Magyarországon a legolcsóbb a vállalati hitel!

  • 2016.01.12.
  • szerző: bankmonitor

10-ből 10 cégtulajdonost valószínűleg meglepetésként ér, hogy a közép-európai régióban Magyarországon a legolcsóbb a vállalati hitel. Egy elgondolkodtató ábra az MNB hitelezési jelentéséből és néhány fontos kiegészítő információ, mely segíthet a hiteldöntésben.

A nyertes szám: 1,63%

Ennyit fizet ugyanis az átlagos magyar vállalkozó hitelének kamatfeláraként. (A teljes hitelköltségben a kamatfelár mellett még a bankközi kamat is megjelenik kb. 1,35% mértékben napjainkban, de ez a bankokon – és vállalkozókon kívüli – tényező.)

vállalati hitelek kamatfelára

Természetesen nagy kérdés, hogyan lehet ilyen kedvező Magyarországon a vállalkozói hitelek kamatterhelése? A választ főként abban a növekedési hitel adja, mely egy maximum 2,5%-os kamatozású hitel és a forint hitelkihelyezések 50%-át képviseli. Hasonlóan erőteljes vállalati hiteltámogatással a régió egyéb országai nem rendelkeznek.

Mekkora kamatot fizet az átlagos vállalkozó?

300 millió Ft alatti hiteleknél az átlagos kamatszint az MNB tájékoztatása szerint 3,1% kamatfelár + 1,35% BUBOR = 4,45%. Ha növekedési hitelt vesz fel, akkor természetszerűen nem lehet magasabb a teljes kamat, mint 2,5%. Fontos tudni, hogy a vállalati szegmensen belül a 300 millió Ft alatti hitelek drágábbak, mint az átlagos hitel (mint a gazdaság minden szegmensében a kisebb volumen relatív többe kerül).

Jó hír a vállalkozók számára, hogy 2016-ban is elérhető a növekedési hitel megváltozott feltételrendszerrel. A Bankmonitor tapasztalatai alapján a bankok a hitelezési feltételeiken enyhítettek, erős a hitelezési szándék, így a minimális követelményeknek megfelelő cégek nagy valószínűséggel jutnak banki forráshoz.

Ellenőrizd, hogy céged megfelel-e a növekedési hitel 2016-os legalapvetőbb elvárásainak:

Kaphat-e cégem 2,5%-os (NHP) hitelt?*

millió Ft
A vállalkozásod bevétele kevesebb, mint 15 milliárd Ft?
A vállalkozásod alkalmazottainak létszáma kevesebb, mint 250 fő?
A vállalkozásodban az állami, önkormányzati tulajdon aránya kevesebb, mint 25%?
*A 2004. évi XXXIV. törvény alapján a vállalkozás megfelel a KKV kritériumoknak.
Köztartozásmentes a vállalkozásod?
Legutolsó lezárt éve alapján nyereségesen működött-e a vállalkozásod?
Rendelkezel lejárt, késedelmesen fizetett hitel tartozással?

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Csányi Franciska vállalatfinanszírozási szakértő

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.