loading

Új Széchenyi Hitel: 2 napon belül kaphatsz banki ajánlatot

A koronavírus kedvezőtlen hatásának mérséklése céljából megújították a Széchenyi Kártya Programot: a kis- és középvállalkozások még kedvezőbb feltételekkel, nagyobb állami támogatással juthatnak forráshoz ebben a nehéz helyzetben. A Bankmonitor szakértőinek segítésével 2 munkanapon belül megtudhatod mekkora összeget igényelhetne vállalkozásod az új konstrukcióból!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a vállalati hitel kalkulátorunk.

2020. május 15-től igényelhető a megújult Széchenyi Hitel Program, a konstrukciót jelenleg még kedvezőbb feltételekkel, nagyobb állami támogatás mellett igényelheted, mint korábban. Ezzel is segíti az állam a járványveszély, gazdasági visszaesés ideje alatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat. Abban az esetben is megérheti ez a “szuperolcsó” hitel, ha céged jól átvészelte az eddigi nehéz időszakot, hiszen a konstrukcióból megfinanszírozhatod, előteremtheted jövőbeni fejlődésed alapjait is.

Mitől ennyire kedvező az új Széchenyi Hitel?

A konstrukció kamata a futamidő végéig fix: a támogatással csökkentett kamat nagysága 0,1-0,5% – pontos nagysága a kiválasztott konstrukciótól függ -, a hitel után kezelési költséget nem szükséges fizetned. A kezességért szükséges még díjat fizetned, ennek mértéke 0,3-1% között mozoghat. Vagyis éves szinten 0,4-1,5%-os költség mellett megkaphatod a konstrukciót.

E mellé még általában jön egy egyszeri szerződéskötési díj, melynek mértéke a hitelösszeg 0,5-1,5 százaléka. A díj maximális nagysága jellemzően 1-1,5 millió forint. Más egyszeri, induló költsége általában nincsen a Széchenyi Kártya Program keretében elérhető hiteleknek, csak egyes konstrukciók esetében lehet folyósítási díj, vagy épp bírálati díj.

A konstrukciót számos célra felhasználhatod: ideális lehet például biztonsági tartaléknak is. Amennyiben egyes vevőid a válság alatt nem tudnának időben fizetni, akkor elkerülheted ezen plusz forrás bevonásával, hogy a Te cégednek is fizetési gondjai legyenek. Lehet belőle plusz, tartalék készletet is vásárolni: így akkor is biztosítani tudod céged zavartalan működését, ha a koronavírus esetleges második hulláma alatt a szállítóid nem tudnának megfelelő készlettel ellátni.

2 nap alatt ajánlatot kaphatsz a banktól

Ha Bankmonitoron keresztül igényelnéd a Széchenyi Kártya Program valamely konstrukcióját, akkor 2 munkanapon belül – sok esetben ennél jóval gyorsabban, néhány óra alatt megkaphatod a választ – megtudhatod, hogy mekkora összegre lennél jogosult. Nem csak a Bankmonitor szakértői vizsgálnák meg a cégedet, a pénzintézet is elvégezné az előzetes minősítést és Ő küldene számodra ajánlatot.

Ehhez csupán céged adószámára és néhány alapvető adatra lenne szükség. A bank ugyanis az adószámod alapján megvizsgálná a 2019-es Beszámolóját cégednek – az előzetes minősítéshez az is elengedhetetlen, hogy céged Beszámolója már rendelkezésre álljon a Portálon a 2019-es évről.

A Bankmonitor szakértőinek elmondása alapján a 2 napon belül kiállított előzetes banki ajánlat eléggé megbízható – az esetek kevesebb, mint 10%-ban tér el attól a pénzintézet a végleges döntés során -, hiszen megvizsgálják a céged 2019-es Beszámolóját, illetve megnézik azt is, hogy teljesíted-e a minimális, KO feltételeket.

A kapott eredménytől jellemzően akkor térnek el, amennyiben az idei tört évi kimutatásokban valamilyen váratlan, negatív dolog szerepel. Emellett még utólag befolyásolhatja az eredményt a tulajdonosokról lekért KHR lista eredménye is.

Összességében 2 nap alatt megtudhatod, hogy mekkora összegre lehet jogosult céged a jelenleg egyedülálló feltételekkel kínált Széchenyi Kártya Program egyes konstrukcióiból. Ráadásul ehhez nem szükséges személyesen bemenned a bankfiókban, otthonról, kényelmesen és biztonságban elindíthatod a vizsgálatot. Ehhez nem kell mást tenned, mint a lent elérhető kalkulátorban megadnod céged adatait, szakértőnk pedig felveszi veled a kapcsolatot.

Szakértői cikkek
Kapcsolódó tartalmak
7 szuper tipp, hogy mit kezdj az év végi bónusszal!

Az év végének közeledtével számos vállalat fizet kisebb-nagyobb bónuszokat az alkalmazottainak. Az ilyen jellegű bevételekből – némi odafigyeléssel – számos pénzügyi célt meg lehet valósítani. Ebben a cikkben olyan módszereket...

karácsony
Miből fizessük ki a karácsonyi kiadásokat?

Közeleg a karácsony, sokan már az ajándékot keresik szeretteiknek, tervezik az ünnepi menüt. Ez azonban sok család számára jelentős kiadást eredményezhet, amit nem könnyű előteremteni. A Bankmonitor szakértői annak jártak...