200 ezer forintot dobsz ki az ablakon!

 • 2015.12.18.
 • szerző: bankmonitor

2%, ennyi a különbség az átlagos és az öt legjobb egyéves lekötött betétek kamatai között. Ez a különbség 500 ezer forint lekötésénél majdnem 10 ezer forint, míg 10 millió feletti lekötésnél ez meghaladja a 200 ezer forintot. Ezért az összegért érdemes számolni pár percet!

Hol kaphatsz jó kamatokat?

A nagy bankok közül jelenleg a BNP Paribas nyújtja a legjobb kamatokat a betéteseinek. A feltételeket is vállaló megtakarító azt láthatja, hogy a legjobb 5 lekötött betét ezekhez a bankokhoz köthető. Átlagos kamatszintjük jelentősen magasabb, mint az átlagos lekötött betétekkel elérhető kamatok.

egy éves lekötött betétek kamatai

Érdekel a BNP kamtajánlata? Add meg adatidat és visszahívunk!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Mennyit jelent ez neked?

Mennyit jelent ez a 2%pont különbség forintban kifejezve? Ez attól függ, hogy mekkora összeget kötsz le. A példánkban fél millió forint, illetve 10 millió forint feletti lekötés esetén következőképpen alakulnak a különbségek:

éves lekötés kamatkülönbözetek

Ekkora összeget dobsz ki az ablakon, ha csak egy átlagos lekötést választasz.

Mire kell figyelni?

A lekötött betétek kamatainak is lehetnek apró betűs kitételei. Sok esetben kell valamilyen feltételt teljesíteni a kamatért. Ilyen lehet a jövedelemérkeztetés, de akár plusz termék igénybe vétele is. A legegyszerűbben a bankon kívülről érkező új forrás feltételét lehet teljesíteni, ha más banktól oda utalod a pénzed.

Ráadásul a bankadó és tranzakciós illeték óta a „kamatvadászat” költséges sporttá vált. Már nem éri meg 1-2 hónapra lekötni, és továbbutalni a pénzt, mert az esetleges számlavezetési díjak, illetve az utalásért felszámolt díj (illeték) sok esetben meghaladja a kapott kamatokat. Viszont ha hosszabb távra nincs szükséged a pénzre, akkor a költségekkel együtt is megérheti a váltás!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Facebook: nehéz idők jönnek

  Legalábbis ezt árazza a piac a négy éve legnagyobb áreséssel több havi mélypontra: a szabályozó hatóságok szívózni fognak a céggel a kezében lévő hatalmas adattömeg...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.