loading

Ami minden cég számára kötelező: Széchenyi Folyószámlahitel Plusz

A COVID járvány kitűnően mutatja, hogy milyen fontos a cégek életében a váratlan negatív gazdasági eseményekre való felkészültség. Az elhalasztott munkák, késve fizetések, az átmeneti árbevétel elmaradások, a nem tervezett plusz kiadások, esetlegesen egy új üzleti irányba történő átállás mind-mind likviditási problémához vezethetnek. Ezen helyzetek kezelésére nyújt kiváló megoldást egy folyószámlahitel, mely minden komoly hosszútávú célokkal rendelkező cégnél szinte kötelező. Pluszban most extra kedvezményes, fix 0,1%-os kamatozás mellett igényelhető a megújult Széchenyi Hitelprogram keretében.

Mi is az a folyószámlahitel?

A folyószámlahitel egy olyan hitelkeret, mely egy éven keresztül áll rendelkezésünkre. A hitelkereten belüli összeget bármikor felhasználhatjuk, illetve visszafizethetjük. Kamatot csak azután az összeg után és csak annyi időre fizetünk, amíg azt ténylegesen használtuk az éves futamidőn belül.

Az állami támogatás mellett biztosított Széchenyi Folyószámlahitel Plusznál pedig még a keret rendelkezésre tartásáért sem kell fizetnünk (tehát azért, hogy ahhoz bármikor hozzányúlhatunk, lehívhatjuk). Az igénybevett hitelösszeg után pedig most extra kedvező, fix 0,1% a kamatköltség. A maximális keretnagyságot cégünk árbevétel szintje határozza meg. A legtöbb bank az árbevétel 10%-15%-20%-ában állapítja meg a keretnagyságot.

Széchenyi kalkulátorunk segítségével nézd meg, hogy céged jogosult-e és ha igen, mekkora összegben a támogatott Széchenyi Hitelekre:

Fontos a rendeltetésszerű használat!

Az éves futamidő lejártával a keretösszeg újra és újra megnyitható, ügyelnünk kell azonban arra, hogy a hitelkeretet rendeltetésszerűen használjuk! Ezzel a forrással csak rövidebb idejű, átmeneti forrás igényeket szabad finanszíroznunk. Ha hitelkeretünket rendeltetésszerűen használjuk, annak kihasználtsága ingadozó képet mutat.

Néhány klasszikus példa a rendeltetésszerű használatra:

  • A bér- és járulékfizetések időben történő teljesítése, ami a késve érkező árbevétel esetén sem szabad, hogy megcsússzon;
  • Fizetési haladék biztosítása megbízható ügyfeleink számára;
  • Egy-egy konkrét megrendeléshez kapcsolódó előrehozott alapanyag beszerzés;
  • Váratlanul felmerülő működési kiadásokra;

Amennyiben azt látják a bankok, hogy a keretünket egy összegben lehívtuk és azt a rendelkezésünkre álló futamidő alatt egyszer sem fizettük vissza akár csak részben sem. Joggal merül fel a gyanú, hogy azt egy hosszabb távú finanszírozási helyzetet kezelünk vele, mondjuk valamilyen beruházásra költöttük, melynek megtérülése hosszabb távú. Ezzel azt kockáztatjuk, hogy az év végi hitelkeret felülvizsgálat során részben, vagy akár egészben, egy összegben kéri tőlünk vissza a bank a nálunk lévő összeget.

Ha hosszú távú befektetési terveink vannak, arra ott a beruházási hitel, melyre szintén igen kedvező államilag támogatott hitelkonstrukciók állnak most rendelkezésünkre a Növekedési Hitelprogram Hajrá , illetve a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz formájában.

A Bankmonitor vállalati hitelkalkulátorával nézd meg, hogy mekkora összegű beruházási hitel felvételére alkalmas céged:

Mennyi hitelt kaphat céged?
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

 

Szakértői cikkek
Kapcsolódó tartalmak
karácsony
Miből fizessük ki a karácsonyi kiadásokat?

Közeleg a karácsony, sokan már az ajándékot keresik szeretteiknek, tervezik az ünnepi menüt. Ez azonban sok család számára jelentős kiadást eredményezhet, amit nem könnyű előteremteni. A Bankmonitor szakértői annak jártak...

Nekik nagyon nem éri meg a fizetési moratórium!

Hazánkban idén december 31-ig úgynevezett fizetési haladék vonatkozik minden olyan hitelre, amelyet március 18-a előtt vettek fel a bankoktól az adósok. Akiknek a válság miatt bizonytalanná vált (vagy el is...