Betöltés

A legjobb diákszámlák: másfél tálca sör és olcsó fesztiválbelépők

szerző: Bankmonitor.hu
2013-08-06

Az egyetem kezdetével sokan választanak bankszámlát így megnéztük, hogy melyikkel jártok a legjobban. Mint ahogy a lakossági számláknál vagy a vállalati számláknál is, itt is nagy különbség lehet bankszámla és bankszámla közt. Éves szinten akár 7-8 ezer forintot is spórolhat, aki jól választ. A havi költségek mellett sok extrával is találkoztunk, van, ahol 100 ezer forintot lehet nyerni havonta és van, ahol fesztiválokra lehet olcsóbban bejutni.

Az egyetemi ponthatárok már kiderültek és azok, akik jövőre valamelyik felsőoktatási intézményben kezdenek érdemes, hogy rendelkezzenek bankszámlával. A bankszámláról nem csak vásárolni lehet, az ösztöndíj is ide tud érkezni, amit kár lenne kihagyni.

A bankok legtöbbje egyedi ajánlattal, diákszámlával lép a fiatalabbak felé. Ezek között eligazodni nem különösebben egyszerű. Megkerestük ezért a legjobb ajánlatokat a diákszámlát közt, feltételezve néhány bankszámla-használati szokást.

A legolcsóbb havi költségű számla az Erste Bank diákszámlája lett mindössze 17 forintos havidíjjal. A második az FHB Bank 104 forintos havidíjjal rendelkező Hello számlája, a harmadik pedig a Budapest Bank Play számla (113 forintos havidíj). A jó választás arányaiban sok pénzt takaríthatsz meg: éves szinten 7.584 forint különbség van az első és a tízedik helyezett közt. (Ha 200 forint egy sör, akkor ebből közel 38 doboz kijön, ami kettővel több, mint másfél tálca.)

koltsegek_2013.08.06

A költségek kiszámolásához azzal a feltételezéssel éltünk, hogy havonta a számlára 20.000 forint érkezik. A kártyás fizetések mellett 1 átutalással és egy készpénzfelvétellel is számoltunk havonta.

szokasok_2013.08.06 A diákszámlákkal a bankok igyekeznek kedvezni a fiatoknak. Viszont ha jól odafigyelünk, nem csak jó költségeket, de sok más kedvezményt is nyerhetünk egy jó számlával.Az Erste Banknál például iPhone 5-öt lehet nyerni. Havi 100.000 forint nyeremény kisorsolását hirdeti az FHB Hello számlacsomagja mellé a Bank, a Budapest Bank pedig zenelejátszást ajánl annak, aki a Play számlacsomagot választja. Íme, a nyeremények az első 10 számlacsomaghoz:

extra_2013.08.06 A kevésbé boldogító hír, hogy a diákszámlákat se hagyta érintetlenül a tranzakciós adó. A legtöbb bank ugyan jóval kedvezőbb számlát ajánl a diákok számára, de az adóemelés hatására itt a diákszámla díjak is emelkedtek / emelkednek.

Ha kedvet kaptál a választáshoz, itt meg is nézheted a jelenleg elérhető diákszámlákat:

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mire elég lakáshitelnél a megemelt ápolási díj?

2019. 01. 15.

Nagy visszhangja volt a sajtóban az ápolási díj bruttó 100 ezer forintra emelésének, amit a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók kapnak meg februártól. A többi ápolási díj kategóriában...

Lakáshitelek – Mitől függ a törlesztőrészletek alakulása?

Mitől függ a törlesztőrészletek alakulása? Miért gondoljuk, hogy az „alapkamat halott” a jelzáloghitelek szempontjából? Milyen összefüggés van az infláció és a jelzáloghitel kamatok között? Miért érdemes egy hosszútávra felvett lakáshitelnél...

Blogajánló

  • alapblog

    A menetrendszerű Brexit-pofon

    Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.