Az OTP-hez kerültél? Itt mindent megtudhatsz, mi vár rád!

szerző: Szklenár Bea
2016. 11. 04.

Néhány nappal ezelőtt végérvényesen búcsút vehettünk az AXA bankszámláitól. Zökkenőmentesen és profin ment a váltás, le a kalappal. Mindig vannak viszont olyan ügyfelek, aki későn kapnak észbe. Számukra foglaltuk össze a főbb történéseket. Jól jártál-e, ha nem váltottál bankot? Maradj-e OKÉ-s, vagy még most sem késő váltani?

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Mi történt eddig?

Szeptember 26-án automatikusan új számlaszámokat generáltak az AXA-s ügyfeleknek. Október elején mindenki megkapta levélben a legfontosabb tudnivalókat a számlákról és az elérhető új szolgáltatásokról. Október 20-ig postázták a bankkártyákat. Ha nem volt bankkártyád, de most mégis szeretnél, ezt bármelyik OTP fiókban, vagy online is igényelheted. November 1-től pedig már te is teljes jogú OTP Bank ügyfél vagy. Használhatod a friss bankkártyádat, a netbankot és minden más szolgáltatást.

Az egyszerűség és jobb megkülönböztethetőség miatt a volt AXA-s ügyfelek új, immár OTP Banki számlái egy külön csoportot képeznek és minden számlatípus nevében szerepel az OKÉ.

Főbb változások

 • új számlaszámod lett
 • a betéti kártyákra vonatkozóan már nem havi, hanem éves díjat számítanak fel
 • eseti bankszámlakivonatért az OTP Bank nem számít fel díjat
 • a megbízások visszavonásáért, törléséért 2016. december 31-ig az OTP Bank nem számít fel díjat
 • díjmentesen kapcsolhatsz a számlához meghatalmazottat
 • új OKÉ típusú bankszámla nem nyitható/igényelhető
 • OKÉ számlákra nem lehetséges az átszerződés

Néhány díjtétel az OTP OKÉ-soknak

okedijak20161104

Ha volt megadott állandó, vagy eseti megbízásod, nem kell semmit tenned, az OTP Bank átveszi azokat.

Számlafelmondás

Amennyiben a megadott határidőig nem reagáltál és automatikusan átkerültél az OTP Bankhoz, akkor sincs semmi baj. Először is, az új OKÉ számlacsomagok abszolút versenyképesek. Másrészt pedig ha néhány hónap elteltével sem OK az OKÉ, akkor válthatsz bankot.

Van-e jobb? Érdemes-e váltani?

Erre a két kérdésre nagyon nehéz válaszolni, mert eltérőek a számlahasználati szokásaink. Átlagos jövedelem és számlahasználati szokások mellett is nagyon széles skálán mozognak a banki költségek.

legjobbszamlak20161104

Oldalunkon Te is megtalálhatod a hozzád legjobban illő bankszámlát.

 

 

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

7 Hozzászólás

 1. Kamupipőke

  Mi az az OKÉ? Tán hogy az OrbánOKÉ meg a fideszes haverOKÉ?

  2016.11.04.15:09

 2. Momo

  Az erős túlzás, hogy zökkenőmentesen zajlott. Egy délelőttöm ment rá, hogy az alapvető dolgokat megpróbáltam netbankon beállítani, sikertelenül, mert folyton kidobott a rendszer, nem működött, lassú volt. Persze a mobilalkalmazással is ugyanez volt, ott sem jutottam semmire. Állítólag ez egyszeri átmeneti probléma, dolgoznak rajta. Így kezdésnek elég rossz benyomás.

  2016.11.04.18:03

 3. Bandy

  Osztom az előttem szoló véleményét! Nekem se működött semmi. A kártyát is csak a fiókba tudták aktiválni ? Rossz előjelek….

  2016.11.07.18:53

  1. bankmonitor.hu

   Köszönjük a véleményeket! Ahogy a cikkben is írtuk, várjuk meg mi lesz. Soha nem késő váltani.

   2016.11.08.08:55

 4. Sándor

  … agyament, beteg fóbiás… az Axa is külföldi tulajdonú volt, az Otp is az!

  2016.11.09.08:36

 5. Hunpay

  Engem 4x kapcsoltak át, fél órán át hallgattam zenét (nem túlzok!), mire kiderült, miért nem tudom a régen AXA-nál vezetett lakáshitel törlesztésemet utalni (a netbank egy értelmetlen hibaüzenetet adott): mert megváltozott a célbankszámla száma, csak erről még nem küldték ki a leveleket! Jópofa, amikor nov. 6. volt a törlesztő fizetési határideje. Szóval a fenti véleményeket olvasva, korántsem “zökkenőmentesen és profin ment a váltás”.

  2016.11.09.11:51

 6. Szöllősyné Juhász Csilla

  Folytatva az előzőt: …de a késedelmi kamatot egyből felszámolták!

  2016.11.10.17:31

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Listáztuk a legolcsóbb bankszámlákat!

2018. 06. 14.

Az utóbbi években szépen nőtt az átlagkereset, ma már ott tartunk, hogy bő 200 ezer forintból gazdálkodhatunk. Ekkora kereset mellett is húsba vágó tételt tehet ki a bankszámlaköltség, viszont aki...

Sokan megtanulhatták, milyen a bankkártya nélküli lét!

2018. 06. 04.

Tízezrek életét keserítette meg egy technikai hiba pénteken, ugyanis a Visa kártyákkal világszerte nem lehetett fizetni órákig (péntek késő délutántól szombat reggelig), megoldásként  az ATM-es készpénzfelvétel vagy egy alternatív (nem-Visa)...

7+1 tipp, hogy spórolj a bankköltségeken!

2018. 05. 31.

Két év távlatában kifoghatsz 59 és 661 forintos havi költségű bankszámla ajánlatot is, amennyiben a legjobb 10 bankszámla közül szemezgetsz. Persze mindenki számára más lehet a legjobb megoldás, ezért is...

Blogajánló

 • alapblog

  Független-e a magyar jegybank?

  Természetesen nem az a kérdés, hogy politikailag vagy törvényileg független-e, hiszen ez nem kérdés, hanem az, hogy a nemzetközi folyamatoktól független-e? Erre pedig az az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.