Betöltés

A legolcsóbb bankszámlák egy helyen!

szerző: Bankmonitor
2018-05-09

Tudod, hogy mennyi pénzt költesz havonta bankolásra? Nagyon fontos, hogy ezt a kérdést tisztázd, hiszen, ha a tapasztalatainkból indulunk ki, könnyen lehet, hogy több ezer forint is megspórolhatsz egy kedvezőbb számlával. Friss gyűjtésünkből is jól látszik, hogy a 10 legolcsóbb számla között is óriási az eltérés az első két év költsége alapján, hiszen több mint 1500 forintot is megnyerhetsz havonta a legkedvezőbb választással.

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Mindenki eltérő szokások mentén bankol, van, aki többször használja a kártyáját, gyakran utal, alkalmaz csoportos beszedési megbízást, vagy éppen gyakran vesz fel készpénzt. Márpedig mindennek eltérő költségei vannak a bankoknál. Éppen ezért a bankszámlaválasztásnál kulcstényező, hogy a saját igényeidhez legjobban passzoló lehetőséget találd meg.

150 ezer forintos jövedelem és átlagos bankhasználati szokások mellett meg is néztük, hogy aktuálisan milyen kondíciókkal érhetők el a legjobb bankszámlák. A listánk alapján 10 számlából 5 esetében 500 forint alá is szorítható a számlavezetés, ugyanakkor azt is megjegyeznénk, hogy nemcsak az első, hanem a második évtől érvényes költségekre is figyelni kell (például mert az első évben elengedett bankkártya díj már költségként felmerül).

Megéri alaposan körülnézni, hiszen olyan számla is található, ahol az első évben a bank fizet nekünk, így gyakorlatilag negatívra jön ki a számlavezetés. Az első két év alapján a legkedvezőbb esetben 59 forint, míg a 10. legolcsóbb számlánál 1597 forintra jön ki a számlavezetés, tehát óriási különbségek vannak az ajánlatok között. Nézzük is kiemelve az 5 legjobb bankszámla ajánlat jellemzőit.

Keresőnkkel kiszámolhatod, hogy számodra melyik a legolcsóbb számla!

A győztes: CIB Eco számla 5 ezer forint jóváírással

A CIB Bank ECO számlája esetében az átlagos és magas jövedelem esetén is az első évben a bank 5000 forintot jóváír a számlánkon, amennyiben a Bankmonitoron keresztül nyitsz számlát. Így jöhet ki az első évben a negatív számlavezetési díj is. Az ingyenes számlavezetéshez legalább a minimálbér összegének megfelelő jóváírásnak kell minden hónapban teljesülnie, ami akárhány részletben teljesülhet és nem előírás, hogy bér legyen. A bankszámla mellé igényelt egyérintéses fizetésre alkalmas elektronikus Visa bankkártya (nem dombornyomott) díja az első évben 0 Ft, majd a második évtől 3900 forint.

Gránit Ász számlacsomag

A Gránit Bank ajánlata a második helyen szereplő számlájánál alapvető elvárás, hogy havonta legalább 150 ezer forint érkezzen a számlára méghozzá legfeljebb 2 részlétben, vagy minden nap végén legalább 100 ezer forint pénzállomány a számlán marad. Ezért cserébe az első évben ingyenes elektronikus bankkártyát kapunk, ez a második évtől már 2390 forintba kerül.

MagNet Bank Diamond számla

A MagNet Bank esetében a becsületkasszás rendszer működik, ami alapján ingyenes is lehet a számlavezetés, mindösszesen havi 150 Ft bankkártya díj merül fel. Elsősorban akkor jöhet szóba ez a számla, amennyiben legalább 100 ezer forint rendszeres munkabér utalás érkezik a számládra és teljesül legalább 2 db tetszőleges megbízás a számlán (csoportos beszedési megbízás, állandó átutalás, eseti átutalás).

MKB Digit@ll

Az MKB számlája annyiban speciális, hogy itt a számlára érkező jóváírás és az annak arányában felvett készpénz összege határozza meg a számlavezetési díjat. Amennyiben nem történik készpénzfelvétel a számlavezetés ingyenes, viszont ATM-es készpénzfelvételnél máshogy néz ki a helyzet. Ekkor a havidíj maximuma sávosan kerül megállapításra: 75 ezer Ft alatti jóváírás esetén 1 135 Ft, 75-150 ezres jóváírás esetén 935 Ft, 150-300 ezer Ft közötti beérkező pénz esetén 835 Ft, efelett pedig havi 735 Ft lehet. A szolgáltatáscsomag részeként igényelt bankkártya is ingyenes és ez a második évtől sem változik.

OTP Smart szolgáltatáscsomag

Az OTP Smart esetében az ingyenes számlavezetés feltétele, hogy 35 év alatt legalább a minimálbérnek megfelelő, míg 35 év fölött legalább 150 ezer forintos jövedelem érkezzen a számlára. Több féle kedvezménycsomag közül lehet választani, azonban közös, hogy mindegyiknél díjmentes az első évben a kártya. A második évtől a díja 35 éves korig 2254 forint évente, míg 35 év fölött 4025 forint.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

2 Hozzászólás

 1. Kmety György

  Tisztelettel érdeklődöm: Pillanatnyilag a K&H nál vagyok, és nagyon sokat e bank, használom, egy utalás 12 forint, így vettem lakást 32 milliót utaltam 12 forintért.
  Ez paradicsomi állapot volt, de év végével ez megszűnik. Az alábbi paraméterekkel rendelkezem: 64 éves nyugdíjas vagyok, 75 ezer nyugdíj jön havonta és 80 ezer bevételem van máshonnan ez is utalással jön a számlámra. Megtakarítás most 5 millió, de ez változni fog, de 5-600 ezer mindig lesz a számlán, ha ez kell a banki megfelelésnek… Kérném abban adjanak tanácsot, hol tudnék kedvező áron utalni, kb havonta 35-40 utalás is lehetséges, de már 20 is elegendő lenne a K&H által ajánlott 6 utaláshoz .
  Üdvözlettel, Kmety György

  1. Nagy Ildikó

   Kedves György,
   Emailben fogunk Önnek válaszolni.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

hiteltanácsadás

Ma már nagyon egyszerű akár ingyenes bankszámlára váltani

2019. 04. 04.

Tudtad, hogy évente tízezreket spórolhatsz egy jó bankszámla kiválasztásával? Tudtad, hogy léteznek olyan ingyenes bankszámlák, amelyeknél egy sor tranzakciónak nincs díja? És azt tudtad, hogy nagyon egyszerű a bankváltás, ugyanis...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.