A kockázatmentes befektetések halála – hogyan tovább?

A kockázatmentes befektetések halála – hogyan tovább?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-02-13 Frissítve: 2018-07-02
 

Az infláció feletti hozamok lassan, de biztosan kezdenek eltűnni. Nem sok lehetőséged marad: vagy hosszabb állampapírokat vásárolsz vagy kockázatot kell vállalnod, ha szemmel látható hozamot szeretnél elérni. De mekkora kockázatot tudsz elviselni? Egyáltalán mit jelent a kockázat? Segítünk, hogy személyre szabottan, valós szituációkon keresztül Tudatos befektetés alkalmazásunk segítségével mindezt megismerd!

Lassan belépünk egy olyan időszakba, amikor kockázatmentes befektetésekkel nem vagy nagyon nehezen lehet infláció feletti hozamot elérni. Egy-egy bankbetétet leszámítva gyakorlatilag csak az állampapírok kiemelkedő kamatai miatt találunk infláció feletti hozamokat a kockázatmentes befektetések terén. Persze 4% feletti kamatokat ezek esetében is csak a több éves futamidejű állampapírok biztosítanak, ami ugyebár a legtöbb befektetőnek rendre vajmi kevés. A magasabb hozam érdekében viszont nincs más választás, meg kell barátkozni a kockázattal. Igen ám, de honnan tudjuk, hogy mekkora kockázatot tudunk elviselni, ha még sohasem volt kockázatos befektetésünk? Nos, ebben segít legújabb alkalmazásunk a Tudatos befektetés!

Mit tud a Tudatos befektetés – Kockázati teszt?

Nem csodaszer, de valós, megtörtént helyzeteken keresztül próbálhatod ki, hogy hogyan kezelnéd a befektetéseidet. Valós piaci szituációk keretében kell döntéseket hoznod, amelyek során megduplázhatod, tarthatod, megfelezheted, vagy eladhatod a befektetéseidet. Természetesen minden döntésed kiértékelésre kerül, amelyből világosan kiderül, hogy mekkora hozamot értél el, illetve az is, hogy mekkora kockázatot kellett vállalnod mindehhez. A teszt végén pedig egy részletes értékelést is kapsz, ami tartalmazza a személyre szabott befektetői portfoliódat.

Megtudhatod, hogy

  • milyen tipikus hibákat követtél el (ha volt egyáltalán ilyen),
  • mekkora hozamot értél el, és a
  • döntéseid negatívan vagy pozitívan befolyásolták-e az összesített eredményed.

Ha tudod, hogy milyen kockázatot tudsz elviselni, már többet tudsz, mint a befektetők 90%-a!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés