3 milliós nyugdíjat gründolhatsz össze és szinte semmit nem kell tenned

3 milliós nyugdíjat gründolhatsz össze és szinte semmit nem kell tenned
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-01-14
 

Az adócsökkentéseknek, illetve a minimálbér és a nyugdíjak emelésének köszönhetően a lakosság nagy része magasabb jövedelemre számíthat 2016-ban, mint tavaly. Bár a többlet pénz nem lesz valami hatalmas, található olyan megtakarítási forma, amivel az átlag magyar akár 3 milliós vagyont építhet még ebből is. Ráadásul időskorodban is hálás leszel magadnak, amiért ezt a lehetőséget választottad. Hogy mit is kell tenned ehhez, kiderül az alábbiakból!

Múlt heti cikkünkben összefoglaltuk, ki mennyivel költhet többet az idén az adócsökkentések, illetve a minimálbér/nyugdíj emelésének köszönhetően. Az alábbiakban arra is tanácsot adunk, hol lehet ennek az összegnek a legjobb helyet megtalálni.

Az állam további 20%-kal járul hozzá

A személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkentése következtében megmaradó néhány ezer forintot lehet, hogy sokan észre sem fogják venni a bankszámlájukon. Pedig van rá mód, hogy látványos eredményt érj el ezekkel az elsőre aprópénznek tűnő összegekkel is.

Hiszen ha kisebb összegeket is csorgatsz elég hosszú ideig, szemmel jól látható hozamok mellett, előbb-utóbb komoly vagyont fogsz találni az aprópénzek a helyén is. Ennek megvalósításához az egyik legjobb és leghasznosabb eszközét az önkéntes nyugdíjpénztárak jelentik.

Egy áltag magyar 2 436 forinttal kap többet idén csak az SZJA csökkentésnek hála. Aki mindezt időskori megtakarításaira tudja fordítani, és önkéntes nyugdíjpénztárba (ÖNYP) fekteti, az állam a befizetések további 20%-át adja ehhez minden évben.

Éves szinten így már több mint 36 ezer forinttal több pénz kerül nyugdíjcélú megtakarításaid közé az apró adócsökkentésnek hála. Ráadásul ez olyan hozamot fog termelni, ami után adót sem kell fizetni.

Ha kíváncsi vagy, mennyit kell minden hónapban félretenned, hogy megfelelő nyugdíj kiegészítést érj el, használd bátran a Bankmonitor alábbi kalkulátorát. Segíteni fog a tervezésben.

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!

Az állam tehát valóban jelentősen hozzájárul a nyugdíjcélú megtakarításaidhoz, de nem közvetlenül. Hiszen, ha a megkapott pénzt nem önkéntes nyugdíjpénztári számládra teszed, a 20%-os adójóváírást sem kapod meg, illetve a lehetséges hozamról és kamatadó kedvezményről is lemondasz.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyit hoz mindez összesen?

Végül nézzük, mennyit jelent ez nyugdíjas éveidre! Tegyük fel, hogy jelenleg 30 éves vagy, és éppen az átlagkeresetet viszed haza minden hónapban.

Ha az adócsökkentés eredményeképpen kapott 2 436 forintot minden hónapban ÖNYP számládra utalod, (5%-os nominális hozamot feltételezve és évi 20%-os adójóváírás mellett) nyugdíjba vonulásodig több mint 3 millió forint gyűlik ott össze. Ez pedig nyugdíjas éveid alatt 20 éven keresztül 19 705 forintos havi nyugdíj kiegészítést jelent számodra.

önkéntes nyugdíjpénztár szja

Úgy tudod tehát nyugdíjas éveid anyagi biztonságát támogatni, hogy a tavalyi életmódodhoz képest semmiről sem kell lemondanod.

Hirdetés
Hirdetés