Betöltés

Kamatmentes kölcsön kisvállalkozásoknak!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-11-07

A Növekedési Hitelprogram (NHP) keretében elérhető maximum 2,5%-os kamatozású hitellel nehéz felvenni a versenyt, mégis találunk olyan kölcsönt a piacon, amely bizonyos esetekben még kedvezőbb is lehet. A kedvezőbb kamaton (0%) túl, egyszerűbben és könnyebben hozzáférhető, és a kisvállalkozások által közkedvelt módon egyenlő részletekben (annuitásos hitel) törleszthető. Ennyi előnyös tulajdonság mellett mégis mi lehet a dolog szépséghibája?

A napi üzletmenet finanszírozására kevés egyszerűbb megoldás kínálkozik, mint a bankkal kötött folyószámlahitel megállapodás. Több szempontból is előnyös, hiszen

 • nincs kötött hitelcél, azaz bármire felhasználható,
 • a számlára érkező jóváírásokkal a keret automatikusan feltöltődik, így a visszatörlesztett összeg újra igénybe vehető,
 • bármikor elérhető, a bankszámlához tartozó bankkártyával is hozzá lehet férni.

A konstrukció klasszikus előnyein túl a Budapest Bank kisvállalkozásoknak jelenleg arra is lehetőség biztosít, hogy mindezt 1 éven keresztül teljesen kamatmentesen élvezzék. Tekintettel a bankok kínálatában elérhető sztenderd folyószámlahitelek 6-8,5%-os kamatára, az Üzletélénkítő folyószámlakölcsön kétségkívül vonzó ajánlat. Ennek bizonyítására nézzünk egy 10 millió forintos hitelkeretet, amelynek kihasználtsága átlagosan 5 millió forint. A számítást nagyon leegyszerűsítve, ha 7%-os kamattal számolunk, akkor az első évben nagyságrendileg 350.000 forintot spórolhatunk meg!

Persze, ha a vállalkozás növekedéséhez, bővítéséhez keresünk finanszírozási megoldást, akkor a folyószámlahitel nem éppen a legmegfelelőbb. Az Üzletélénkítő kölcsön éven túli változatának köszönhetően viszont ebben az esetben sem kell lemondanunk a kezdeti kamatmentességről.

A kamatmentességen túl…

A fenti konstrukciók további előnye, hogy a felvételükhöz nincs szükség tárgyi fedezetre. A sztenderdizált folyamatoknak köszönhetően a kölcsönigénylés gyors és egyszerű, a folyósítás pedig pozitív bírálat esetén néhány munkanapon belül meg is történik. Az igényléshez nincs szükség több éves működési múltra, már 18 hónap is elegendő a bank számára. Nem beszélve arról, hogy az éven túli változatnál a kisvállalkozások által közkedvelt módon a hitel egyenlő részletekben (annuitásos hitel) törleszthető.

Ki kaphat a hitelből?

Bármelyik kisvállalkozás (gazdálkodási formára való tekintet nélkül), amely utolsó lezárt pénzügyi évének nettó árbevétele nem haladja meg a 200 millió forintot, illetve árbevételtől függetlenül valamennyi társasház.

Hány évre és milyen célra kapható hitel?

A futamidőt el kell különítenünk aszerint, hogy folyószámla- vagy éven túli kölcsönről van szó. Míg az előbbi esetben 12 hónap a futamidő (ez lejáratkor megújítható), addig az utóbbinál maximum 6 év.

Milyen összegű hitel kapható?

Az egyes kölcsönök összege minimum 300 ezer forint, maximum 15 millió forint folyószámlahitelnél, míg az éven túli kölcsönnél 20 millió forint a plafon. A konstrukciók kombinálhatóak is, viszont a két kölcsön együttes igénylése esetén maximum 25 millió forint igényelhető.

Mennyibe kerül a hitel?

Arról már többször szó esett, hogy az első 12 hónapban 0% a kamat. A 12. hónapot követően a kölcsönök kamata azonban módosul, mégpedig a Mikro Expressz konstrukciók mindenkor érvényes kamatára.

 • Így a folyószámlakölcsön változó kamatozásúvá alakul, ahol a kamat alapkamatból (1 havi BUBOR) és kamatfelárból (6%) áll. Ez összességében ma 8,1%.
 • Az éven túli kölcsönnél ezzel szemben a kamat változatlan a szerződés teljes futamideje alatt, viszont mértéke némileg magasabb, jelenleg 9,6%.

További rendszeresen jelentkező költség a futamidő alatt a havi 0,45-0,50%-os adminisztrációs díj, ami viszont kedvezményes (0,35%), ha az igényléskor legalább 12 hónapja már számlát vezetünk a banknál.

A fenti kölcsönök feltétele a banknál történő számlavezetés, ami további költséget jelent, ha még nem rendelkezünk számlával a banknál. Ennek pontos mértéke persze attól függ, hogy a vállalkozásnak éppen melyik Budapest Bankos számlacsomag a legmegfelelőbb. Részletes keresőnk segítségével természetesen ez könnyen kideríthető. Kizárólagos számlavezetést a bank ugyan nem vár el, viszont a hitelarányos számlaforgalom elengedhetetlen. Ne feledjük, hogy ezeknél a hiteleknél nincs szükség tárgyi fedezetre!

Ha felkeltette a lehetőség érdeklődésed, az alábbi form kitöltésével megteheted az első lépést ahhoz, hogy elindítsd a kölcsön igénylését.


Bankmonitor

Tudd meg kaphat-e hitelt vállalkozásod!

Tovább a kalkulátorhoz

Mikor jelenthetnek megoldást az Üzletélénkítő kölcsönök?

Abban az esetben, ha egy éven belül vissza tudjuk fizetni a teljes kölcsönt, akkor kétségkívül az egyik legideálisabb megoldás. Szó sincs róla, hogy ez ingyen hitel lenne, de egy egyszeri szerződéskötési (1%) és végtörlesztési díj (0,5%) ellenében, úgy juthatunk hitelhez, hogy egyáltalán nem kellett a felvett összeg után kamatot fizetnünk.

Az Üzletélénkítő kölcsönök kamatmentes időszakát követően életbe lépő magasabb kamat miatt kockázatosabb cégek is finanszírozhatók. Tehát pusztán a kamatszint miatt a hitel könnyebben elérhető, mint bármelyik államilag támogatott finanszírozási forma. Hozzátesszük, hogy ez tulajdonképpen minden piaci hitelre igaz, csak éppen egyik mellé sem jár kamatmentesség 12 hónapra.

Azoknak a vállalkozásoknak is megoldást jelenthet, ahol a megfelelő számlaforgalom nem jelent gondot, de az ügyletbe bevonandó tárgyi fedezet már komoly fejtörést okoz.

És végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg róla, hogy még a konstrukció éven túli lába is szabad felhasználású. Nincs tehát kötött hitelcél, a vállalkozás dönti el, hogy mire szeretné fordítani. Így akár hitelkiváltási célra is igénybe vehető, ami a Növekedési Hitelprogram keretében igen közkedvelt hitelcélnak számít, de csak a legjobb vállalkozásoknak biztosítnak a bankok lehetőséget arra, hogy éljenek ezzel.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:

millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Építkezés akár fél év alatt!?

2018. 12. 09.

A készházakról szóló korábbi adásokban szó volt, hogyan és milyen ütemben készülnek a házak. A mostani videóban arról lesz szó, hogy az előkészítés során mi mindent kell tisztázni. A videó...

Akkor is kaphatsz hitelt, ha külföldön dolgozol!

2018. 12. 07.

Sok magyar dolgozik külföldön, ezért sokszor előfordul, hogy az itthon megvalósítandó célokhoz itthon felvehető személyi kölcsönre van szükségük. Igényeld rajtunk keresztül a kölcsönt, és szakértői tanácsadásban részesülsz! Feltételek Érdemes tudnod,...

Drága lehet idő előtt kifizetni a hitelünket!

2018. 12. 06.

Általános igazság, hogy amennyiben képesek vagyunk elő- vagy végtörleszteni a hitelünket, az tegyük meg, hiszen ezzel megtakaríthatjuk a hátralévő futamidőre fizetendő kamatok összegét. Persze a megspórolható kamat nagysága függ attól...

4,6 millió Ft-ot nyerhetsz a CSOK-hitellel

Hétfőtől igényelhető a kedvezményes, futamidő végéig fix kamatozású CSOK-hitel. A konstrukciónak hatalmas pénzügyi előnye van a bankok piaci hitelével szemben: az állami kamattámogatás miatt itt az adós által visszafizetendő teljes...

Blogajánló

 • alapblog

  Red herring

  A red herring, magyarul vörös hering – a filmeken azt a nyomot jelöli, ami bár tökéletesen érthető és megmagyarázható, mégis rossz irányba visz. Például egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.