Banki lekötések: ennyire számíthatsz!

Banki lekötések: ennyire számíthatsz!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-04-19
 

Ha volt egy kis megtakarított pénzed, korábban biztosan lekötötted azt. Mára már nem ennyire egyértelmű a helyzet: az átlagos egy éves lekötés mindössze 0,79%, míg fél évre 0,36%-ot kapsz. De mennyit kínálnak az élmezőnyben? Ennek a többszörösét!

Volt idő, amikor az oldalunkon csak a lekötött betétek kamatait tudtad nyomon követni. Azóta jelentősen bővült a Bankmonitor által követett termékek köre, és a bankbetétek továbbra is megmaradtak. Természetesen ma már nem igazán találkozunk 7-8%-os kamatokkal, ám mégis adódhat olyan szituáció, amikor lekötést választanál.

Ezért összeszedtük a legjobb 5 féléves, illetve egy éves lekötések hozamait. Csak azok a lekötések kerültek bele a táblázatainkban, ahol maximum az új forrás feltételét kell teljesítened, azaz a bankhoz utalt új pénzösszegre érvényesek a kamatok.

6 hónap – 2% alatt

6 hónapos lekötések kamatai

Fél éves időtávon már 2% alá buknak a kamatok, ám több bankot találunk az élmezőnyben. Új szereplő a Pátria Takarék, akinek két lekötése is bekerült a legjobban kamatozó betétek közé. 6 hónapra a legjobb kamatot messze a BNP Paribas nyújtja 1,7%-kal.

Érdekel a BNP Paribas ajánlata? Add meg adataidat és tudj meg róla többet!
1

12 hónap – 2% felett

12 hónapos (egy éves) lekötések kamatai

Látható, hogy a legjobb 5 lekötést mindössze 3 bank uralja. Ezek közül is kiemelkedő az első három lekötés (a Gránit és a BNP Paribas ajánlata), ugyanis ezek még 2% feletti hozamot biztosítanak a betéteseknek.

Alternatíva

Jelenlegi betéti kamatok mellett érdemes egy pillantás vetni az állampapír kamatokra is, hiszen könnyen elképzelhető, hogy jobb ajánlatot találsz.

Állampapír kamtok

Hirdetés
Hirdetés