Betöltés

Az utolsó pillanatok, hogy élj a legjobb betét adta lehetőséggel

szerző: Bankmonitor
2016-09-14

Úgy tűnik, egyre szűkülnek a lehetőségek arra, hogy kedvező feltételek közt kamatoztassuk a pénzünk bankbetétben. Aki most kötné le a pénzét, az jó, ha tudja, hogy már alig egy nap, és a BNP Paribas rendkívül vonzó 2 százalék fölötti kamatot hozó akciós betétje nem lesz elérhető. A betétek köréből így a legkedvezőbb ajánlat esik ki, habár a BNP kínálatában szereplő többi betét is kimagaslik más bankok ajánlata közül.

A legtöbb betét már csak 0,6 százalék alatt hozott az utóbbi időszakban, azonban ennek ellenére olyan banki szereplővel is lehet találkozni, amelyik még vonzó betéti ajánlatokkal is elő tud rukkolni. A BNP Paribas az egyedüli szereplő, akinek a kínálatában lévő akciós betét révén kifejezetten kedvező 2 százalék fölött hozamot kaphatunk, és ami már a rövid lakossági állampapírok hozamát is megközelíti.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Azonban úgy néz ki, nem sokáig élhetünk a lehetőséggel: az akciós betéti ajánlat szeptember 15-én, vagyis alig egy napon belül le fog járni. Még most érdemes élni a rendkívül kedvező lehetőséggel, ugyanis az ajánlat értelmében, ha 500 000 forint fölötti új forrást helyezünk el, 1 évre 2,2 százalék, míg 2 évre 2,4 százalék éves kamatot kapunk megtakarításunk után.

A BNP Paribas-nál az akció megszűnésével nem rajzolódik át jelentősen a kép a betétek frontján, mivel továbbra is kedvező feltételekkel helyezhetjük el itt a pénzünk. Az éven túli lekötés esetében az akció révén jelenleg 0,1 százalékkal kapunk magasabb kamatot a banknál fellelhető standard ajánlatnál. De az összes időtávon megtalálhatjuk a BNP-nél a számításunk, még a lakosság által kedvelt 3-6 hónapos futamidőt tekintve is kedvező kamatok érhetők el. Azonban arra sem vehetünk mérget, hogy az akciós betétek mellett a szintén kedvező standard ajánlatokon sem fog változtatni a bank.

A jegybanki alapkamat csökkenésével párhuzamosan a legtöbb kereskedelmi bank nem maradt tétlen és jelentősen csökkentette a betéti kamatokat. A mostani 0,9 százalékos alapkamathoz mérten a betéti ajánlatok zöme már csak 0,6 százalékos éves kamatról szól. A Bankmonitor keresője alapján, a BNP Paribas azonban messze kiemelkedik a mezőnyből, ugyanis a legalacsonyabb betéti kamatottól majdnem 1 százalékkal magasabb kamatot ígér.

Összehasonlításunkban azokat az ajánlatokat gyűjtöttük össze, ahol ugyan bankon kívüli forrást szükséges elhelyeznünk, de az aktív bankkapcsolat nem feltétel. Természetesen ennél magasabb kamatot is kaphatunk, ha aktívan használjuk a banki szolgáltatásokat, de ez többlet költségeket róhat ránk, ami végül az ajánlatok vonzerejét is csökkentheti.

A BNP Paribas minden időtávon vezet a betéti kamat tekintetében, sőt a 12 hónapos lejáratnál az első két helyen is ők állnak, az akciós és a standard ajánlatukkal.

Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A párnacihánál biztosabb helyet is találhatsz a pénzednek!

2018. 04. 26.

Az alacsony kamatok következtében sokan döntenek úgy, hogy a bankszámlájukon hagyják a felhasználatlan pénzösszegeket, vagy éppen készpénzben tartják azt. Ennek nyilvánvalóan megvannak a biztonsági kockázatai, ráadásul nem feledkezhetünk meg a...

Megmutatjuk, hogyan keress többet a bankbetéteknél!

2017. 10. 13.

Az átlagos bankbetétek kamata manapság 1% alatti tartományban található. Bár egy-egy rövidebb időszakra találhatunk akár 2%-ot is meghaladó kamatokat is. De mit tehetünk, ha nem akarjuk a pénzünket drágán, akciós...

Blogajánló

  • alapblog

    Patt!

    Nincs és a közeljövőben nem is várható enyhülés Törökország körül, az országot mély recesszió fogja sújtani. Önmagában véve ezen várható gazdasági dráma, a török bankok...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.