Betöltés

30-50%-kal emelkedhet a béred – Hogyan fogják ezt kifizetni?

szerző: Bankmonitor.hu
2016-06-04

A folyamatos elvándorlás hatására megkezdődött a magyar bérek emelkedése is, az itthon maradt jól dolgozó szakemberek akár 30-50% magasabb bérekre is számíthatnak ennek köszönhetően. A nagy kérdés már csak az, hogy a vállalatok hogy fogják mindezt kitermelni. Főleg úgy, hogy régiónkban messze a magyar állam sújtja a legmagasabb terhekkel a munkáltatókat. Hányan tudják majd kifizetni a magasabb béreket, és lesznek-e olyan cégek, amelyeknek végleg le kell húzni a rolót emiatt?

Hazánkból folyamatosan történő kivándorlás lassan a magyar béreken is meglátszik. A munkaerőhiány következtében ugyanis a munkáltatók nem tehetnek mást, mint hogy egyre többet és többet fizetnek a jól dolgozó alkalmazottakért. A szükséges béremelés pedig a 30-50%-ot is elérheti.

Bár ez a dolgozók számára jó hír, a szükséges pénzt a vállalatoknak kell előteremteniük. De mi lesz azokkal a cégekkel, amelyek ezt nem tudják megtenni? Segíthet vajon a helyzeten, ha az állam csökkenti a jelenleg a munkáltatókat sújtó – régiós társainknál jóval magasabb – terheket? Az Alapblog „Bérboom” című írásából minden kiderül!

Címkék:

1 Hozzászólás

  1. UP

    Le****om a cégeket. Őket érdekli, hogy én hogy gazdálkodom ki havonta a rezsimet meg a szükséges bevásárlásaimat a nevetséges fizetésemből?

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Az egészségügy helyzete: orvosok határon innen

2018. 09. 15.

A hazai egészségügyben dolgozó orvosok száma 2010 óta emelkedik, a korábbi években viszont stagnálás volt jellemző. Az orvoshoz fordulók száma csökken, az egy főre jutó orvosok száma pedig egyre növekszik....

Vékony jégen táncolunk

2018. 09. 08.

A szörnyű genovai hídomlás után világossá vált, hogy már körülbelül 6 éve tudott a városi tanács a híd rossz állapotáról, mégsem történt olyan beavatkozás, mely emberek tucatjainak életét menthette volna...

A Huawei bemutatja a jövőt

2018. 09. 01.

A kínai magáncégek közül 2017-ben a Huaweinek lett a legtöbb bevétele, mely 15,7 százalékkal, 88,8 milliárd dollárra nőtt. A mobiltelefon értékesítésben a Samsung után a 2. a világon és a...

A török igazság

2018. 08. 25.

Az egyensúlytalanságok nem maradtak következmények nélkül a török gazdaságban. Megmutatkoznak a gazdaság túlfűtésének és a fékek lebontásának következményei. A törökök importja átlagosan évente a GDP 5 százalékával volt több az...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.