loading

Az ingyenes bankszámla “házhoz megy”!

Teljesen online, a nap 24 órájában bármikor kezdeményezheted a CIB ECO Bankszámla megnyitását – amennyiben a Bankmonitoron keresztül indítod a számlanyitást -, ráadásul a csomag teljesen ingyenes lehet számodra 2 éven keresztül. Kell ennél több? A Bankmonitor szakértői összeszedték hogyan történik a számlanyitás és mire kell figyelned ahhoz, hogy tényleg ingyenes csomagod legyen.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Mind a mai napig eléggé magasak a bankszámla költségek, akár évi 10-20 ezer forintot is fizethetsz a csomagod után. Ez annak fényében különösen megdöbbentő, hogy létezik teljesen ingyenes bankszámla is, ami után két évig se alapdíjat, se megbízási díjat nem kell fizetned.

Milyen feltétele van a CIB ECO Bankszámla ingyenességének?   

Természetesen be kell tartani néhány feltételt ahhoz, hogy a CIB ECO Bankszámla tényleg két évig teljesen ingyenes legyen:

 • Az igénylő ne legyen még ügyfele a CIB Banknak.
 • A Bankmonitoron keresztül adja le igénylését.
 • Legalább a minimálbér összegének (107 645 forint) megfelelő havi jóváírás érkezzen a számlára.
 • Legfeljebb havonta két készpénzfelvétel tetszőleges bankautomatából legfeljebb 150 ezer forint összeghatárig, vagy egy alkalommal legfeljebb 400 ezer forint felvétele bármelyik CIB Bank automatából.
 • A biztonsági azonosítókat mobil alkalmazásra kérje az ügyfél.
 • A megbízásokat elektronikus csatornán – netbank, mobilbank – keresztül adja meg az ügyfél, ne legyen fióki ügyintézés.

Könnyen ellenőrizheted a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorával, hogy megfelelsz-e az ingyenesség feltételeinek. Ha nem, akkor pedig a kalkulátor megmutatja 12 bank ajánlata közül a számodra legkedvezőbbet.

Aki ezen a feltételeknek megfelel, már nyithatja is ingyenes számláját, ráadásul ehhez nem szükséges bemenni a fiókba, a hét bármely napján, bármikor elintézhető a számlanyitás otthonról, online.

Hogyan néz ki az online számlanyitás folyamata?

1. Ellenőrizd jogosultságod a Bankmonitor kalkulátorával

A Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorával megnézheted, melyik a számodra legkedvezőbb számlacsomag, a kalkulációt pedig bármikor el tudod végezni. Ha megfelelsz az ingyenes számla feltételeinek és szeretnél online számlát nyitni, akkor a kalkulátorban le tudod adni érdeklődésedet.

2. Válaszd az online ügyintézést

Csak akkor érdemes az online ügyintézést választani, ha bizonyos technikai feltételek adottak számodra:

 • Van megfelelő sávszélességű internethozzáférésed;
 • Van megfelelő felbontású kamerával és mikrofonnal ellátott mobiltelefonod vagy számítógéped;
 • Megfelelő operációs rendszerrel van ellátva a készüléked.

Ha a technikai feltételek adottak, akkor még három lényeges szempont lehet: elmúltál már 18 éves, rendelkezel érvényes személyazonosító okmányokkal, van magyarországi állandó lakcímed. Ha ezen kérdésekre igen a válasz, akkor el kezdheted a számlanyitást.

3. Regisztrálj a Pénzügyeim felületen

A Bankmonitoron keresztüli online ügyintézésre a Pénzügyeim rendszer szolgál. Ezért oda szükséges regisztrálnod ahhoz, hogy a számlát megnyisd. Ezt az érdeklődés leadását követően azonnal megteheted és csupán pár percet venne igénybe.

4. Add meg a számlanyitáshoz szükséges adatokat

A Pénzügyeim felületen az általános tájékoztatók és jogi nyilatkozatok elfogadását követően megadhatod a számlanyitáshoz szüksége adatokat:

 • Pontosan milyen számlacsomagot szeretnél nyitni;
 • Milyen bankkártyát rendelnél hozzá;
 • Melyik bankfiók lenne számodra megfelelő;
 • Mi a levelezési címed.

5. Videoazonosítás

Az adatok megadását követően kerül sor a viedoazonosításra, ami azonban nem egy kétoldalú beszélgetést jelent egy ügyintézővel. Gyakorlatilag egy videoüzenetet készítesz – a rendszer folyamatosan jelzi, hogy éppen milyen lépés következik, mit szükséges elvégezni, mikor kell az okmányokat bemutatni -, amelyet elment a rendszer. Mivel nincs másik fél jelen a videoazonosítás során, ezért ezt is bármikor rögzítheted, akár éjszaka, vagy épp hétvégén is.

6. A Bankmonitor kollégája ellenőrzi az azonosítást

Természetesen az elkészült videoüzenetet ellenőrizni szükséges, erre a rögzítést követő egy munkanapon belül sor kerülhet, azonban munkaidőben jellemzően pár órán belül megtörténik. Ha minden rendben van – nem szükséges egyeztetés, újabb rögzítés -, akkor elkészítik a szerződéscsomagot, melyet visszaküldenek számodra a korábban használt felületre.

7. Szerződés aláírása

A megkapott dokumentum csomagot elektronikusan, a korábban használt felületen aláírhatod, emiatt sem szükséges bemenned a bankfiókba. Természetesen aláírás előtt érdemes mindent részletesen átolvasnod.

8. A szerződés továbbítása a bank felé, a számla aktiválása

Az aláírt szerződéscsomagot a Bankmonitor kollégája továbbítja a CIB Bank felé, ahol ellenőrzik azt. Ha minden rendben van, akkor azt jelzik Bankmonitor felé, ez a legtöbb esetben egy munkanapon belül megtörténik. A Pénzügyeim felületen visszakapod a bank által is aláírt szerződéscsomagot, a megfelelő jogi nyilatkozatokat, a számlaszámot és a mobilalkalmazás aktiválási kódját. Vagyis onnantól kezdve a mobilbank segítségével már használhatod is a számládat.

Ha munkanapon indítod el a folyamatot és egyszer sem volt szükség hiánypótlásra, akkor akár 1-2 munkanapon belül megnyílik a számlád.

9. Bankkártya kiküldése

A bankkártya gyártása a számla banki jóváhagyását követően indul el. Onnantól durván 1-1,5 hét, amíg megérkezik a plasztik és a hozzá tartozó PIN kód – külön borítékban – a megadott levelezési címedre.

Mi történik, ha elakadsz az igénylés során

Sokan félhetnek attól, hogy személyes segítség, támogatás nélkül nem tudnak végig menni egy ilyen folyamaton. A folyamat során azonban mindig jelezni fogja a rendszer, hogy épp mi a teendőd, de ha elakadnál, akkor természetesen a Bankmonitor szakértői felveszik veled a kapcsolatot. (Akár telefonon, SMS-ben, e-mailben, amelyik forma számodra megfelelő.)

Ha szükséges, akkor pedig végig segítenek téged az egész folyamaton, így az online számlanyitás előnyei mellett nem vesznek el a személyes kontaktusból fakadó pozitívumok sem.

 

Kapcsolódó tartalmak
siker
Nagyon jó hír érkezett a Revolut számlásoknak!

Múlt hónapban A Revolut e-mailben értesítette a magyar felhasználókat arról, hogy módosítják a bankautomaták használatáért és a nemzetközi átutalásokért felszámított díjakat. Most egy új levélben arról tájékoztatnak, hogy elmarad a...

Újabb magyar banknál érhető el az Apple Pay

Már a Budapest Banknál is elérhető az Apple Pay fizetési szolgáltatás, így elég az iPhone telefont vagy az Apple Watch okosórát az üzlet POS termináljához tartani az érintésmentes bankkártyás fizetéshez. ...

Blogajánló
 • alapblog Mr. Wolf szép üzenete

  Mi az az ESG? Hova utazunk? A bróker érzelmei Harrari és Kahneman hülyézik A SPAC-huszárok bukdácsolása Többek közt ezekről beszéltünk e heti adásunkban. Kedves Olvasóink,...

 • KonyhaKontrolling Megélni minimálbérből?

   A mai bejegyzésben szeretném bemutatni a saját életszínvonalam összetételét. Ugyan valamivel magasabb életszínvonalon élek, mint a minimálbér, de a bejegyzésben arra is kitérek, hogy hol lehetne spórolni, hogy abba is beleférjek. Iratkozz fel a youtube csatornámra, ott hétről-hétre tudod követni a kiadásaimat. (Valamint ha kicsit több időm van, akkor a bejegyzések is felkerülnek.) Azt gondolom, Tovább olvasom "Megélni minimálbérből?" →...

 • Haszon.hu Vigyázz, mihez nyúlsz, önkielégítős álvideókkal támadnak a zsarolók

  A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást adott ki az interneten terjedő, magyar nyelvű, zsaroló levelekkel kapcsolatban. Kormányzati intézményekre támadnak a csalók. Az elmúlt napokban ismételten megnövekedett az olyan zsaroló hangvételű levelek száma, amelyek állami és önkormányzati szerveket, közintézményeket és magánszemélyeket céloznak.A levelek szövegezése egyforma, tartalma szerint a címzett készülékét megfertőzték egy trójai vírussal, amely segítségével az áldozat adatait átmásolták...