Betöltés

A legújabb okosság: ingyen pénz az Unicredittől!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-03-03

Új termék, új lehetőség. A szlogen hatványozottan igaz az Unicredit Bank új személyi kölcsön termékére. A Favorit személyi kölcsönt okosan forgatva ingyen pénzhez juthatunk a bank jóvoltából.

Néhány napja, február 27-én vezette be a piacra Favorit nevű
személyi kölcsön termékét az Unicredit Bank. A 10 hónap futamidőre
300 ezer és 1,5 millió forint közötti összegben felvehető hiteltermék első ránézésre nem tűnik túl vonzónak.

A
THM-je 26,27 százalék 10 hónapra, de az igazán brutális
a folyósítási jutalék, amely 10 százalékos, azaz
két-háromszorosa a piaci átlagnak! (A folyósítási jutalék az a díj, amelyet a bank számít fel a hitelnyújtás fejében. Összegét az igényelt hitel bizonyos százalékában határozzák meg.) Szerencsére
a folyósítási jutalék visszajár, ha a felvett kölcsönt
három hónapon belül visszafizetjük. Fontos szempont viszont, hogy folyósítási díjon felül másért, így például az előtörlesztésért sem számol fel díjat a bank.

Pontosan ez a díjmentesség az a lehetőség, amelyet megragadva
a bank pénzét használva haszonra tehetünk szert. A módszer pofonegyszerű: felvesszük a 1,5 millió forintot, aztán azt két hónapra betesszük a pénzt
az Unicredit 2 hónapos akciós forintbetétjébe. (Megkérdeztük a bank ügyfélszolgálatát, a Favorit hitel felhasználási területét nem korlátozzák, így a pénz akár befektetési célra is fordítható.) 

Azért választottunk 2 hónapos lekötést, mert biztosra kell mennünk! Ha 3 hónap alatt nem törlesztjük a Favorit személyi kölcsönt, mert mondjuk még nem járt le a 3 hónapos lekötés, akkor nagyot bukunk az üzleten. Így viszont
2 hónap után, a 2,88 százalékos EBKM-nek köszönhetően így 7456 forint nyereségre teszünk szert.

Igaz, a piacon elérhetőek az Unicredit Bankénál valamivel
magasabb betéti kamatot kínáló banki ajánlatok is, de
a számlavezetés díja és a magas átutalási költségek miatt nagy valószínűséggel ezeknél már nagy valószínűséggel nem nyerünk a manőveren. A lehetőséget szemlélve a magunk részéről nem értjük, az Unicreditnek miért éri meg ilyen kondíciókkal forgalmazni a Favorit személyi kölcsönt?

Megnéznéd, milyen betéti kamatokat kínálnak most a bankok? Kalkulátorunkkal ezt most könnyen, néhány kattintással megteheted?

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

0 Hozzászólás

 1. kovács béla

  …mert 7500 Ft-ért nem fog senki kockáztatni 1,5 millát (kisbetűs részek – ki tudja mi van abban)…valamint 2 órát eltölteni a bankban, odautazni…stb.

  jó reggelt!
  újabb burkolt reklám.

 2. 1981Norberto

  Én sem értem miért érné ez meg a banknak…biztos van ott még valami az apróbetűs részben, ami miatt nem éri meg felvenni. De ha ez tényleg így van, akkor azonnal indulok az 5 percre lévő UniCredit fiókba..

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Akár százezreket is megspórolhatsz a meglévő hiteleden!

2018. 07. 17.

Mikor éri meg elgondolkozni a hitelkiváltáson, azaz a meglévőhitelünk helyett olcsóbbat keresni? Praktikus információk és a leggyakoribb hibák.  A számunkra elérhető hitel kamatszintjét és egyéb kondícióit alapvetően az igazolt jövedelem...

Gyermeket vállalnánk a CSOK-ért, számoljunk!

2018. 07. 02.

„Lakásvásárlás előtt állunk, és szeretnénk élni a családok otthonteremtési kedvezményével. A kérdésünk az, hogy akkor is kaphatunk-e ilyen támogatást, ha még nincs gyermekünk, de már tervezzük a gyermekvállalást?” Egy érdeklődő...

Blogajánló

 • alapblog

  FANG: az évtized sztárbefektetései

  Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.