Bankszámlanyitás – Így kerüld el a bankfióki toporgást

 • 2016.04.25.
 • szerző: bankmonitor

A 100%-ban online bankszámlanyitás idehaza még elképzelhetetlen. A magyarázat egyszerű: a hatályos szabályozás mellett nincs erre lehetőség. Több banknál a folyamat online elindítható, de csak kettő olyat találunk, ahol a számlanyitáshoz nem kell bankfiókba rohannunk. Mi a helyzet jelenleg és mire számíthatunk a jövőben ezen a téren?

Jogszabály írja elő a bankoknak, hogy szerződéskötéskor elvégezzék az ügyfelek személyes beazonosítását. Ennek hiányában nincs bankszámlanyitás. Az persze megint más kérdés, hogy az azonosítás nem csak bankfiókban történhet, amit az AXA, valamint a Gránit Bank az érdeklődők nagy örömére ki is használ.

Ezeknél a bankoknál a weboldalon indított bankszámlanyitás nem a megszokott módon zárul. Miután megadtuk az adatainkat és kiválasztottuk a szolgáltatásokat, a bank munkatársa telefonon egyeztet velünk, hogy hol és mikor szeretnénk aláírni a bankszámlaszerződést.

 A dolog szépséghibája, hogy a Gránit Bank csak Budapesten vállalja, hogy a szerződést házhoz hozza, ráadásul csak abban az esetben, ha előzetesen 50 ezer Ft-ot a bankszámlára utalunk. Az AXA Banknál ilyen korlátozás nincs, viszont azt érdemes szem előtt tartani, hogy az év vége felé a bank az OTP Bankba olvad, így a jelenlegi számlacsomagok sorsa némiképp bizonytalan.

Mindezek fényében egyetlen olyan pénzintézet marad, ahol bankfiókon kívül is lehet majd bankszámlát nyitni. Feltéve, hogy az OTP Bank, vagy más piaci szereplők nem változtatnak eddigi gyakorlatukon, ami valljuk be, nem valószínű.

Addig is, ha egyszerűbb, gyorsabb és kényelmesebb ügyintézésre vágysz, válaszd a Bankmonitor szolgáltatását. A bankszámlaszerződés véglegesítéséhez sajnos így is elengedhetetlen a bankfióki személyes megjelenés, de azt garantáljuk, hogy gördülékenyebbé tesszük számodra a bankszámlanyitást.

Első lépésként használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy megtalálod az igényeidnek legjobban megfelelő számlacsomagot.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hevülő gazdaságok, hevülő árfolyamok

  Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke a nagy jegybankok által gerjesztett...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.