A Huawei bemutatja a jövőt

A Huawei bemutatja a jövőt
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-09-01 Frissítve: 2018-08-31
 

A kínai magáncégek közül 2017-ben a Huaweinek lett a legtöbb bevétele, mely 15,7 százalékkal, 88,8 milliárd dollárra nőtt. A mobiltelefon értékesítésben a Samsung után a 2. a világon és a leányvállalatát, a Honort is beleszámítva Kínában az első. Az Alapblogon olvashatjuk a részleteket.

A Huawei 2018-ban több szankciót elszenvedett, például az ausztrál hatóságok betiltották az 5G hálózat fejlesztését a Huawei és a Zte számára. A két céggel szemben az USA-ban is korlátozásokat vezettek be, megtiltották, hogy állami pályázatokon induljanak. „Júliusban egy brit kiberbiztonsági tanács megállapította, hogy nincs rá teljes garancia, hogy a Huawei eszközei ne jelentenének nemzetbiztonsági kockázatot.” A Huawei viszont a Deutsche Telekommal együtt tud dolgozni az 5G fejlesztésén.

„Az 5G hálózat egyre fontosabbá válik a fel- és letöltési sebességek gyorsítása érdekében, de megnyithatja az utat a gépek egymás közti gyorsabb kommunikációja felé is. Kiemelten fontos az önvezető autók tekintetében is a teljes lefedettség és a gyors hálózat, amit az 5G kínál. Így elképzelhető, hogy a cég a mobilok piacán gyűjtött adatok segítségével új üzletágakat épít és beszáll akár az önvezető autók piacára is.”

A jövő megvalósítása elkezdődött: egy önvezető Porsche Panamera a Huawei Mate 10 Pro mesterséges intelligenciájának segítségével az autó valós helyzetben is felismerte a tárgyakat és a környezetét. Ez nagy dolog, hiszen a Huawei saját telefonját használta erre a célra, míg másoknak ehhez külön fejlesztésekre van szükségük. A részletekért olvasd el Mezőgazdász „Huawei az önvezető autók piacán?” című bejegyzését az Alapblogon!

Hirdetés
Hirdetés