Az OTP-nél és az Ersténél már nem lehet személyi kölcsönt igényelni! De mi a helyzet a többi bankkal?

Az OTP-nél és az Ersténél már nem lehet személyi kölcsönt igényelni! De mi a helyzet a többi bankkal?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-03-19 Frissítve: 2020-03-20
 

Az OTP és az Erste már felfüggesztette a személyi kölcsönök értékesítését, de a Bankmonitor.hu információi szerint több nagybank is hasonlóképpen járt el, a hivatalos bejelentések hamarosan megtörténhetnek.

Az Orbán Viktor által tegnap bejelentett, már a Magyar Közlönyben is megjelent gazdasági intézkedéscsomag szerint a mai naptól rendeletben maximálják a fogyasztási hitelek THM értékét. Eszerint például a személyi kölcsönök THM szintje sem haladhatja meg a jegybanki alapkamat+5%-ot, ami jelentősen alacsonyabb a bankok aktuális termékeinek hiteldíj-mutatójánál. Emiatt viszont a bankok jelentős része felfüggesztette a személyi kölcsönök befogadását és folyósítását, hiszen jelen pillanatban nincs olyan hitelük, ami megfelelne a rendeletben foglalt feltételnek.

Az OTP Bank, az Erste Bank és az MKB Bank már hivatalosan is bejelentette a felfüggesztést, de a Bankmonitor.hu információi alapján a többi nagybank is hasonlóképpen járt el, az erről szóló hivatalos tájékoztatók még a nap folyamán megjelenhetnek.

5,9%: mire is vonatkozik pontosan?

A bejelentett THM-plafon a fedezetlen hitelekre vonatkozik, melyeket leginkább személyi kölcsönként ismer a nagyközönség. A maximális szintet 5% + jegybanki alapkamatként (jelenleg: 0,9%) határozzák meg.

A mai napon érvényes banki kínálatban – a 14 bank ajánlatát összehasonlító Bankmonitor személyi hitel kalkulátor alapján – a legjobb ajánlat (500 ezer Ft nettó jövedelem és 3 500 000 Ft hitelösszeg, azaz minden vonatkozásában prémium igény esetén) 6,65%-os kamatot és 6,96%-os THM-et tartalmaz. A kormányzat bejelentése szerint ez csökken holnaptól 5,9%-ra.

Mikor jönnek ki az új személyi kölcsönök?

Erre nézve egyelőre nincsenek információk, de a bankok gőzerővel dolgoznak az új termékek fejlesztésén, így elméletileg néhány nap múlva már többet tudhatunk. Az aktuálisan elérhető ajánlatokról a bankoknál, illetve a Bankmonitor Személyi Kölcsön kalkulátorán lehet tájékozódni majd.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés