Betöltés

A TakarékMatrica az új takarékbélyeg!

szerző: Bankmonitor.hu
2013-09-14

A régi időkben két lehetősége volt a gyerekeknek pénzt gyűjteni: a klasszikus malacpersely mellett gyűjthettek takarékbélyeget is. Az előbbi népszerűsége régóta töretlen, ám szeptembertől már az utóbbit is választhatják a csemeték: ettől a hónaptól kezdve TakarékMatrica néven újra indult az egykori takarékbélyeg!

Akinek van gyermeke, az tudja, hogy kisgyerekkorban mi mindent képesek gyűjteni: játékkollekciót, szalvétákat, cumit, és nem utolsó sorban matricát is. A TakarékPont kutatása szerint a gyerekek 81 %-a gyűjt valamit. Ezek általában előbb-utóbb kidobott pénznek számítanak, ugyanis a kicsik kinövik ezt a gyűjtő szenvedélyüket, míg gyűjteményük értéke általában nulla. Viszont, ha TakarékMatricákat gyűjt a szemünk fénye, akkor egyrészt az erre költött pénz is megmarad, ráadásul már gyermekkorban elkezdhető a takarékoskodásra való nevelés. 

Az elv hasonló, mint a régi takarékbélyeg estében: gyermekek kapnak egy albumot, amibe bele lehet ragasztani a Fővárosi Állat- és Növénykert állatait ábrázoló matricákat. 160 különböző matrica létezik, és aki mindet összegyűjti még további ajándékot is kap. 

A TakarékMatrica Program feltétele, hogy Csemete számlát nyissunk valamelyik Takarékpont hálózathoz tartozó takarékszövetkezetnél. Az viszont fontos különbség a takarékbélyeggel szemben, hogy itt nem maga a gyűjthető matrica képvisel értéket. A gyermekek forintjai a számlára vándorolnak, és ott gyarapodnak. Miden a számlára befizetett 500 forint ellenében kapunk egy csomagot, melyben 5 db matricát találunk. Tehát minden egyes matricáért 100 forinttal kell növelni a Csemete számla egyenlegét, ám 3 csomagnál több matricát egyszerre nem kaphatunk. Extra csomag matricákat is kaphatunk, ezt azonban már a számlán összegyűjtött pénz határozza meg; 2.000 forint után jár az első, 16.000 forintnál az utolsó. 

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A kisiskolások így már tudnak mit kezdeni zsebpénzükkel, a házimunkáért kapott, vagy csak a nagyi által ajándékozott forintokkal. Akik korábban elkezdenek takarékoskodni, azok pénzügyileg úgy szocializálódnak, hogy később is preferálják a megtakarításokat. Arra azonban mindenképpen ügyeljünk, hogy ne csak a gyűjtésben segédkezzünk, hanem a pénz elköltésére is tegyünk javaslatot. Annak ugyanis nem sok haszna lesz, ha gyerekünk nem érzi magáénak a megtakarítást, és az első adandó alkalommal elszórja a számlán összegyűjtött pénzét. 

Kérjük, hogy mondd el véleményedet a Bankmonitorról! Szeretnénk figyelembe venni javaslataidat és kritikáidat, hogy minden pénzügyi kérdésedre megtaláld nálunk a választ. Töltsd ki kérdőívünket, a válaszadók között 3 darab 5 ezer Ft-os Shopline vásárlási utalványt sorsolunk ki.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

  • alapblog

    A lakástakarék hattyúdala

    Befektetői körökben keserédes viccelődés tárgya, hogy ha egy vállalat új székháza elkészül, akkor az valószínűleg a cég életciklusának csúcsát is kijelöli. Onnan már lefelé vezet...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.