loading

Babaváró hitel: változás az örökbefogadott gyermekeknél!

A Babaváró hitelhez kapcsolódó teljes kamatmentesség, a törlesztés szüneteltetése és a tartozáselengedés a futamidő alatt örökbefogadott gyermek után is jár, sőt 2021-től már nem számít az sem, hogy ez a gyermek mikor született. (Korábban kizárólag a 2019. július előtt született gyermekek után járt támogatás).

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a babaváró hitel kalkulátorunk.
 

A Babaváró hitel egy remek konstrukció a gyermeket tervező fiatal párok számára. A legfeljebb 10 millió forint összegű kölcsön a futamidő végéig kamatmentes lesz, amennyiben egy gyermek születik az igénylést követő 5 éven belül. A futamidő alatt megszületett második baba után a fennálló tartozás 30%-át, a harmadik gyermek születésekor pedig a teljes tartozást elengedik. Az első és második gyermek születésekor az adós kérheti törlesztési kötelezettség 3 éves szüneteltetését is, ami azt jelenti, hogy ezen idő alatt nem kell semmit a Babaváró hitelre fizetnie.

A kedvezményekért cserébe szigorú feltételeket vár el az állam. A Bankmonitor Babaváró Hitel Kalkulátorának segítségével könnyen ellenőrizheted, hogy megfeleltek-e pároddal az elvárásoknak.

Babaváró hitel kalkulátor
step-1
Házasok vagytok a pároddal?
Ez a férfi első házassága?
Ez a nő első házassága?
Van gyermeketek? Közös és nem közös is számít.
Mindkettőtöknek van magyar lakcíme?
Az utolsó 180 nap TB jogviszony magyar alkalmazotti, vállalkozói jogviszonyból származik?
Van az állami adóhatóságnál köztartozása? (pl. adótartozás)
Ft
Szerepel bármelyik fél a KHR (BAR) listán?
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Ft
Típus Összeg
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
 • FOLYÓSÍTÁS AKÁR 3 NAP ALATT
 • NINCS FELESLEGES BANKI TALÁLKOZÓ -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ÜGYINTÉZÉS OTTHONRÓL -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Pénzügyeim felületen
 • DÍJMENTES
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsítsd fel igénylésed!
Tötsd ki adatbekérőnket
ONLINE
és kerüld el a banki sorban állást!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Mely gyermekek számítanak a Babaváróhoz kapcsolódó támogatások szempontjából?

A fentiek alapján egyáltalán nem mindegy, hogy hány gyermeke lesz a párnak, ezen múlik mennyi támogatásban részesülnek.

Az alábbi gyermekek felelnek meg a Babaváró feltételeinek:

 • A terhesség 12. hetét betöltött magzat
 • A futamidő alatt született vér szerinti gyermek
 • A futamidő alatt örökbefogadott gyermek

Örökbefogadásnál 2021-től nincs előírás a gyermek születési dátumára vonatkozóan, megfelelő lehet egy idősebb – akár 4-5 éves gyermek – örökbefogadása is. (Korábban elvárás volt örökbefogadásnál, hogy a gyermeknek 2019. június 30-át követően kellett születnie, ezt azonban idén eltörölték.)

Fontos azonban a támogatás szempontjából, hogy a hiteligénylést megelőzően meglévő gyermekek nem számítanak. Meglévő három gyermek mellett igényelt Babaváró hitelnél nem engedik el a teljes tartozást folyósításkor, sőt, a kamatmentesség sem lesz érvényes automatikusan a teljes futamidőre.

Meglévő Babaváróknál is érvényesíthető a könnyítés

2021. január 1-től teljesíthető a Babaváró hitel támogatásainak feltétele egy 2019. júliusa előtt született gyermek örökbefogadásával. A jogszabály azonban nem szeretné hátrányos helyzetbe hozni azokat, akik a korábban igényeltek Babavárót és már örökbefogadtak egy idősebb gyermeket.

A családok utólag kérelmezhetik a kamatmentességet, tartozáselengedést, vagy épp a törlesztés szüneteltetését örökbefogadott gyermekükre, ha ő 2019. július 1-e előtt született. Erre 60 napja lenne az érintett családoknak, vagyis március 2-ig be kell nyújtani a kérelmet a bank felé.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Volatilitás, a tőkepiacok új mozgatórugója

  A biztosítási piacok több évezredes történelme során a biztosítótársaságok folyamatosan kockázatot adtak el az ügyfeleiknek, mégsem hallunk nagyon olyan történetről, hogy egy biztosító tönkrement csupán...

 • KonyhaKontrolling Így (ne) gazdagodj meg az interneten!

  Már régóta érdekel az internetes pénzkeresés témaköre, ezért rengeteg időt töltöttem el ennek a piacnak a tanulmányozásával. Minél mélyebbre ástam, annál több fantasztikus lehetőséget találtam és annál többen akarták megtanítani az internetes gazdagság titkát. Ez a piac azért nagyon kényes, mert a gazdagság (és egészség) akármennyi pénzt megér. Tehát ha 10 milliót kérnek a biztos Tovább olvasom "Így (ne) gazdagodj...

 • Haszon.hu Ha megvan a 3,5 millió beoltott, a jövő hét közepén nyithatnak a teraszok

  Orván Viktor a közösségi oldalán ismertette a tervezett nyitási intézkedéseket. A vendéglősökre vonatkozó részt kiemeltük. Az újranyitás következő lépéseként, amikor 3,5 millió ember megkapja az első oltását a koronavírus ellen, ki lehet nyitni a vendéglátóhelyek teraszait– mondta a kormányfő. A miniszterelnök úgy számol, hogy a 3,5 milliós számig jövő szerdára vagy csütörtökre juthatunk el.A vendéglátósok teraszdíját eltörlik – tette hozzá....