Betöltés

A legolcsóbb bankszámlák egy helyen!

szerző: Bankmonitor
2018-05-09

Tudod, hogy mennyi pénzt költesz havonta bankolásra? Nagyon fontos, hogy ezt a kérdést tisztázd, hiszen, ha a tapasztalatainkból indulunk ki, könnyen lehet, hogy több ezer forint is megspórolhatsz egy kedvezőbb számlával. Friss gyűjtésünkből is jól látszik, hogy a 10 legolcsóbb számla között is óriási az eltérés az első két év költsége alapján, hiszen több mint 1500 forintot is megnyerhetsz havonta a legkedvezőbb választással.

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Mindenki eltérő szokások mentén bankol, van, aki többször használja a kártyáját, gyakran utal, alkalmaz csoportos beszedési megbízást, vagy éppen gyakran vesz fel készpénzt. Márpedig mindennek eltérő költségei vannak a bankoknál. Éppen ezért a bankszámlaválasztásnál kulcstényező, hogy a saját igényeidhez legjobban passzoló lehetőséget találd meg.

150 ezer forintos jövedelem és átlagos bankhasználati szokások mellett meg is néztük, hogy aktuálisan milyen kondíciókkal érhetők el a legjobb bankszámlák. A listánk alapján 10 számlából 5 esetében 500 forint alá is szorítható a számlavezetés, ugyanakkor azt is megjegyeznénk, hogy nemcsak az első, hanem a második évtől érvényes költségekre is figyelni kell (például mert az első évben elengedett bankkártya díj már költségként felmerül).

Megéri alaposan körülnézni, hiszen olyan számla is található, ahol az első évben a bank fizet nekünk, így gyakorlatilag negatívra jön ki a számlavezetés. Az első két év alapján a legkedvezőbb esetben 59 forint, míg a 10. legolcsóbb számlánál 1597 forintra jön ki a számlavezetés, tehát óriási különbségek vannak az ajánlatok között. Nézzük is kiemelve az 5 legjobb bankszámla ajánlat jellemzőit.

Keresőnkkel kiszámolhatod, hogy számodra melyik a legolcsóbb számla!

A győztes: CIB Eco számla 5 ezer forint jóváírással

A CIB Bank ECO számlája esetében az átlagos és magas jövedelem esetén is az első évben a bank 5000 forintot jóváír a számlánkon, amennyiben a Bankmonitoron keresztül nyitsz számlát. Így jöhet ki az első évben a negatív számlavezetési díj is. Az ingyenes számlavezetéshez legalább a minimálbér összegének megfelelő jóváírásnak kell minden hónapban teljesülnie, ami akárhány részletben teljesülhet és nem előírás, hogy bér legyen. A bankszámla mellé igényelt egyérintéses fizetésre alkalmas elektronikus Visa bankkártya (nem dombornyomott) díja az első évben 0 Ft, majd a második évtől 3900 forint.

Gránit Ász számlacsomag

A Gránit Bank ajánlata a második helyen szereplő számlájánál alapvető elvárás, hogy havonta legalább 150 ezer forint érkezzen a számlára méghozzá legfeljebb 2 részlétben, vagy minden nap végén legalább 100 ezer forint pénzállomány a számlán marad. Ezért cserébe az első évben ingyenes elektronikus bankkártyát kapunk, ez a második évtől már 2390 forintba kerül.

MagNet Bank Diamond számla

A MagNet Bank esetében a becsületkasszás rendszer működik, ami alapján ingyenes is lehet a számlavezetés, mindösszesen havi 150 Ft bankkártya díj merül fel. Elsősorban akkor jöhet szóba ez a számla, amennyiben legalább 100 ezer forint rendszeres munkabér utalás érkezik a számládra és teljesül legalább 2 db tetszőleges megbízás a számlán (csoportos beszedési megbízás, állandó átutalás, eseti átutalás).

MKB Digit@ll

Az MKB számlája annyiban speciális, hogy itt a számlára érkező jóváírás és az annak arányában felvett készpénz összege határozza meg a számlavezetési díjat. Amennyiben nem történik készpénzfelvétel a számlavezetés ingyenes, viszont ATM-es készpénzfelvételnél máshogy néz ki a helyzet. Ekkor a havidíj maximuma sávosan kerül megállapításra: 75 ezer Ft alatti jóváírás esetén 1 135 Ft, 75-150 ezres jóváírás esetén 935 Ft, 150-300 ezer Ft közötti beérkező pénz esetén 835 Ft, efelett pedig havi 735 Ft lehet. A szolgáltatáscsomag részeként igényelt bankkártya is ingyenes és ez a második évtől sem változik.

OTP Smart szolgáltatáscsomag

Az OTP Smart esetében az ingyenes számlavezetés feltétele, hogy 35 év alatt legalább a minimálbérnek megfelelő, míg 35 év fölött legalább 150 ezer forintos jövedelem érkezzen a számlára. Több féle kedvezménycsomag közül lehet választani, azonban közös, hogy mindegyiknél díjmentes az első évben a kártya. A második évtől a díja 35 éves korig 2254 forint évente, míg 35 év fölött 4025 forint.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A bankodtól erre számíts, ha nem megy a kártyás fizetés

2018. 07. 19.

Magyarországon az elmúlt bő egy hónapban kétszer is probléma volt a kártyás fizetéssel. A helyzet relatíve gyorsan megoldódott, azonban belefutottunk olyan esetekbe, amikor valamilyen kárunk származott a hibából. Annak jártunk...

Olcsó bankszámla megoldás egyéni vállalkozóknak

2018. 07. 17.

Amikor egyéni vállalkozóvá válunk, fontos dolgoknak kell utánajárnunk. Sokan azt hiszik, hogy kötelező vállalkozói számlát nyitniuk, pedig ez sok esetben nincs így. Számos esetben elegendő a már meglévő lakossági számlánk...

A legjobb bankszámlák az orrunk előtt hevernek!

2018. 07. 13.

Tapasztalatunk szerint elég kevesen vannak olyanok, akik akár csak nagyjából meg tudják mondani, mennyibe kerül a bankolásuk havi szinten. Az összehasonlításunk szerint érdemes lenne erre is némi figyelmet fordítani, hiszen...

A forint miatt drágább lesz a nyaralás

2018. 07. 11.

A forint gyengülése némi bosszúságot okozhat a nyaralás előtt állóknak, különösen azoknak, akik például eddig csak lefoglalták a szállást, de euróban/dollárban csak az érkezéskor fizetnek. Egy év leforgása alatt 6%-ot...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.