10+10 millió: mi lesz így az ingatlanpiaccal?

10+10 millió: mi lesz így az ingatlanpiaccal?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-01-08
 

Év végén menetrendszerűen érkeznek az újévre vonatkozó gazdasági előrejelzések is. Nem volt ez másként 2015 végén sem. Az alábbiakban nézzük, meg mit vár 2016-tól néhány méltán híres hazai, illetve külföldi a befektetési szakember! Nem meglepő, hogy központi téma a 10+10 millió forintos csok és a magyar ingatlanpiac.

Érdekesen telt a 2015-ös év, és ez mind a hazai, mind a világhírű külföldi közgazdászok, pénzügyi szakemberek 2016-ra vonatkozó előrejelzéseiben meglátszik.

Magyarországon egyértelműen a 10+10 millió forintos CSOK keverte fel az év végének állóvizét. Zsiday Viktor szerint ennek nem lehet más kimenete, mint egy építőipari boom. (Ezt támogatja az ingatlanépítés áfájának 27-ről 5%-ra való csökkentése is). Hogy milyen következményekkel járhat mindez, kiderül a szakértő, Boom boom boomcímű írásából.

Az olaj ára mindeközben olyan mélyre zuhant, amilyet 10 éve nem láttunk. Nem meglepő, hogy külföldi befektetési szakemberek elsősorban a nyersanyagok árfolyamának jövőbeli alakulását elemezték az év végén. Marc Chandler, a több tízmilliárd dollárt mozgató portfóliókezelő szerint a világ piacait jelenleg is mozgató olajárnak még mindig van hová zuhannia.

Az idei év legfontosabb eseményei között azonban a brit referendumot, illetve az IMF és az USA következő elnökének kinevezését emelte ki. A világhírű amerikai szaktekintéllyel készült interjú elolvasható az Alapblog „Tőkepiacok az olajár fogságában” című cikkében. 

Szeretnéd kihasználni ezeket trendeket? Találj magadnak egy megfelelő befektetési alapot keresőnk segítségével!1

 Az olajon kívül két másik nyersanyag került a szakértők célkeresztjébe. Dennis Gartman, a CNBC szakkommentátora szerint az arany elérte azt a szintet, ahonnan most már felfelé veszi az irányt. Hogy pontosan mire is alapozza ezt, kiderül az „Az arany éve – Már megint?” című írásból. 

A dán Saxo Bank egyik vezetője, Steen Jakobsen viszont egy másik nemesfémben, az ezüstben látja az idei év nagy lehetőségét. Egy nemrég adott interjújából kiderült, hogy szerinte akár 20-30%-kal erőteljesebben növekedhet az ezüst árfolyama, mint a többi nemesfémé (pl. aranyé). A dán közgazdász további meglepő előrejelzéseit elolvashatod az Alapblog „Az ezüst éve” című cikkében.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés