Betöltés

5 ok, amiért minden cégtulajdonos Növekedési Hitelt szeretne

szerző: Csányi Franciska
2016-10-07

A Növekedési Hitel rendelkezése állásának utolsó pillanataiban sok cégtulajdonos kezd kapkodni, szeretné kihasználni az olcsó és kockázatmentes hitel lehetőséget. Milyen feltételek esetén veheti fel a cég, milyen paraméterekkel? …minden banknál ugyanúgy?
Gyors segítség következik az eligazodáshoz.


Az 5 ok

1. Olcsó: maximum 2,5%-os kamat
2. Biztonságos: teljes futamidő alatt fix a kamat
3. Széleskörű felhasználhatóság: szinte minden beruházási célra
4. Gyors: a bankok már rutinszerűen kezelik a növekedési hitel ügyleteket
5. Nincs extra feltétel: a normál banki hitel feltételeivel, fedezeti követelményeivel elérhető

Amíg elérhető a teljes futamidőre max. 2,5%-os fix kamatozás mellett biztosított Növekedési Hitel , minden cégtulajdonos tudni szeretné, hogy számára elérhető-e. A Bankmonitor alábbi kalkulátorával ezt is ellenőrizheti mindenki egy pár kattintással:

Kaphat-e cégem 2,5%-os (NHP) hitelt?*

millió Ft
A vállalkozásod bevétele kevesebb, mint 15 milliárd Ft?
A vállalkozásod alkalmazottainak létszáma kevesebb, mint 250 fő?
A vállalkozásodban az állami, önkormányzati tulajdon aránya kevesebb, mint 25%?
*A 2004. évi XXXIV. törvény alapján a vállalkozás megfelel a KKV kritériumoknak.
Köztartozásmentes a vállalkozásod?
Legutolsó lezárt éve alapján nyereségesen működött-e a vállalkozásod?
Rendelkezel lejárt, késedelmesen fizetett hitel tartozással?
Add meg vállalkozásod 2018. évi adatait
millió Ft
millió Ft
millió Ft

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Csányi Franciska vállalatfinanszírozási szakértő
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

 

Milyen célokra használható a Növekedési Hitelt?

A Növekedési Hitel mostanra, már csak beruházási hitelfelvételre, illetve pénzügyi lízinre használható. A beruházási lehetőségek tárháza viszont igen széles:

 • vásárolhatunk új vagy használt gépeket, berendezéseket – már meglévő vagy bérelt gépeinket, berendezéseinket átalakíthatjuk, korszerűsíthetjük, kapacitását növelhetjük
 • felhasználhatjuk más társaság 10%-nál nagyobb mértékű részesedésének megvásárlására
 • ipari és kereskedelmi ingatlan (iroda, telephely) vásárlás, felújítás, korszerűsítés, bővítésre
 • lakóingatlan, vagy üdülő vásárlásra, építésre, bővítésre, felújításra, illetve átalakításra, abban az esetben:
  – ha az ingatlan idegenforgalmi hasznosítású (szálloda, panzió, kemping, üdülőház, közösségi szálláshely)
  – ha a megépített ingatlan bérbeadási célú (és legalább 5 lakásból áll és energiatakarékosnak minősül)
 • vásárolhatunk haszongépjárművet – személygépkocsit abban az esetben, ha a hiteligénylő társaság fő tevékenysége a személyszállítás

Milyen paraméterekkel kérhető a Növekedési Hitel?

A választható futamidő beruházási hitel esetén maximum 10 év, mindezt úgy, hogy a program lehetővé teszi az ingyenes előtörlesztést!
A Növekedési Hitelprogramon keresztül minimum 3 millió, legfeljebb 10 milliárd forint vehető fel.
Mivel a bank ugyanolyan kockázatminősítést végez, mint más piaci vállalati hitelek esetén, megszabhat további feltételeket is. Vállalkozásoknak nyújtott ingyenes hitelügyintézésünk során több jelentős különbséggel is találkoztunk a bankok között.

Miben különbözhetnek a bankok ajánlatai, és hogyan válaszd a legjobbat?

A Növekedési Hitel és Növekedési Hitel között a különbség több mint óriási lehet: kamat, futamidő, fedezet, hitelösszeg vonatkozásában.
Nézzünk egy élő példát. Egy társaság azzal keresett meg minket, hogy NHP hitelből szeretne beruházást megvalósítani. A hitelt igénylő cég abszolút hitelképes, a fő kérdés az volt, hogy milyen összeget és milyen futamidőre kaphat.
A vállalati hitelezésben aktív bankokat kerestük meg a hiteligény bemutatásával. Nagyon hamar egyértelművé váltak a következő különbségek:

 1. az egyes bankok eltérő mértékben adnak hitelt ugyanahhoz a tranzakcióhoz (a megajánlott hitel alsó és felső határa között 40%-os különbség volt)
 2. találkoztunk olyan esettel is, ahol az egyik bank nem volt képes (már kimerítette rendelkezésre álló keretét) vagy nemes egyszerűséggel nem volt hajlandó megadni a cégnek az Növekedési Hitelt, míg másik három bank versengett a hitelnyújtásért
 3. a megajánlott hitel futamidejében is jelentős a különbség (a legrövidebb ajánlat 6 évre szólt, a leghosszabb 10 évre)
 4.  bizonyos bankok el tudják fogadni, hogy a beruházás a cégcsoport egy erre a célra dedikált cégén keresztül történjen meg, míg mások ragaszkodnak ahhoz, hogy a beruházás ne kerüljön elkülönítésre a fő tevékenységtől
 5. más volt az igény a tulajdonosok kötelezettségvállalását illetően is: volt olyan bank, mely teljes magánvagyonnal vállalt készfizető kezességet kér a tulajdonosoktól, míg volt olyan bank, mely megelégedett cégben lévő vagyon és az árbevétel által nyújtott fedezettel
 6. ÉS A KAMAT: azokban az esetekben, ahol erős a hitelt felvevő cég ott verseny van az ügyfelekért. Több bank is nagyon szívesen finanszírozna. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem a maximális 2,5%-ot kérik el a 10 évre adott Növekedési Hitelért, hanem akár 2%-kal, vagy még egy kicsit kevesebbel is beérik

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:

millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

siker

Nincs most ennél olcsóbb lakáshitel a piacon

2019. 01. 16.

Akár 2,45%-os THM-mel is hozzá lehet jutni lakáshitelhez, persze változó kamatozás mellett. Ez azt jelenti, hogy nagyon olcsón adják a bankok a forrást, hiszen az átlagos infláció 2018-ban például 2,8%...

Mire elég lakáshitelnél a megemelt ápolási díj?

2019. 01. 15.

Nagy visszhangja volt a sajtóban az ápolási díj bruttó 100 ezer forintra emelésének, amit a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók kapnak meg februártól. A többi ápolási díj kategóriában...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.