Betöltés

30-50%-kal emelkedhet a béred – Hogyan fogják ezt kifizetni?

szerző: Bankmonitor.hu
2016-06-04

A folyamatos elvándorlás hatására megkezdődött a magyar bérek emelkedése is, az itthon maradt jól dolgozó szakemberek akár 30-50% magasabb bérekre is számíthatnak ennek köszönhetően. A nagy kérdés már csak az, hogy a vállalatok hogy fogják mindezt kitermelni. Főleg úgy, hogy régiónkban messze a magyar állam sújtja a legmagasabb terhekkel a munkáltatókat. Hányan tudják majd kifizetni a magasabb béreket, és lesznek-e olyan cégek, amelyeknek végleg le kell húzni a rolót emiatt?

Hazánkból folyamatosan történő kivándorlás lassan a magyar béreken is meglátszik. A munkaerőhiány következtében ugyanis a munkáltatók nem tehetnek mást, mint hogy egyre többet és többet fizetnek a jól dolgozó alkalmazottakért. A szükséges béremelés pedig a 30-50%-ot is elérheti.

Bár ez a dolgozók számára jó hír, a szükséges pénzt a vállalatoknak kell előteremteniük. De mi lesz azokkal a cégekkel, amelyek ezt nem tudják megtenni? Segíthet vajon a helyzeten, ha az állam csökkenti a jelenleg a munkáltatókat sújtó – régiós társainknál jóval magasabb – terheket? Az Alapblog „Bérboom” című írásából minden kiderül!

Címkék:

1 Hozzászólás

 1. UP

  Le****om a cégeket. Őket érdekli, hogy én hogy gazdálkodom ki havonta a rezsimet meg a szükséges bevásárlásaimat a nevetséges fizetésemből?

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Feje tetejére állhat a világ 2019-ben

2018. 12. 15.

Korszakváltás előtt áll a fejlett tőkés világ, ugyanis olyan dolgok történhetnek 2019-ben, amelyekre a 2008-as válság óta nem volt példa. John Hardy, a Saxo Bank elemzője szerint az Európai Unió...

Még az arany sem mindig fénylik!

2018. 12. 08.

Az arany mindenkinek mást jelent. Egyesek régi idők fizetőeszközének és napjaink valódi pénzének, mások befektetésnek, míg sokan biztosítéknak, kockázatok elleni védelemnek tekintik. A jegybank szemüvegén keresztül pedig stratégiai, stabilizáló eszköz....

Mi a baj az óriásberuházásokkal?

2018. 11. 17.

Egyáltalán nem véletlen, hogy a legnagyobb, leglátványosabb és persze legdrágább megaprojekteknél szinte mindig elszállnak a költségek, csúsznak a határidők, ráadásul végül még az előre kalkulált hozamok sem teljesülnek. De akkor...

Blogajánló

 • alapblog

  Más pénze, más problémája

  A Mercedes 23 milliárd eurót tervez elkölteni az akkumulátor iparágban. A Volkswagennél 50 milliárd eurót fognak energiatárolásra költeni a következő 5 évben. Elon Musk meg...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.