A legolcsóbb bankszámlák egy helyen!

2018. 05. 09. szerző: bankmonitor.hu

Tudod, hogy mennyi pénzt költesz havonta bankolásra? Nagyon fontos, hogy ezt a kérdést tisztázd, hiszen, ha a tapasztalatainkból indulunk ki, könnyen lehet, hogy több ezer forint is megspórolhatsz egy kedvezőbb számlával. Friss gyűjtésünkből is jól látszik, hogy a 10 legolcsóbb számla között is óriási az eltérés az első két év költsége alapján, hiszen több mint 1500 forintot is megnyerhetsz havonta a legkedvezőbb választással.

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Mindenki eltérő szokások mentén bankol, van, aki többször használja a kártyáját, gyakran utal, alkalmaz csoportos beszedési megbízást, vagy éppen gyakran vesz fel készpénzt. Márpedig mindennek eltérő költségei vannak a bankoknál. Éppen ezért a bankszámlaválasztásnál kulcstényező, hogy a saját igényeidhez legjobban passzoló lehetőséget találd meg.

150 ezer forintos jövedelem és átlagos bankhasználati szokások mellett meg is néztük, hogy aktuálisan milyen kondíciókkal érhetők el a legjobb bankszámlák. A listánk alapján 10 számlából 5 esetében 500 forint alá is szorítható a számlavezetés, ugyanakkor azt is megjegyeznénk, hogy nemcsak az első, hanem a második évtől érvényes költségekre is figyelni kell (például mert az első évben elengedett bankkártya díj már költségként felmerül).

Megéri alaposan körülnézni, hiszen olyan számla is található, ahol az első évben a bank fizet nekünk, így gyakorlatilag negatívra jön ki a számlavezetés. Az első két év alapján a legkedvezőbb esetben 59 forint, míg a 10. legolcsóbb számlánál 1597 forintra jön ki a számlavezetés, tehát óriási különbségek vannak az ajánlatok között. Nézzük is kiemelve az 5 legjobb bankszámla ajánlat jellemzőit.

Keresőnkkel kiszámolhatod, hogy számodra melyik a legolcsóbb számla!

A győztes: CIB Eco számla 5 ezer forint jóváírással

A CIB Bank ECO számlája esetében az átlagos és magas jövedelem esetén is az első évben a bank 5000 forintot jóváír a számlánkon, amennyiben a Bankmonitoron keresztül nyitsz számlát. Így jöhet ki az első évben a negatív számlavezetési díj is. Az ingyenes számlavezetéshez legalább a minimálbér összegének megfelelő jóváírásnak kell minden hónapban teljesülnie, ami akárhány részletben teljesülhet és nem előírás, hogy bér legyen. A bankszámla mellé igényelt egyérintéses fizetésre alkalmas elektronikus Visa bankkártya (nem dombornyomott) díja az első évben 0 Ft, majd a második évtől 3900 forint.

Gránit Ász számlacsomag

A Gránit Bank ajánlata a második helyen szereplő számlájánál alapvető elvárás, hogy havonta legalább 150 ezer forint érkezzen a számlára méghozzá legfeljebb 2 részlétben, vagy minden nap végén legalább 100 ezer forint pénzállomány a számlán marad. Ezért cserébe az első évben ingyenes elektronikus bankkártyát kapunk, ez a második évtől már 2390 forintba kerül.

MagNet Bank Diamond számla

A MagNet Bank esetében a becsületkasszás rendszer működik, ami alapján ingyenes is lehet a számlavezetés, mindösszesen havi 150 Ft bankkártya díj merül fel. Elsősorban akkor jöhet szóba ez a számla, amennyiben legalább 100 ezer forint rendszeres munkabér utalás érkezik a számládra és teljesül legalább 2 db tetszőleges megbízás a számlán (csoportos beszedési megbízás, állandó átutalás, eseti átutalás).

MKB Digit@ll

Az MKB számlája annyiban speciális, hogy itt a számlára érkező jóváírás és az annak arányában felvett készpénz összege határozza meg a számlavezetési díjat. Amennyiben nem történik készpénzfelvétel a számlavezetés ingyenes, viszont ATM-es készpénzfelvételnél máshogy néz ki a helyzet. Ekkor a havidíj maximuma sávosan kerül megállapításra: 75 ezer Ft alatti jóváírás esetén 1 135 Ft, 75-150 ezres jóváírás esetén 935 Ft, 150-300 ezer Ft közötti beérkező pénz esetén 835 Ft, efelett pedig havi 735 Ft lehet. A szolgáltatáscsomag részeként igényelt bankkártya is ingyenes és ez a második évtől sem változik.

OTP Smart szolgáltatáscsomag

Az OTP Smart esetében az ingyenes számlavezetés feltétele, hogy 35 év alatt legalább a minimálbérnek megfelelő, míg 35 év fölött legalább 150 ezer forintos jövedelem érkezzen a számlára. Több féle kedvezménycsomag közül lehet választani, azonban közös, hogy mindegyiknél díjmentes az első évben a kártya. A második évtől a díja 35 éves korig 2254 forint évente, míg 35 év fölött 4025 forint.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bank oszt pénzt az ügyfeleinek!

2018. 05. 17.

5-15 ezer forint közötti összeg ütheti a markát annak, aki a megfelelő időben, a megfelelő helyen nyit új bankszámlát. A talált pénznek azonban számos feltétele lehet. Nézd meg aktuális bankszámla...

A legolcsóbb bankszámlák egy helyen!

2018. 05. 09.

Tudod, hogy mennyi pénzt költesz havonta bankolásra? Nagyon fontos, hogy ezt a kérdést tisztázd, hiszen, ha a tapasztalatainkból indulunk ki, könnyen lehet, hogy több ezer forint is megspórolhatsz egy kedvezőbb...

A párnacihánál biztosabb helyet is találhatsz a pénzednek!

2018. 04. 26.

Az alacsony kamatok következtében sokan döntenek úgy, hogy a bankszámlájukon hagyják a felhasználatlan pénzösszegeket, vagy éppen készpénzben tartják azt. Ennek nyilvánvalóan megvannak a biztonsági kockázatai, ráadásul nem feledkezhetünk meg a...

Blogajánló

  • alapblog

    Észt tervek

    Csökkentsük az állami alkalmazottak számát 50%-kal, a köztársasági elnököt csak egy ciklusra lehessen megválasztani, legyen még függetlenebb a bíróság. 28 ismert észt üzletember összeállt és...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.