Az ingyenes bankszámla „házhoz megy”!

Az ingyenes bankszámla „házhoz megy”!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-10-30
 

Teljesen online, a nap 24 órájában bármikor kezdeményezheted a CIB ECO Bankszámla megnyitását – amennyiben a Bankmonitoron keresztül indítod a számlanyitást -, ráadásul a csomag teljesen ingyenes lehet számodra 2 éven keresztül. Kell ennél több? A Bankmonitor szakértői összeszedték hogyan történik a számlanyitás és mire kell figyelned ahhoz, hogy tényleg ingyenes csomagod legyen.

Mind a mai napig eléggé magasak a bankszámla költségek, akár évi 10-20 ezer forintot is fizethetsz a csomagod után. Ez annak fényében különösen megdöbbentő, hogy létezik teljesen ingyenes bankszámla is, ami után két évig se alapdíjat, se megbízási díjat nem kell fizetned.

Milyen feltétele van a CIB ECO Bankszámla ingyenességének?   

Természetesen be kell tartani néhány feltételt ahhoz, hogy a CIB ECO Bankszámla tényleg két évig teljesen ingyenes legyen:

  • Az igénylő ne legyen még ügyfele a CIB Banknak.
  • A Bankmonitoron keresztül adja le igénylését.
  • Legalább a minimálbér összegének (107 645 forint) megfelelő havi jóváírás érkezzen a számlára.
  • Legfeljebb havonta két készpénzfelvétel tetszőleges bankautomatából legfeljebb 150 ezer forint összeghatárig, vagy egy alkalommal legfeljebb 400 ezer forint felvétele bármelyik CIB Bank automatából.
  • A biztonsági azonosítókat mobil alkalmazásra kérje az ügyfél.
  • A megbízásokat elektronikus csatornán – netbank, mobilbank – keresztül adja meg az ügyfél, ne legyen fióki ügyintézés.

Könnyen ellenőrizheted a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorával, hogy megfelelsz-e az ingyenesség feltételeinek. Ha nem, akkor pedig a kalkulátor megmutatja 12 bank ajánlata közül a számodra legkedvezőbbet.

Aki ezen a feltételeknek megfelel, már nyithatja is ingyenes számláját, ráadásul ehhez nem szükséges bemenni a fiókba, a hét bármely napján, bármikor elintézhető a számlanyitás otthonról, online.

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan néz ki az online számlanyitás folyamata?

1. Ellenőrizd jogosultságod a Bankmonitor kalkulátorával

A Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorával megnézheted, melyik a számodra legkedvezőbb számlacsomag, a kalkulációt pedig bármikor el tudod végezni. Ha megfelelsz az ingyenes számla feltételeinek és szeretnél online számlát nyitni, akkor a kalkulátorban le tudod adni érdeklődésedet.

2. Válaszd az online ügyintézést

Csak akkor érdemes az online ügyintézést választani, ha bizonyos technikai feltételek adottak számodra:

  • Van megfelelő sávszélességű internethozzáférésed;
  • Van megfelelő felbontású kamerával és mikrofonnal ellátott mobiltelefonod vagy számítógéped;
  • Megfelelő operációs rendszerrel van ellátva a készüléked.

Ha a technikai feltételek adottak, akkor még három lényeges szempont lehet: elmúltál már 18 éves, rendelkezel érvényes személyazonosító okmányokkal, van magyarországi állandó lakcímed. Ha ezen kérdésekre igen a válasz, akkor el kezdheted a számlanyitást.

3. Regisztrálj a Pénzügyeim felületen

A Bankmonitoron keresztüli online ügyintézésre a Pénzügyeim rendszer szolgál. Ezért oda szükséges regisztrálnod ahhoz, hogy a számlát megnyisd. Ezt az érdeklődés leadását követően azonnal megteheted és csupán pár percet venne igénybe.

4. Add meg a számlanyitáshoz szükséges adatokat

A Pénzügyeim felületen az általános tájékoztatók és jogi nyilatkozatok elfogadását követően megadhatod a számlanyitáshoz szüksége adatokat:

  • Pontosan milyen számlacsomagot szeretnél nyitni;
  • Milyen bankkártyát rendelnél hozzá;
  • Melyik bankfiók lenne számodra megfelelő;
  • Mi a levelezési címed.

5. Videoazonosítás

Az adatok megadását követően kerül sor a viedoazonosításra, ami azonban nem egy kétoldalú beszélgetést jelent egy ügyintézővel. Gyakorlatilag egy videoüzenetet készítesz – a rendszer folyamatosan jelzi, hogy éppen milyen lépés következik, mit szükséges elvégezni, mikor kell az okmányokat bemutatni -, amelyet elment a rendszer. Mivel nincs másik fél jelen a videoazonosítás során, ezért ezt is bármikor rögzítheted, akár éjszaka, vagy épp hétvégén is.

6. A Bankmonitor kollégája ellenőrzi az azonosítást

Természetesen az elkészült videoüzenetet ellenőrizni szükséges, erre a rögzítést követő egy munkanapon belül sor kerülhet, azonban munkaidőben jellemzően pár órán belül megtörténik. Ha minden rendben van – nem szükséges egyeztetés, újabb rögzítés -, akkor elkészítik a szerződéscsomagot, melyet visszaküldenek számodra a korábban használt felületre.

7. Szerződés aláírása

A megkapott dokumentum csomagot elektronikusan, a korábban használt felületen aláírhatod, emiatt sem szükséges bemenned a bankfiókba. Természetesen aláírás előtt érdemes mindent részletesen átolvasnod.

8. A szerződés továbbítása a bank felé, a számla aktiválása

Az aláírt szerződéscsomagot a Bankmonitor kollégája továbbítja a CIB Bank felé, ahol ellenőrzik azt. Ha minden rendben van, akkor azt jelzik Bankmonitor felé, ez a legtöbb esetben egy munkanapon belül megtörténik. A Pénzügyeim felületen visszakapod a bank által is aláírt szerződéscsomagot, a megfelelő jogi nyilatkozatokat, a számlaszámot és a mobilalkalmazás aktiválási kódját. Vagyis onnantól kezdve a mobilbank segítségével már használhatod is a számládat.

Ha munkanapon indítod el a folyamatot és egyszer sem volt szükség hiánypótlásra, akkor akár 1-2 munkanapon belül megnyílik a számlád.

9. Bankkártya kiküldése

A bankkártya gyártása a számla banki jóváhagyását követően indul el. Onnantól durván 1-1,5 hét, amíg megérkezik a plasztik és a hozzá tartozó PIN kód – külön borítékban – a megadott levelezési címedre.

Mi történik, ha elakadsz az igénylés során

Sokan félhetnek attól, hogy személyes segítség, támogatás nélkül nem tudnak végig menni egy ilyen folyamaton. A folyamat során azonban mindig jelezni fogja a rendszer, hogy épp mi a teendőd, de ha elakadnál, akkor természetesen a Bankmonitor szakértői felveszik veled a kapcsolatot. (Akár telefonon, SMS-ben, e-mailben, amelyik forma számodra megfelelő.)

Ha szükséges, akkor pedig végig segítenek téged az egész folyamaton, így az online számlanyitás előnyei mellett nem vesznek el a személyes kontaktusból fakadó pozitívumok sem.

 

Hirdetés
Hirdetés