától egészen a kölcsönszerződéskötés megkötéséig.

A Bankmonitor szakemberei sokszor még a reménytelennek hitt helyzetekben is megtalálják a megoldást. Példaként szolgál az a (nem egyedi) eset, amikor az ügyfél önállóan eljárva a saját számlavezető bankjánál nem tudott hozzájutni az általa kiválasztott hitelhez. A hiteltanácsadóval együttműködve viszont rövid időn belül sikerült leszerződnie egy másik pénzintézet hasonló kölcsönére.

Hirdetés

Hirdetés

Ne kergess illúziókat!

Az említett eset is rávilágít arra, hogy milyen fontos az alapos tájékozódás a lehetőségeinkről, és a saját korlátaink ismerete.  A banki termékreklámok és marketing levelek olvasásával nem jutunk ilyen információkhoz: ezek legfeljebb arra alkalmasak, hogy illúziókba ringassuk magunkat általuk. Sokszor az internetes keresgéléssel is csak hasztalan töltjük az időt. Egyes hitelekről ugyanis néha még azt is nehéz megállapítani ilyen módon, hogy melyek az éppen hatályos kondícióik.

A Bankmonitor szolgáltatásának egyik nagy előnye épp abban rejlik, hogy segít az általunk ténylegesen elérhető hitelek pontos feltérképezésében és a hitelképességünk mértékének megállapításában. Nem kell tehát hosszasan keresgélnünk: tanácsadónk két munkanapon belül elvégzi a banki előminősítést. Ez alapján megtudhatjuk, hogy melyik banknál meddig is érhet a takarónk valójában.

Az előminősítés ráadásul nemcsak egy hiteltípusra, hanem a megkeresett bankok termékeire nézve elkészül. Így pedig lényegében tálcán kapjuk a számunkra ténylegesen elérhető hitelek választékát, amelyből aztán ízlésünk szerint választhatjuk ki a nekünk legjobbat. A tanácsadónak az erős szakmai háttér miatt az olyan nagyon kedvezményes konstrukciókra is van rálátása, amelyek csak korlátozott ideig elérhetők.

Kezdd el időben!

Könnyen belátható, hogy eddig eljutni önerőből milyen sok időbe és energiába kerülne. Vagyis a hiteltanácsadó segítségével nagyon sok időt megspórolhatunk. Erre pedig szükségünk is lesz, hiszen a hitelhez annyi különböző féle dokumentumot kell beszereznünk, hogy ez már maga is hosszadalmas. Tehát ahhoz, hogy taktikusan járjunk el, mindenképpen jóval a hiteligénylés beadása előtt el kell kezdenünk a felkészülést!

Mielőbb vegyük fel tehát a kapcsolatot a könyvelőnkkel, hiszen a könyvelők időbeosztása köztudottan hektikus. A legjobb az, ha a szükséges számviteli kimutatásokat jó előre elkérjük tőle, hiszen így jobban be tudja osztani a munkáját és az elkészített anyagok is átgondoltabbak lehetnek.

Számolj az átfutási időkkel!

A könyvelési anyagokon túl számoljunk a különböző más papírok (adóigazolások, értékbecslések, árajánlatok) elkészülésének átfutási idejével is, ami a hitelügylet bonyolultságával és az abban résztvevő szereplők számával arányosan nő. Előfordul, hogy az ügylete bonyolultsága miatt fél évbe is beletelik, mire a hitelszerződés aláírásra kerül.

Sok időt vihet el ingatlanberuházás esetén az eladóval való szerződéskötés, a földhivatali ügyintézés is. Vagy akár azok az egyedi jogi állásfoglalások, amelyeket a Bankmonitor nem rest az ügyfelek érdekében kikérni, de amelyek nélkül jóval kevesebben jutnának az igényelt kölcsönhöz!

Ha tudni szeretnéd, hogy vállalkozásod milyen összegű támogatott hitelre lehet jogosult, használd a Bankmonitor kalkulátorát!

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.
Hirdetés
Hirdetés