loading
Hírdetés

Az OTP-hez kerültél? Itt mindent megtudhatsz, mi vár rád!

Szklenár Bea
szerző: Szklenár Bea

Néhány nappal ezelőtt végérvényesen búcsút vehettünk az AXA bankszámláitól. Zökkenőmentesen és profin ment a váltás, le a kalappal. Mindig vannak viszont olyan ügyfelek, aki későn kapnak észbe. Számukra foglaltuk össze a főbb történéseket. Jól jártál-e, ha nem váltottál bankot? Maradj-e OKÉ-s, vagy még most sem késő váltani?

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Mi történt eddig?

Szeptember 26-án automatikusan új számlaszámokat generáltak az AXA-s ügyfeleknek. Október elején mindenki megkapta levélben a legfontosabb tudnivalókat a számlákról és az elérhető új szolgáltatásokról. Október 20-ig postázták a bankkártyákat. Ha nem volt bankkártyád, de most mégis szeretnél, ezt bármelyik OTP fiókban, vagy online is igényelheted. November 1-től pedig már te is teljes jogú OTP Bank ügyfél vagy. Használhatod a friss bankkártyádat, a netbankot és minden más szolgáltatást.

Az egyszerűség és jobb megkülönböztethetőség miatt a volt AXA-s ügyfelek új, immár OTP Banki számlái egy külön csoportot képeznek és minden számlatípus nevében szerepel az OKÉ.

Főbb változások

  • új számlaszámod lett
  • a betéti kártyákra vonatkozóan már nem havi, hanem éves díjat számítanak fel
  • eseti bankszámlakivonatért az OTP Bank nem számít fel díjat
  • a megbízások visszavonásáért, törléséért 2016. december 31-ig az OTP Bank nem számít fel díjat
  • díjmentesen kapcsolhatsz a számlához meghatalmazottat
  • új OKÉ típusú bankszámla nem nyitható/igényelhető
  • OKÉ számlákra nem lehetséges az átszerződés

Néhány díjtétel az OTP OKÉ-soknak

okedijak20161104

Ha volt megadott állandó, vagy eseti megbízásod, nem kell semmit tenned, az OTP Bank átveszi azokat.

Számlafelmondás

Amennyiben a megadott határidőig nem reagáltál és automatikusan átkerültél az OTP Bankhoz, akkor sincs semmi baj. Először is, az új OKÉ számlacsomagok abszolút versenyképesek. Másrészt pedig ha néhány hónap elteltével sem OK az OKÉ, akkor válthatsz bankot.

Van-e jobb? Érdemes-e váltani?

Erre a két kérdésre nagyon nehéz válaszolni, mert eltérőek a számlahasználati szokásaink. Átlagos jövedelem és számlahasználati szokások mellett is nagyon széles skálán mozognak a banki költségek.

legjobbszamlak20161104

Oldalunkon Te is megtalálhatod a hozzád legjobban illő bankszámlát.

 

 

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés