Betöltés

Magyarországon a legolcsóbb a vállalati hitel!

szerző: Bankmonitor.hu
2016-01-12

10-ből 10 cégtulajdonost valószínűleg meglepetésként ér, hogy a közép-európai régióban Magyarországon a legolcsóbb a vállalati hitel. Egy elgondolkodtató ábra az MNB hitelezési jelentéséből és néhány fontos kiegészítő információ, mely segíthet a hiteldöntésben.

A nyertes szám: 1,63%

Ennyit fizet ugyanis az átlagos magyar vállalkozó hitelének kamatfeláraként. (A teljes hitelköltségben a kamatfelár mellett még a bankközi kamat is megjelenik kb. 1,35% mértékben napjainkban, de ez a bankokon – és vállalkozókon kívüli – tényező.)

vállalati hitelek kamatfelára

Természetesen nagy kérdés, hogyan lehet ilyen kedvező Magyarországon a vállalkozói hitelek kamatterhelése? A választ főként abban a növekedési hitel adja, mely egy maximum 2,5%-os kamatozású hitel és a forint hitelkihelyezések 50%-át képviseli. Hasonlóan erőteljes vállalati hiteltámogatással a régió egyéb országai nem rendelkeznek.

Mekkora kamatot fizet az átlagos vállalkozó?

300 millió Ft alatti hiteleknél az átlagos kamatszint az MNB tájékoztatása szerint 3,1% kamatfelár + 1,35% BUBOR = 4,45%. Ha növekedési hitelt vesz fel, akkor természetszerűen nem lehet magasabb a teljes kamat, mint 2,5%. Fontos tudni, hogy a vállalati szegmensen belül a 300 millió Ft alatti hitelek drágábbak, mint az átlagos hitel (mint a gazdaság minden szegmensében a kisebb volumen relatív többe kerül).

Jó hír a vállalkozók számára, hogy 2016-ban is elérhető a növekedési hitel megváltozott feltételrendszerrel. A Bankmonitor tapasztalatai alapján a bankok a hitelezési feltételeiken enyhítettek, erős a hitelezési szándék, így a minimális követelményeknek megfelelő cégek nagy valószínűséggel jutnak banki forráshoz.

Ellenőrizd, hogy céged megfelel-e a növekedési hitel 2016-os legalapvetőbb elvárásainak:

Kaphat-e cégem 2,5%-os (NHP) hitelt?*

millió Ft
A vállalkozásod bevétele kevesebb, mint 15 milliárd Ft?
A vállalkozásod alkalmazottainak létszáma kevesebb, mint 250 fő?
A vállalkozásodban az állami, önkormányzati tulajdon aránya kevesebb, mint 25%?
*A 2004. évi XXXIV. törvény alapján a vállalkozás megfelel a KKV kritériumoknak.
Köztartozásmentes a vállalkozásod?
Legutolsó lezárt éve alapján nyereségesen működött-e a vállalkozásod?
Rendelkezel lejárt, késedelmesen fizetett hitel tartozással?
Add meg vállalkozásod 2017. évi adatait
millió Ft
millió Ft
millió Ft

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Csányi Franciska vállalatfinanszírozási szakértő
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:

millió Ft
millió Ft
millió Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Számot adunk a legjobb lakáshitelekről!

2018. 07. 22.

A kalkulátoraink jóvoltából a banki termékek friss kondícióit nagyon könnyedén le tudjuk kérni, mostani írásunkban a körképünk a lakáshitelekről szól. Az összkép nem olyan rossz, mint gondolnánk, az áprilisi körképünkkel...

Akár százezreket is megspórolhatsz a meglévő hiteleden!

2018. 07. 17.

Mikor éri meg elgondolkozni a hitelkiváltáson, azaz a meglévőhitelünk helyett olcsóbbat keresni? Praktikus információk és a leggyakoribb hibák.  A számunkra elérhető hitel kamatszintjét és egyéb kondícióit alapvetően az igazolt jövedelem...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.