Melyik most az 5 legjobb személyi kölcsön ajánlat?

Melyik most az 5 legjobb személyi kölcsön ajánlat?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-11-16
 

A személyi hitelek népszerűsége töretlen, köszönhetően a gyors és egyszerű igényelhetőségnek. Ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogy hol indítjuk el a folyamatot. A Bankmonitor szakértői utánajártak, mely bankok kínálják a legjobb személyi kölcsön konstrukciókat napjainkban, és nem is titkolják az eredményeket.

A személyi kölcsön egy fedezetet nem igénylő, szabadon felhasználható hitelkonstrukció, amely minden hazai bank kínálatában megtalálható. Az igényelhető összeg széles skálán mozoghat, jellemzően 200 ezertől akár 10 millió forintig. Az online megoldások térhódítása miatt pedig ma már akár órák alatt a számlánkra kerülhet a szükséges összeg. 

Ugyan a jegybanki alapkamat jelenleg stabilan emelkedő tendenciát mutat, ami természetesen a személyi hitelek kamatszintjére is hatással van, ugyanakkor ezzel együtt is elmondható, hogy az elmúlt évtizedben tapasztalt értékekhez képest is jóval kedvezőbb ajánlatok érhetőek el napjainkban. Ami pedig külön előnyös, hogy egy kiszámítható konstrukcióról beszélhetünk, hiszen a legtöbb személyi kölcsönre a futamidő alatt végig fix kamatozás jellemző.

Mindemellett fontos hangsúlyozni, hogy nem mindenkinek a személyi kölcsön lesz a legmegfelelőbb választás, hiszen ha például 10 milliót megközelítő, vagy ennél nagyobb összeg szükséges, már érdemes lehet elgondolkodni egy szabad felhasználású jelzáloghitel irányába is. Ha nem szeretnénk, vagy nincs lehetőség az ügyletbe fedezetet bevonni és fontos számunkra a kiszámíthatóság, a gyorsaság, akkor az adott célra (például autóvásárlás, kisebb lakásfelújítási munkák, családi életesemények, magánorvosi vizsgálatok, kezelések…) a személyi hitel viszont optimális megoldás lehet.

Az igénylés előtt érdemes vetni egy pillantást a különböző bankok aktuálisan elérhető kínálatára, és a legfőbb költségmutatók alapján összehasonlítani őket, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy éppen az a pénzintézet kínálja a számunkra legelőnyösebb konstrukciót, ahol a folyószámlánkat vezetjük. 

A Bankmonitor Személyi kölcsön kalkulátorával játszi könnyedséggel hasonlíthatjuk össze az elérhető ajánlatokat. Nézzük is meg, hogy melyek a legjobb alternatívák jelenleg.

Hirdetés

Hirdetés

A legjobb személyi hitel ajánlatok 3 millió forint igénylésére

Mivel a személyi kölcsönöknél nincsen szükség ingatlanfedezetre, a bankok számára az igénylők jövedelemszintje szolgál “biztosítékul”. Ennek alapján példánkban egy kisebb (nettó 200.000 Ft) és egy nagyobb (nettó 300.000 Ft) mértékű jövedelem alapján is megmutatjuk a költségeket.


A táblázatban kizárólag fix kamatozású személyi kölcsönöket vizsgáltunk. A THM értékek alapján jelenleg a legjobb konstrukció az UniCredit Bank Stabil kamat személyi kölcsöne, amelynek THM-e 7,28%. Ez 2,23%-kal kedvezőbb az MKB Bank azonos paraméterekkel rendelkező második és harmadik ajánlatánál, a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnél és Mosoly Személyi Kölcsönnél. 

Csak utánuk következik a Takarékbank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele 1,66%-kal lemaradva a 4. helyen, majd a Sberbank Fair Személyi Kölcsöne csupán 0,03 %-kal magasabb teljes hitelmutatóval az 5. helyen.

Látszik tehát, hogy már az első és a második legjobb ajánlat között is számottevő különbség van. 

Hogyan változnak a költségek egy magasabb, nettó 300.000 Ft-os jövedelem esetén?


Az ajánlatokat áttekintve észrevehető, hogy a bankok alacsonyabb költségek mellett kínálnak személyi hitelt százezer forinttal magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfelek részére.

A THM érték szerinti legjobb ajánlat ez esetben a Sberbanké, Fair Plusz Személyi Kölcsönének THM-e 7.21%, őt pedig az előző táblázatból megismert Unicredit - Stabil kamat személyi kölcsöne követi csupán 0.07%-kal lemaradva. 

A 300.000 Ft jövedelemszintnél már nincsenek akkora különbségek az első és az 5. legjobb ajánlat között, ugyanakkor a törlesztőrészleteket és a teljes visszafizetendő összegeket is érdemes egyesével átnézni, hiszen jól látható, hogy a THM szerinti rendezés nem mindig állja meg a helyét. Például a 2. helyen szereplő ajánlat jelen esetben a THM-et leszámítva minden más költség tekintetében jobbnak bizonyul az elsőnél.

Az összehasonlításból természetesen nem derül ki minden információ és részletszabály, mint ahogy az igénylési feltételekről és a benyújtandó dokumentumokkal kapcsolatban is érdemes még az igénylés előtt felvérteződni. Főleg, mert ahány bank, annyiféle “apróbetűs rész”, amelyek felett igen könnyű átsiklani.

Igényeld okosan!

Ha olyan élethelyzet áll elő, amikor rövid határidőn belül szükség van némi pénzösszegre, például autóvásárlás, berendezési tárgy cseréje, babakelengye, vagy akár esküvő finanszírozására, de nincs kellő megtakarítás, akkor egy személyi kölcsön (az alacsonynak mondható kamatszint miatt) napjainkban ideális alternatíva lehet.

A megfelelő előzetes tájékozódás már sokat segíthet a legjobb hitel kiválasztásában, ugyanakkor a személyi kölcsön kalkulátor összehasonlítása is csupán iránymutatásként szolgál. 

A Bankmonitor hitelszakértői akár online, kötelezettség és külön díj nélkül segítenek a testhezálló banki ajánlat megtalálásában, a gyors, díj- és zökkenőmentes ügyintézésben. Sőt, akár anyagi előnye is lehet a rajtunk keresztüli igénylésnek. Egyes esetekben ugyanis szakértőinkön keresztül plusz kedvezményekben részesülhetsz.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés