Betöltés
loading

Az OTP-é az első Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A jövő évtől már a személyi kölcsönök piacán is elérhető lesz a fogyasztóbarát minősítéssel rendelkező termékkör. A minősítést kizárólag a szigorú feltételeknek megfelelő konstrukciók kaphatják meg. A jegybank bejelentése alapján az OTP Bank elsőként nyerte el a minősítést.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Az MNB mai bejelentése alapján az OTP Bank nyerte el elsőként a fogyasztóbarát személyi kölcsön forgalmazására a jogot. A konstrukció a jövő évtől lesz elérhető, addig még más pénzintézetek is pályázhatnak a minősítésre.

Mitől különleges a fogyasztóbarát személyi kölcsön?

Szigorú feltételeket – melyek a konstrukció kondícióira, az igénylés folyamatára vonatkoznak – kell teljesítenie a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleknek. Vegyük sorra mik is a főbb elvárások a konstrukcióval kapcsolatban:

 • Kizárólag futamidő végéig fix kamatozással igényelhető.
 • 500 ezer forint hitelösszegig nem haladhatja meg a kamatfelár a 15 százalékpontot, 500 ezer forintot meghaladó hitelösszegnél pedig a felár legfeljebb 10 százalékpont lehet.
 • A folyósítási díj legfeljebb a hitelösszeg 0,75%-a lehet. (Online igénylés esetén nem számítható fel külön díj a folyósításért.)
 • Az előtörlesztési díj legfeljebb 0,5% lehet, 1 évnél rövidebb hátralévő futamidő esetén az előtörlesztés díjmentes.
 • Előzetesen kötelező egy minden szükséges dokumentumot tartalmazó listát átadni az igénylőknek.
 • Befogadáskor a bankra nézve kötelező érvényű ajánlatot kell kiadni a pénzintézetnek, az ajánlat érvényességi ideje legalább 3 munkanap kell legyen.
 • A befogadásról számítva 3 munkanapon belül ki kell folyósítani a hitelösszeget pozitív bírálat esetén. (Online igénylés esetén a határidő 2 munkanap)
 • Teljesen online igénylési lehetőséget is biztosítani szükséges a pénzintézeteknek. (Saját ügyfeleiknek 2021. április 1-től, mindenki más számára pedig 2021. július 1-től.)

Milyen feltételekkel lehet jelenleg személi kölcsönt igényelni?

A fogyasztóbarát személyi kölcsönt csak a jövő évtől lehet igényelni. Azonban az is felvehet ingatlan fedezet nélküli kölcsönt, aki nem tudja kivárni a jövő évet. Jelenleg 5,75%-os THM plafon mellett lehet személyi kölcsönt igényelni, ez a kedvező feltétel azonban kizárólag az idei évre érvényes, a hitel kamata jövőre megemelkedhet.

Ettől függetlenül a jelenleg elérhető konstrukciók nagy része megfelel a fogyasztóbarát személyi kölcsönnel szemben támasztott kondícionális elvárásoknak. Vagyis nem érdemes várni, ha relatív sürgősen szükség lenne a kölcsönre. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora megmutatja a jelenleg elérhető ajánlatokat.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Törlesztő 2020-ban
Teljes visszafizetés
Törlesztő 2021-től
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • KonyhaKontrolling Teslát vettem havi 24.000 ezer forintért – vagy elszámoltam?

  Az elektromos autók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Éppen ezért Graham Stephan ingatlanügynök-youtuber elkészítette a videót, amiben kiszámolta, hogy az újonnan vásárolt Tesla Model 3-a az első évben csupán 78 dollárjába, körülbelül 24.000 forintjában kerül havonta. Ugyan követem Graham csatornáját, és azt gondolom, hogy minőségi tartalmat gyárt, de azt kell, hogy mondjam, a közgazdasággal hadilábon áll. Tovább olvasom "Teslát vettem havi 24.000 ezer forintért – vagy elszámoltam?" →