Vállalati hitelek: a legjobb alternatíva, ha lecserélnéd régi hiteledet

 • 2014.11.21.
 • szerző: bankmonitor

Nem titok, hogy a kedvezményes növekedési hitel elsősorban azoknak a vállalkozásoknak érhető el, akik teljes mértékben első osztályú adósnak számítanak. Különösképpen igaz ez, ha éppen hitelkiváltáshoz keres a cég finanszírozási megoldást. Vállalkozói berkekben pedig igen gyakori ez a típusú hitelcél. Készítettünk ezért egy gyors piaci kitekintést, hogy megmutassuk, mire számíthatnak a kkv-k a támogatott hiteleken túl, ha korábbi hitelük kiváltását tervezik.

Mivel tapasztalataink alapján a Növekedési Hitelprogram keretében ez az igény csak ritkán kerül teljesítésre, így ez esetben a legegyszerűbb megoldást a szabad felhasználású hitelek jelentik. Nincs, ugyanis kötött hitelcél, a vállalkozás dönti el, hogy mire szeretné a felvett összeget fordítani. Tehát „bármire”, felhasználási cél megjelölése és számlák bemutatása nélkül felhasználható, így akár hitelkiváltásra is igénybe vehető.

A nagybankok ajánlatait végigböngészve a kínálat azonban elég sovány. A gyér kínálat mellett pedig tovább nehezíti az életünket, hogy a hitel kamatáról és az egyéb díjak mértékéről semmit sem tudunk meg a bank weboldalán található információkból. Ennek persze az az oka, hogy ezek a hitelbírálat során, annak eredményétől függően kerülnek megállapításra. De koncentráljunk azokra a termékekre, ahol a legfontosabb tudnivalók elérhetőek, megismerhetőek a hitelminősítéstől függetlenül!

Kattints a nagyobb kép érdekében!

Vállalati hitelfelvételnél igen ritka, hogy ne kérne a bank valamilyen fedezetet a hitelhez – leszámítva a folyószámlahiteleket. Ahogy látjuk szabad felhasználású hitelek esetében sincs ez másként, hiszen négy termékből háromnál már a nevéből kiderül, hogy ingatlanra lesz szükség biztosítékként. Tapasztalataink alapján viszont jellemzően pont ez jelenti a vállalkozásoknak a legnagyobb gondot, annak ellenére is, hogy a bankok általában az ingatlanok széles körét elfogadják fedezetként.

És, ha nincs felajánlható ingatlanunk?

Ebben az esetben a Budapest Bank éven túli Üzletélénkítő kölcsöne jelentheti a megoldást. Ezzel a kölcsönnel ugyanis úgy élvezhetjük a szabad felhasználású hitelek előnyeit, hogy nem kell hozzá tárgyi fedezetet biztosítanunk.

Mindezeken túlmenően a kölcsön legnagyobb előnye, hogy az első 12 hónapban 0% a kamat, azaz tényleges kamatfizetésre csak a 12. hónapot követően kerül sor. A 9,6% láttán elsőre azt gondolhatnánk, hogy a kamatmentességnek azért megvan az ára, de bebizonyítjuk, hogy a látszat némileg csal.

Tehát abban az esetben, ha egy éven belül vissza tudjuk fizetni a teljes kölcsönt, akkor kétségkívül a legjobb ajánlat, hiszen kamattal egyáltalán nem kell számolnunk. Sőt, az időarányos kamat fényében nagyságrendileg három és fél évig még mindig egyértelműen jobban járunk, mint bármelyik másik konstrukcióval. Hozzátennénk, hogy ezt követően sem feltétlenül rosszabb az Üzletélénkítő kölcsön, de ekkor már előfordulhat, hogy kedvezőbb feltételek mellett is kaphat vállalkozásunk hitelt. Tekintettel arra, hogy az egyéb lehetőségek kamatai a jelenleg érvényes 1 havi BUBOR fényében nagyságrendileg 6-8% között mozognak.

Ha felkeltette a lehetőség az érdeklődésed, töltsd ki az alábbi űrlapot és kollégánk segít eligazodni a részletekben!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Vállalati hitel
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

A sztenderdizált folyamatoknak köszönhetően a kölcsönigénylés gyors és egyszerű, a folyósítás pedig pozitív bírálat esetén néhány munkanapon belül meg is történik. Az igényléshez nincs szükség több éves működési múltra, már 18 hónap is elegendő a bank számára. Nem beszélve arról, hogy az éven túli változatnál a kisvállalkozások által közkedvelt módon a hitel egyenlő részletekben (annuitásos hitel) törleszthető.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Facebook: nehéz idők jönnek

  Legalábbis ezt árazza a piac a négy éve legnagyobb áreséssel több havi mélypontra: a szabályozó hatóságok szívózni fognak a céggel a kezében lévő hatalmas adattömeg...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.