A TakarékMatrica az új takarékbélyeg!

szerző: Bankmonitor.hu
2013. 09. 14.

A régi időkben két lehetősége volt a gyerekeknek pénzt gyűjteni: a klasszikus malacpersely mellett gyűjthettek takarékbélyeget is. Az előbbi népszerűsége régóta töretlen, ám szeptembertől már az utóbbit is választhatják a csemeték: ettől a hónaptól kezdve TakarékMatrica néven újra indult az egykori takarékbélyeg!

Akinek van gyermeke, az tudja, hogy kisgyerekkorban mi mindent képesek gyűjteni: játékkollekciót, szalvétákat, cumit, és nem utolsó sorban matricát is. A TakarékPont kutatása szerint a gyerekek 81 %-a gyűjt valamit. Ezek általában előbb-utóbb kidobott pénznek számítanak, ugyanis a kicsik kinövik ezt a gyűjtő szenvedélyüket, míg gyűjteményük értéke általában nulla. Viszont, ha TakarékMatricákat gyűjt a szemünk fénye, akkor egyrészt az erre költött pénz is megmarad, ráadásul már gyermekkorban elkezdhető a takarékoskodásra való nevelés. 

Az elv hasonló, mint a régi takarékbélyeg estében: gyermekek kapnak egy albumot, amibe bele lehet ragasztani a Fővárosi Állat- és Növénykert állatait ábrázoló matricákat. 160 különböző matrica létezik, és aki mindet összegyűjti még további ajándékot is kap. 

A TakarékMatrica Program feltétele, hogy Csemete számlát nyissunk valamelyik Takarékpont hálózathoz tartozó takarékszövetkezetnél. Az viszont fontos különbség a takarékbélyeggel szemben, hogy itt nem maga a gyűjthető matrica képvisel értéket. A gyermekek forintjai a számlára vándorolnak, és ott gyarapodnak. Miden a számlára befizetett 500 forint ellenében kapunk egy csomagot, melyben 5 db matricát találunk. Tehát minden egyes matricáért 100 forinttal kell növelni a Csemete számla egyenlegét, ám 3 csomagnál több matricát egyszerre nem kaphatunk. Extra csomag matricákat is kaphatunk, ezt azonban már a számlán összegyűjtött pénz határozza meg; 2.000 forint után jár az első, 16.000 forintnál az utolsó. 

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A kisiskolások így már tudnak mit kezdeni zsebpénzükkel, a házimunkáért kapott, vagy csak a nagyi által ajándékozott forintokkal. Akik korábban elkezdenek takarékoskodni, azok pénzügyileg úgy szocializálódnak, hogy később is preferálják a megtakarításokat. Arra azonban mindenképpen ügyeljünk, hogy ne csak a gyűjtésben segédkezzünk, hanem a pénz elköltésére is tegyünk javaslatot. Annak ugyanis nem sok haszna lesz, ha gyerekünk nem érzi magáénak a megtakarítást, és az első adandó alkalommal elszórja a számlán összegyűjtött pénzét. 

Kérjük, hogy mondd el véleményedet a Bankmonitorról! Szeretnénk figyelembe venni javaslataidat és kritikáidat, hogy minden pénzügyi kérdésedre megtaláld nálunk a választ. Töltsd ki kérdőívünket, a válaszadók között 3 darab 5 ezer Ft-os Shopline vásárlási utalványt sorsolunk ki.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan hat rád az MNB hitelpiaci szigorítása?

Októbertől változik a lakáshitelezés szabálya Magyarországon. Az MNB tegnapi bejelentése értelmében az igazolt jövedelem csak kisebb mértékben terhelhető majd meg hiteltörlesztéssel. Mit jelent mindez az átlagos hitelfelvevő számára? Mennyivel csökken...

Elszálltak a hozamok, mi lesz a hitelemmel?

Joggal vetődik fel a lakáshitelesekben a kérdés, és mivel sok tévhit kering a témáról, gyorsan összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a hozamemelkedés hatásairól. A legfőbb megállapítás, hogy aki fix kamatú hitelt...

A jegybank teszi a dolgát – De mennyire független?

2018. 06. 18.

Az elmúlt években a magyar jegybank soha nem látott szintekre tudta levinni a kamatok szintjét. Azt természetesen be kell látni, hogy a jegybank tevékenysége egyáltalán nem független a nemzetközi környezettől....

Blogajánló

  • alapblog

    180 ezer forint nettóért sem

    Nem tudsz valakit, aki beállhatna ide?  – kérdezte ismerősöm keservesen, aki kisboltjában tulajdonosként a pult mögött állt. Nem a munkára panaszkodott ő, de ha tulajdonosként...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.