Bankszámlanyitás egy pizza rendelés egyszerűségével

 • 2013.06.26.
 • szerző: bankmonitor

Aki rendelt már korábban bármilyen terméket vagy szolgáltatást az interneten keresztül az jól tudja, hogy rengeteg fáradtságtól kímélheti meg magát. Így teljesen érthető és jogos igény, hogy ezt az előnyt sokan például a bankszámlák terén is szívesen élveznék. Miért kéne bankszámlanyitáskor órákat várakozással és adminisztrációval a bankfiókban tölteni, amikor néhány kattintással ezt akár otthonról is el tudnánk intézni?

Az egyszerűbb, gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés érdekében a legtöbb bank weboldalán valamilyen formában
lehetőségünk van arra, hogy elektronikus úton jelezzük számlanyitási szándékunkat. Sajnos
ez
sok esetben kimerül egy visszahívás kérésében, így egy banki alkalmazottal tudjuk megbeszélni a részleteket. A beszélgetés során az ügyintéző készségesen segít a megfelelő termékek kiválasztásában, előzetesen rögzíti személyes adatainkat, valamint időpontot foglal számunkra az általunk megjelölt bankfiókba. Ezáltal a fiókban történő tényleges számlanyitási folyamat valóban lerövidül, de a bankfiók felkeresése sajnos nem kerülhető el.

Az előbbi gyakorlatot több nagybank (Budapest Bank, FHB Bank, OTP Bank, UniCredit Bank) olyan formában egyszerűsítette, hogy
csak a szerződés aláírása miatt kelljen bankfiókját az általunk megadott időpontban
felkeresnünk. A folyamat pár percet (5-10 perc) vesz igénybe. A bank weboldalán található adatlap kitöltésével részletesen meg tudjuk adni, hogy melyek azok a termékek és szolgáltatások, amelyekre szükségünk lesz. Viszont a szerződés véglegesítéséhez sajnos ezekben az esetekben is személyes megjelenésre van szükség.

Ellentétben a bankok többségével, az AXA Bank többet kínál: online felületén indított számlanyitás esetén
a bankszámlaszerződés házhoz jön. Adataink kitöltését és a szolgáltatások kiválasztását követően két munkanapon belül megtörténik a helyszín és az időpont egyeztetése a szerződés aláírásához. A találkozót követő három banki munkanapon belül bankszámlánkat megnyitják, amelyről e-mail útján és telefonon értesítenek bennünket. Akinek tehát fontosabb a kényelem, mint az azonnali számlanyitás, azoknak ideális ez a megoldás (persze, ha a banknál kívánnak számlát nyitni), hiszen nagyjából 1 hét alatt egy teljes körűen használható folyószámlához juthatnak. Egyelőre azonban kizárólag magánszemélyek (vállalkozások sajnos nem) vehetik igénybe ezt a lehetőséget.

A Bankmonitor.hu, mint egy 100%-ban online információs platform természetesen támogatja az ilyen és ehhez hasonló elképzeléseket, persze mielőtt bankszámlanyitásra adnánk a fejünket, érdemes azért a banki ajánlatokat összehasonlítani!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Aktív-passzív, Dropbox, autók és meteoritok világa is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást! Hogy tűnnek el a könnyű választások egyre gyorsabban? Ben Graham módszere még...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.