A legtöbb ember számára a pénz biztonságot jelent

 • 2013.07.13.
 • szerző: bankmonitor

Az ING Biztosító felmérése azt kutatta, hogy milyen értéket jelent az emberek számára a pénz. Az emberek többsége esetében a biztonság volt a válasz, de sokan hatalommal vagy függetlenséggel azonosították a pénzt, mint vagyont.

Több mint a megkérdezett 1000 ember fele választotta a biztonságot, mint a pénz értékét a kutatás során. A megkérdezettek negyede úgy gondolja, hogy erőt és hatalmat nyújt, míg a többiek függetlenséget, szeretetet, vagy egyéb dolgot társítanak hozzá. Azok akik a biztonságérzetet választották, mint értéket leginkább a nyugalmat és a szerettek védelmét akarják megvásárolni a megszerzett vagyonnal. Akik számára a hatalom volt az elsődleges választás, ott inkább egy státusz elérésének eszköze a pénz.

Penz_erteke_2013.07.13

A kutatás fontos területe volt a megtakarításokhoz köthető érzelmek felmérése is. Az ING kutatási eredményei arra mutattak rá, hogy boldogabbak azok, akik félre tudnak tenni, illetve sokan szívesen tennének félre. Ezt a legtöbben felszabadultság érzettel társítják.

A megtakarításokra valóban nagy szükség lehet, hiszen bármikor közbe jöhet olyan váratlan helyzet, amikor szükség lehet pénzre. A megtakarítások segítségével például elkerülhetjük a drága hitelek felvételét is és átgondoltabb döntéseket tudunk hozni.

Ha többet is meg szeretnél tudni a mindennapi pénzügyekről, töltsd le ingyenes e-bookunkat:

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Évértékelő és demográfia

  Orbán Viktornak demográfiailag teljesen igaza volt évértékelőjében. A demográfia a nagyon hosszú távú gazdasági-társadalmi folyamatok egyik legfontosabb meghatározója, és ha már pályára állt, akkor nehéz...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.