A cégvezetők kedvencei: vállalkozói hitelek szabad felhasználásra

A cégvezetők kedvencei: vállalkozói hitelek szabad felhasználásra
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-05-10
 

Az üzleti életben sokszor vannak olyan helyzetek, amikor nincs idő várni. Azonnal lépni kell, különben elveszik a vissza nem térő lehetőség. De miből lépjünk, ha éppen nincs elegendő tartalék pénz a vállalkozásunk bankszámláján? A Bankmonitor szakértőinek erre az esetre is van javaslata.

A szabad felhasználású hitelek számos vállalkozás számára jelenthetnek segítséget ahhoz, hogy kihasználhassák a hirtelen jött üzleti lehetőségeket.

Abban is segíthetnek, hogy ki tudják várni, amíg befektetésük elkezd végre bevételt termelni. Ráadásul mindezt olcsóbban és egyszerűbben, kevesebb adminisztrációval, mint más vállalkozói kölcsönök esetében!

Aki időt nyer, életet nyer!

Az üzleti életben hatványozottan érvényesül ez a bölcsesség. Márpedig időt az nyer, akinek rögtön mozgósítható pénze van. A gyorsan változó piaci környezetben a szabad pénzeszközzel rendelkező cégek könnyen előnyt tudnak szerezni a versenytársakhoz képest. A szabad felhasználású hitelek előnye éppen ezen a téren érvényesül a leginkább. Ennek a konstrukciónak ugyanis az a jellegzetessége, hogy a többi – célhoz kötött – hitelhez képest gyorsan felvehető és rugalmasan felhasználható.

Képzeljük el egy, a járvány utáni fokozatos újranyitás idején számos kereskedőcég esetében életszerű  helyzetet: hirtelen kell pénzt szerezni az üzlethelyiség felújítására, vagy a készletek feltöltésére. Ilyenkor nincs idő letárgyalni egy beruházási, vagy forgóeszköz-hitelt, majd keresztül törtetni az értékbecslés, a közjegyző előtti szerződéskötés, esetleg a műszaki ellenőrrel igazolt készre jelentés és a lehívólevelek hosszú és költséges útján. De miért is tennénk, ha van más megoldás?

Hirdetés

Hirdetés

Korlátok nélkül

Szabad felhasználású hitelt számos pénzintézet kínál, jellemzően 2-3 éves futamidővel. A piaci kamatozású konstrukciók esetében többnyire 4% fölötti éves kamattal számolhatunk. Érdemes azonban szétnézni az államilag támogatott konstrukciók között, hiszen ezek jelenleg lényegesen kedvezőbb (akár 0%-os!) kamattal elérhetők, és ingatant sem kell fedezetként felajánlanunk. Plusz megspórolhatjuk az értékbecslés és a közjegyzői okiratba foglalás díját is.

Ha pedig már megkötöttük a kölcsönszerződést, akkor a bank viszonylag rövid határidővel elutalja számlánkra akár a teljes összeget, amelynek felhasználását utólag sem kell számlákkal igazolnunk. Ez pedig lényegesen gyorsabb és kényelmesebb, mint amit a célhoz kötött (és emiatt sokkal több adminisztrációval járó) kölcsönök esetében.

A legjobb ajánlatok

A Bankmonitor szakértői megvizsgálták a piacon elérhető, a vállalkozás gazdasági tevékenysége érdekében szabadon felhasználható konstrukciókat. Azt látjuk, hogy a támogatott konstrukciókból nincs hiány, azonban csupán a Kavosz által menedzselt Széchenyi Kártya program termékpalettáján találhatók szabad felhasználású, likviditási hitelek. A Kavosz ráadásul négy különböző konstrukciót is kínál ebben a kategóriában. Ezek főbb paramétereit az alábbi táblázatban foglaltuk össze:

Kavosz Széchenyi Kártya Program hitelek kondíciói

Számoljunk vele!

Gondoljunk bele: egy 10 millió forint összegű, kétéves kölcsön esetében a piaci kamatozású termékeknél évente legalább 400 ezer forint kamatot kell fizetnünk. Ezzel szemben a táblázatban szereplő Kavosz-termékek esetében az éves hitelteher összege akár 50 ezer forintra is mérsékelhető (a Széchenyi Turisztikai Kártya esetében), de még a minden vállalkozás által igényelhető Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz esetében is csak 60 ezer forint az összes költségünk évente, ha megállapodásnak megfelelően teljesítünk.

Ha kíváncsi vagy, hogy vállalkozásod milyen összegű támogatott hitel felvételére esélyes, használd a Bankmonitor lenti kalkulátorát!

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

     

    Hirdetés
    Hirdetés