Betöltés

Bankszámlanyitás – Így kerüld el a bankfióki toporgást

szerző: Bankmonitor.hu
2016-04-25

A 100%-ban online bankszámlanyitás idehaza még elképzelhetetlen. A magyarázat egyszerű: a hatályos szabályozás mellett nincs erre lehetőség. Több banknál a folyamat online elindítható, de csak kettő olyat találunk, ahol a számlanyitáshoz nem kell bankfiókba rohannunk. Mi a helyzet jelenleg és mire számíthatunk a jövőben ezen a téren?

Jogszabály írja elő a bankoknak, hogy szerződéskötéskor elvégezzék az ügyfelek személyes beazonosítását. Ennek hiányában nincs bankszámlanyitás. Az persze megint más kérdés, hogy az azonosítás nem csak bankfiókban történhet, amit az AXA, valamint a Gránit Bank az érdeklődők nagy örömére ki is használ.

Ezeknél a bankoknál a weboldalon indított bankszámlanyitás nem a megszokott módon zárul. Miután megadtuk az adatainkat és kiválasztottuk a szolgáltatásokat, a bank munkatársa telefonon egyeztet velünk, hogy hol és mikor szeretnénk aláírni a bankszámlaszerződést.

 A dolog szépséghibája, hogy a Gránit Bank csak Budapesten vállalja, hogy a szerződést házhoz hozza, ráadásul csak abban az esetben, ha előzetesen 50 ezer Ft-ot a bankszámlára utalunk. Az AXA Banknál ilyen korlátozás nincs, viszont azt érdemes szem előtt tartani, hogy az év vége felé a bank az OTP Bankba olvad, így a jelenlegi számlacsomagok sorsa némiképp bizonytalan.

Mindezek fényében egyetlen olyan pénzintézet marad, ahol bankfiókon kívül is lehet majd bankszámlát nyitni. Feltéve, hogy az OTP Bank, vagy más piaci szereplők nem változtatnak eddigi gyakorlatukon, ami valljuk be, nem valószínű.

Addig is, ha egyszerűbb, gyorsabb és kényelmesebb ügyintézésre vágysz, válaszd a Bankmonitor szolgáltatását. A bankszámlaszerződés véglegesítéséhez sajnos így is elengedhetetlen a bankfióki személyes megjelenés, de azt garantáljuk, hogy gördülékenyebbé tesszük számodra a bankszámlanyitást.

Első lépésként használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy megtalálod az igényeidnek legjobban megfelelő számlacsomagot.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

  • alapblog

    A menetrendszerű Brexit-pofon

    Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.