Betöltés

5 tipp mobilinternet költségeid csökkentésére

szerző: Bankmonitor.hu
2014-05-22

Az okostelefon használat terjedésével az ügyfelek számára már nem csak az számít, hogy szolgáltatójuk mennyiért ad egy perc beszélgetést. Fontos az is, hogy az Internet használatát lehetővé tevő mobilinternet csomagok mit tudnak és mennyibe kerül a használatuk. Mivel ez a szolgáltatás sem olcsó, nem árt tisztában lenni azzal, hogyan lehet a költségeit lefaragni. Lássuk a legegyszerűbb trükköket!

1. Mérd fel Internet használati szokásaidat!Bármit is veszel, alapszabály, hogy tudd, mit akarsz. Így van ez a mobilinternet esetében is. Ha olyan csomagot veszel, amit hamar elhasználsz, akkor csak jóval lassabban férsz hozzá az Internethez, a plusz adatcsomag vásárlása pedig elég drága. Ha viszont túl nagy adatcsomagot vásárolsz, amelyet nem használsz ki, akkor feleslegesen adsz ki pénzt. Vásárlás előtt gondold tehát végig: mire használod a csomagot? Csak az e-mailjeidet akarod nézegetni vagy videókat is? Csak a telefonodon netezel vagy a számítógépeden is? Rendszeresen kapcsolódsz a világhálóra vagy csak alkalmanként?

2. Válaszd ki a neked legmegfelelőbb mobilinternet csomagot!A sok szolgáltató ajánlatainak összehasonlítása nem könnyű dolog. Arról nem is beszélve, hogy akadhatnak olyan szolgáltatók is, amelyekről nem is hallottál! Szerencsére vannak olyan összehasonlító internetes oldalak, amelyek segítségével ez a feladat néhány gombnyomással elvégezhető. Ezeket használva könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb áru mobilinternet csomagot.

3. Ha sokat telefonálsz, fizess elő valamelyik korlátlan díjcsomagra!Ha sokat beszélsz és csak a telefonodon szeretnéd használni az Internetet, akkor megéri egy ilyen csomagot választanod, mert az előfizetésben valamekkora (általában 500 MB-os) adtacsomag is benne foglaltatik. Ha ez nem elegendő, akkor pár ezer forintért nagyobb adatcsomagra is előfizethetsz!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

4. Amikor csak lehet, használj ingyenes Wi-fit!Értelemszerűen, amikor az Internetet használod, akkor az fogyasztja az adatcsomagodat. Éppen ezért, amikor csak lehet csatlakozz egy ingyenes vezeték nélküli internet hálózatra! Ilyen Wi-fi hálózatok már szinte valamennyi helyen elérhetőek, ahol sok ember fordul meg: parkokban, közlekedési eszközökön, szállodákban, kávézókban, éttermekben, bevásárlóközpontokban. Ne feledkezz meg azonban arról, hogy ezek a hálózatok nem biztonságosak! Adataidhoz mások is hozzáférhetnek. Ezért telefonodat vírusirtóval és kémprogram elleni védelemmel lásd el és fontos ügyeidet (például banki átutalások) ne nyílt hálózatokon keresztül intézd!

5. Tartsd szemmel adatforgalmadat!Mielőtt teljesen kihasználnád a rendelkezésedre álló adatcsomagot, a szolgáltató legtöbbször értesítést küld. Ilyenkor azonban a legtöbbször késő. Ha el akarjuk kerülni az idegesítően lassú internetet, akkor nem árt naprakésznek lennünk abban, mennyi adatot használtunk. Vannak olyan alkalmazások, amelyeket telefonodra telepítve pontosan tudhatod, mikor mennyi adatforgalmad van. Ezek segítségével később a nagy adatigényű lépéseket (például filmnézés) át is ütemezheted, mondjuk akkorra, amikor ingyenes interneteléréshez jutsz.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:
Szakértői cikkek
Befektetésekről érthetően
A cikksorozat támogatója logo
Szakértői cikkek
Mobilfizetési megoldások
A cikksorozat támogatója logo
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Így fogsz mobilozni öt év múlva!
2015. 06. 18.

Már több világcég is dolgozik azon az új fajta mobilhálózaton, amely a ma ismertnél jóval gyorsabb és jobb minőségű adatforgalmat tesz lehetővé. Ez az úgynevezett 5G hálózat öt év múlva...

Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!
2015. 06. 15.

Öt év. Mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy alapjaiban átalakuljon a világunk. Ebben az új rendszerben pedig, akinek nincsen okostelefonja, az kívülállónak fogja érezni magát és nehezen boldogul majd a...

Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!
2015. 06. 10.

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors...

Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!
2015. 06. 08.

Napjainkban megkerülhetetlennek számító használati tárgy az okostelefon. Munkában, szórakozásban, a hétköznapi teendők intézésében hasznos segítőtárs. A számunkra legmegfelelőbb készülék kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez jó kapaszkodó lehet az eladási statisztika,...

Blogajánló
  • alapblog Vírusmarketing

    Szubjektív kitekintő a magyar bevásárlóközpontok konzervkészleteiről és ennek tőkepiaci hatásairól. A hét elején engedve a nemeztközi hírek nyomásának elmentem bevásárolni. Egy ötbetűs, leginkább nagykereskedőknek célzott... The post Vírusmarketing appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.