loading

A TakarékMatrica az új takarékbélyeg!

A régi időkben két lehetősége volt a gyerekeknek pénzt gyűjteni: a klasszikus malacpersely mellett gyűjthettek takarékbélyeget is. Az előbbi népszerűsége régóta töretlen, ám szeptembertől már az utóbbit is választhatják a csemeték: ettől a hónaptól kezdve TakarékMatrica néven újra indult az egykori takarékbélyeg!

Akinek van gyermeke, az tudja, hogy kisgyerekkorban mi mindent képesek gyűjteni: játékkollekciót, szalvétákat, cumit, és nem utolsó sorban matricát is. A TakarékPont kutatása szerint a gyerekek 81 %-a gyűjt valamit. Ezek általában előbb-utóbb kidobott pénznek számítanak, ugyanis a kicsik kinövik ezt a gyűjtő szenvedélyüket, míg gyűjteményük értéke általában nulla. Viszont, ha TakarékMatricákat gyűjt a szemünk fénye, akkor egyrészt az erre költött pénz is megmarad, ráadásul már gyermekkorban elkezdhető a takarékoskodásra való nevelés. 

Az elv hasonló, mint a régi takarékbélyeg estében: gyermekek kapnak egy albumot, amibe bele lehet ragasztani a Fővárosi Állat- és Növénykert állatait ábrázoló matricákat. 160 különböző matrica létezik, és aki mindet összegyűjti még további ajándékot is kap. 

A TakarékMatrica Program feltétele, hogy Csemete számlát nyissunk valamelyik Takarékpont hálózathoz tartozó takarékszövetkezetnél. Az viszont fontos különbség a takarékbélyeggel szemben, hogy itt nem maga a gyűjthető matrica képvisel értéket. A gyermekek forintjai a számlára vándorolnak, és ott gyarapodnak. Miden a számlára befizetett 500 forint ellenében kapunk egy csomagot, melyben 5 db matricát találunk. Tehát minden egyes matricáért 100 forinttal kell növelni a Csemete számla egyenlegét, ám 3 csomagnál több matricát egyszerre nem kaphatunk. Extra csomag matricákat is kaphatunk, ezt azonban már a számlán összegyűjtött pénz határozza meg; 2.000 forint után jár az első, 16.000 forintnál az utolsó. 

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A kisiskolások így már tudnak mit kezdeni zsebpénzükkel, a házimunkáért kapott, vagy csak a nagyi által ajándékozott forintokkal. Akik korábban elkezdenek takarékoskodni, azok pénzügyileg úgy szocializálódnak, hogy később is preferálják a megtakarításokat. Arra azonban mindenképpen ügyeljünk, hogy ne csak a gyűjtésben segédkezzünk, hanem a pénz elköltésére is tegyünk javaslatot. Annak ugyanis nem sok haszna lesz, ha gyerekünk nem érzi magáénak a megtakarítást, és az első adandó alkalommal elszórja a számlán összegyűjtött pénzét. 

Kérjük, hogy mondd el véleményedet a Bankmonitorról! Szeretnénk figyelembe venni javaslataidat és kritikáidat, hogy minden pénzügyi kérdésedre megtaláld nálunk a választ. Töltsd ki kérdőívünket, a válaszadók között 3 darab 5 ezer Ft-os Shopline vásárlási utalványt sorsolunk ki.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Párhuzamos tranzitállapotok

    “Számomra az írásra a legjobb helyek a repülők, vonatok és repterek. Nem a hotelszobák, hanem a hotelek előterei. Igazán feldob, amikor a repülőmre várok, és...

  • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

    Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

  • Haszon.hu Minden egy helyen a csok és a lakásfelújítási támogatás  változásairól

    Mind a két rendszerben vannak fontos változások. Mutatjuk a részleteket a Bank360.hu cikke alapján. Több ponton változnak a lakásfelújítási támogatással kapcsolatos szabályok, egyrészt bővül az elszámolható felújítási munkálatok köre a szellőztető rendszer beépítésével, illetve a szennyvíztisztító ülepítő medence létesítésével. Másrészt nem esnek el a lehetőségtől a szolgálati lakásban élők, a változás a már folyamatban lévő igénylésekre is érvényes. További könnyítés...