Mi köze az időjárásnak a választásokhoz?

Mi köze az időjárásnak a választásokhoz?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-03-17 Frissítve: 2021-08-06
 

Azt nagyon jól tudjuk, hogy az időjárás befolyásolja a hangulatunkat, nem véletlenül várjuk a szürke, egyhangú tél után a tavaszt. Ugyanakkor nemcsak a közérzetünkre, hanem még egy olyan fontos dologra, mint amilyen a választás is hatással lehet, hogy miként alakul az idő, hiszen az az emberek általános elégedettségét befolyásolja. Az Alapblog egyik írásában éppen erről a témáról olvashatsz.

Természetesen a választás során az emberek döntéseire számos dolog hatással van, ezek közül minden bizonnyal az egyik tényező, hogy mennyire elégedettek a múltbeli döntéseikkel. Ezenkívül a környezet, az ismerősök véleménye, és a médián keresztül a pártoktól a választópolgárokig eljutó üzenetek is nagy hatással van döntésre.

Még egy olyan egyszerű dologra is érdemes figyelemmel lenni, mint az időjárás. Nyilvánvaló, hogy egy hosszú esős időszak után az emberek általános közérzete is rosszabb. Ha április 8-ig folyamatosan rossz idő lesz, csökken a napsütéses órák száma, sokat esik az eső, akkor nő az általános elégedetlenség, a rossz közérzet, a választópolgárok – vonja le a következtetést bejegyzésében az Alapblog szerzője.

Hirdetés
Hirdetés