Betöltés

Ajándék a mobilszolgáltatómtól? Mi van a háttérben?

szerző: Bankmonitor.hu
2014-05-10

A magyarok szeretik személyesen intézni az ügyeiket. Hiába az internet, a telefon, ha lehet, mi bizony bemegyünk a bankfiókba, a hivatalba, az orvosi rendelőbe. Még akkor is, ha ez nem kevés pénzünkbe kerül. A magyar néplélek éppen e jellegzetességére épít most az egyik mobilszolgáltató.

Korlátlan beszélgetést és SMS-ezést lehetővé tevő díjcsomagot dobott nemrégiben piacra a Vodafone.  Mindezt 10 ezer forint alatti áron. Most egy új szolgáltatással próbálja mindezt még vonzóbbá tenni: az emberi hanggal. Az előfizetőknek ugyanis saját asszisztenseik vannak, így ha problémájuk van, nem kell átrágniuk magukat a bonyolult menürendszeren és hosszan várakozniuk a kezelő jelentkezésére. Elég egy gombnyomás és máris közvetlenül beszélhetnek valakivel.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Aki már próbálta megoldani sürgős problémáját úgy, hogy megpróbálta hosszú perceken át áthámozni magát a több szintű telefonos ügyfélszolgálati menürendszeren, esetleg kénytelen volt idegőrlően hosszú percekig zenét hallgatni, míg valaki megjelent a vonal túlsó végén, az bizony örülhet ennek a kezdeményezésnek. A puding próbája persze az evés. Az önmagában még nem sokat jelent, ha valaki gyorsan felveszi a kagylót, sokkal fontosabb, hogy meg is tudja oldani a problémánkat.

Mert ha az aszisztensünk netalán kudarcot vall, akkor utána hiába a másik vevőcsalogatónak szánt szolgáltatás, a születésnapi köszöntés. A korlátlan beszélgetést választóknak a Vodafone születésnapjukon tortával kedveskedik, és ha szerencséjük van, akkor előre megfogalmazott kívánságukat is teljesítik a nekik delegált aszisztensek. Csakhogy az ügyfél aligha díjazza a figyelmességet, ha elégedetlen a szolgáltatójával.

Nagy kérdés az is, mennyi dolguk lesz a személyes aszisztenseknek? A magyarok ugyanis eddig nem nagyon rohanták meg a szolgáltatókat a korlátlan díjcsomagokért. Legalábbis erre utal, hogy a szolgáltatók egy előfizetőre jutó bevételei az iparági elemzések szerint nem csökkentek. Ez azt jelenti, hogy hiába telefonált el valaki egy hónapban 10 ezer forintnál többet, egyelőre nem váltott díjcsomagot. Pedig a korlátlanságot ígérő díjcsomagok nem rossz választást jelentenek a telefonjukat sokat használók számára.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

építkezés

Kapok hitelt egy még csak tervezőasztalon létező ingatlanra?

2019. 03. 20.

Az újépítésű lakások esetében az árak annál kedvezőbbek, minél hamarabb teszi le a foglalót a vásárló, egy sok tízmilliós ingatlannál pedig minden kedvezmény számít. Ezért szerződéskötéskor sokszor még egyetlen kapavágás...

5 dolog, ami miatt könnyebben kaphat hitelt a céged

Minden céget csábítanak a kedvező vállalkozói finanszírozási lehetőségek, az újfent elérhető 2,5%-os kamatú Növekedési Hitel és az akár 0%-os Széchenyi hitelek pedig igazi kihagyhatatlan ajánlatnak számítanak mostanság. Kérdés azonban, hogy...

Blogajánló

  • alapblog

    Irányt váltott a FED?

    Tegnap este az amerikai FED nem emelte az irányadó kamatlábat, maradt a 2,25-2,50%-os sáv. A kamatdöntést nem okozott különösebb meglepetést. A Világgazdaság napilap a mai...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.