Állampapír vásárlás okostelefonon

Állampapír vásárlás okostelefonon
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-12-10
 

Gyors és egyszerű ügyintézést biztosít számunkra a Kincstár értékpapírjaink kezelésére. Eddig is nyitva állt a lehetőség személyes megjelenés nélkül tranzaktálni telefonon, valamint web-es felületen. Ezek mellett jelent meg az új szolgáltatás: mobiltelefonunkra letöltött alkalmazás keretében tudunk állampapírt vásárolni.

A Magyar Államkincstár 2013. december 2-ától indította új, MobilKincstár névre hallgató szolgáltatását, amellyel immáron okostelefonunkon keresztül is bonyolíthatjuk értékpapír tranzakcióinkat. Ehhez mindössze a következőkre van szükség:

  • rendelkezzünk a megfelelő operációs rendszerrel felszerelt mobillal (iOS vagy Android),
  • személyesen keressük fel a Kincstár valamelyik ügyfélszolgálatát és kössünk a szolgáltatásra kiegészítő szerződést, 
  • töltsük le és telepítsük a szükséges alkalmazást, 
  • amelyet a szerződéskötéskor a Kincstártól írásban kapott egyedi felhasználónevünkkel és jelszavunkkal tudunk ezt követően használni. 

A szolgáltatást igényelhetik mind meglévő, mind új természetes személy, jogi személy és jogi személyiség nélküli gazdasági társaságnak minősülő ügyfelek, akik értékpapír-nyilvántartási számlával rendelkeznek, vagy ilyet újonnan nyitnak. Némi korlátozással is találkozunk, ugyanis nem lehet MobilKincstár-ra szerződni azon számlák esetében, amelyeket érintően két személy együttes rendelkezése kapcsolódik, vagy a megbízások lebonyolításához a Kincstár speciális okiratokat kér (pl. cselekvőképtelen, vagy korlátozottan cselekvőképes személyek számlái). A mobil szolgáltatással történő rendelkezésre jogosult mind a számlatulajdonos, mind az általa felhatalmazott meghatalmazással rendelkező személy.

Milyen tranzakciókat bonyolíthatunk a mobilon keresztül?

Kezdeményezhetünk:

  • értékpapírra vonatkozó jegyzési/vételi megbízást, 
  • értékpapír vételt azonnali vagy későbbi értéknapra vonatkozóan, 
  • értékpapír eladást, 
  • kamatra vagy lejáró értékpapírra vonatkozó újrabefektetést, 
  • ugyanerre banki átutalást, valamint
  • a számlán rendelkezésre álló összeg banki átutalását.

Továbbá megtekinthetjük a számlánk aktuális egyenlegét, befektetéseinket, a Kincstár által forgalmazott állampapírok adott napi árfolyamait, illetve ellenőrizhetjük a számlánkon lebonyolított forgalmat.

mobilkincstar1

A MobilKincstár-on történő ügyintézést a nap 24 órájában biztosítják. A megadott megbízásaink/megkötött szerződéseink teljesítéséről a mobil alkalmazáson keresztül kapunk visszaigazolást, amelyet a MobilKincstár felületén biztosított lekérdezésen keresztül tudunk megtekinteni. Ezt a megbízást követő 24 órán belül szükséges ellenőrizni, ugyanis ezen időintervallumon belül van lehetőségünk esetleges észrevételeinket jelezni.

Ha kedvet kaptál a befektetések online intézésre, de még nem  az állampapírokban találtad meg a számodra megfelelő lehetőséget, használd befektetési alap keresőnket, amellyel egyszerűen szemezgethetsz a legjobbak közül!

1

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés