30-50%-kal emelkedhet a béred – Hogyan fogják ezt kifizetni?

  • 2016.06.04.
  • szerző: bankmonitor

A folyamatos elvándorlás hatására megkezdődött a magyar bérek emelkedése is, az itthon maradt jól dolgozó szakemberek akár 30-50% magasabb bérekre is számíthatnak ennek köszönhetően. A nagy kérdés már csak az, hogy a vállalatok hogy fogják mindezt kitermelni. Főleg úgy, hogy régiónkban messze a magyar állam sújtja a legmagasabb terhekkel a munkáltatókat. Hányan tudják majd kifizetni a magasabb béreket, és lesznek-e olyan cégek, amelyeknek végleg le kell húzni a rolót emiatt?

Hazánkból folyamatosan történő kivándorlás lassan a magyar béreken is meglátszik. A munkaerőhiány következtében ugyanis a munkáltatók nem tehetnek mást, mint hogy egyre többet és többet fizetnek a jól dolgozó alkalmazottakért. A szükséges béremelés pedig a 30-50%-ot is elérheti.

Bár ez a dolgozók számára jó hír, a szükséges pénzt a vállalatoknak kell előteremteniük. De mi lesz azokkal a cégekkel, amelyek ezt nem tudják megtenni? Segíthet vajon a helyzeten, ha az állam csökkenti a jelenleg a munkáltatókat sújtó – régiós társainknál jóval magasabb – terheket? Az Alapblog „Bérboom” című írásából minden kiderül!

1 Hozzászólás

  • UP 2016-06-09 10:49:49 - Válasz

    Le****om a cégeket. Őket érdekli, hogy én hogy gazdálkodom ki havonta a rezsimet meg a szükséges bevásárlásaimat a nevetséges fizetésemből?

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.