Betöltés

200 ezer forintot dobsz ki az ablakon!

szerző: Bankmonitor.hu
2015-12-18

2%, ennyi a különbség az átlagos és az öt legjobb egyéves lekötött betétek kamatai között. Ez a különbség 500 ezer forint lekötésénél majdnem 10 ezer forint, míg 10 millió feletti lekötésnél ez meghaladja a 200 ezer forintot. Ezért az összegért érdemes számolni pár percet!

Hol kaphatsz jó kamatokat?

A nagy bankok közül jelenleg a BNP Paribas nyújtja a legjobb kamatokat a betéteseinek. A feltételeket is vállaló megtakarító azt láthatja, hogy a legjobb 5 lekötött betét ezekhez a bankokhoz köthető. Átlagos kamatszintjük jelentősen magasabb, mint az átlagos lekötött betétekkel elérhető kamatok.

egy éves lekötött betétek kamatai

Érdekel a BNP kamtajánlata? Add meg adatidat és visszahívunk!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mennyit jelent ez neked?

Mennyit jelent ez a 2%pont különbség forintban kifejezve? Ez attól függ, hogy mekkora összeget kötsz le. A példánkban fél millió forint, illetve 10 millió forint feletti lekötés esetén következőképpen alakulnak a különbségek:

éves lekötés kamatkülönbözetek

Ekkora összeget dobsz ki az ablakon, ha csak egy átlagos lekötést választasz.

Mire kell figyelni?

A lekötött betétek kamatainak is lehetnek apró betűs kitételei. Sok esetben kell valamilyen feltételt teljesíteni a kamatért. Ilyen lehet a jövedelemérkeztetés, de akár plusz termék igénybe vétele is. A legegyszerűbben a bankon kívülről érkező új forrás feltételét lehet teljesíteni, ha más banktól oda utalod a pénzed.

Ráadásul a bankadó és tranzakciós illeték óta a „kamatvadászat” költséges sporttá vált. Már nem éri meg 1-2 hónapra lekötni, és továbbutalni a pénzt, mert az esetleges számlavezetési díjak, illetve az utalásért felszámolt díj (illeték) sok esetben meghaladja a kapott kamatokat. Viszont ha hosszabb távra nincs szükséged a pénzre, akkor a költségekkel együtt is megérheti a váltás!

Címkék:

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzánk képest tízszer jobban élnek a nyugatiak

2018. 02. 08.

Annak ellenére, hogy az utóbbi években a lakosság nagy erőbedobással növelte a megtakarításai nagyságát, továbbra is nagyon el vagyunk maradva az európai átlaghoz képest. Az legalább pozitívum, hogy nem ülünk...

Megmutatjuk, hogyan keress többet a bankbetéteknél!

2017. 10. 13.

Az átlagos bankbetétek kamata manapság 1% alatti tartományban található. Bár egy-egy rövidebb időszakra találhatunk akár 2%-ot is meghaladó kamatokat is. De mit tehetünk, ha nem akarjuk a pénzünket drágán, akciós...

A betét valóban halott?

2017. 08. 30.

Hol vannak azok a szép idők, amikor bankról-bankra utalva ki lehetett használni az akciós kamatok által nyújtott lehetőségeket. Ám azóta megjelent az átutalásokat megdrágító tranzakciós illeték, illetve a kamatok sem...

Blogajánló

  • alapblog

    A tőzsde jelene és jövője

    A Párbeszéd a gazdaságról legutóbbi adásában Máté-Tóth István, a BÉT vezérigazgató-helyettese és Korányi G. Tamás, tőzsdei szakértő beszélgettek a tőzsde szerepéről, jelenéről és jövőjéről. Az alábbiakban...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.