Bazi nagy bankszámla mustra

Bazi nagy bankszámla mustra
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-09 Frissítve: 2021-12-29
 

Átlagosan havi 300 forintba kerül ma egy bankszámla az első évben bankkártyával, és pár átutalással, amely a második évtől 600 forint körül alakul. Létezik 0 forintos ajánlat, és olyan is, amelynek második évtől ötszörösére emelkednek a költségei!

Átlagos számlahasználat mellett, azaz havi 150 ezres számlára érkező bér, 2-2 netbanki utalás és csoportos beszedés, valamint gyakori bankkártyás vásárlás mellett vizsgáltuk meg az aktuálisan elérhető bankszámla ajánlatokat. Összehasonlításunkban azt is részletezzük, hogy a havi összes költségen belül mely tranzakciókra, szolgáltatásokra kell költeni a számlahasználat során, és ez hogyan alakul a számlanyitástól számított első, illetve az azt követő évben.

Szó szerint nullás bankszámla ajánlat az első évben csak egy banknál van – ilyen számlahasználat mellett – egy Bankmonitor akciónak köszönhetően. A CIB ECO bankszámla esetén egyedi kondíciókat lehet élvezni egy évig, amely csak a Bankmonitoron keresztül megvalósult számlanyitás esetén érhető el.

Alább lesz látható, hogy a tízes listában 3 kivételtől eltekintve minden esetben drágább a második évtől a bankolás, amely az első éves bankkártya díj akcióknak tudható be (díja az Egyéb oszlopban jelenik meg). Két esetben, az MKB Bank Digit@ll és a MagNet Bank Diamond számlacsomagja esetén változatlan a második éves költség, míg a Raiffeisen csomagja azért lesz olcsóbb, mert az első évben a bankkártya díja mellet még kibocsátási díjat is felszámol a bank.

A kártyahasználat nem kerül semmibe, mivel a kártyás vásárlásnak szerencsére nincs költsége, a vizsgált profilban pedig készpénzfelvétellel nem számoltunk, de az egyébként is díjmentes bármely bankszámlánál, bármely ATM-nél maximum havi kétszer, összesen 150 000 forintig.

Hirdetés

Hirdetés

Sok a „nulla forintos” bankszámla

A számlavezetésért önmagában kevés helyen számolnak fel díjat ilyen számlahasználati szokások mellett: első évben kizárólag a K&H Bank alkalmazza a Minimum plusz számlacsomagnál, második évtől pedig az UniCredit Tripla számlacsomagja esetén jelenik meg egy masszív tétel. A többi ajánlatnál így megtévesztő lehet, ha elhangzik a „nulla forintos számlavezetés”, ezért érdemes az egyéb díjtételekre is fókuszálni a választáskor.

A drágulás a második évtől átlagosan duplázódást jelent, azonban még ekkor is párszáz forintból fenntarthatók a legolcsóbb ajánlatok. Az utalásoknak, beszedéseknek szinte mindenhol van költsége. Egyedül a CIB ECO esetén ingyenesek az első évben, az UniCredit Tripla számlacsomagja esetén, de itt a második évtől nagyon drága lesz a fix díj, valamint a Raiffeisen Bank DíjNullázó Plusz csomagja esetén.

Eltérő szokások esetén a rangsor is másként alakulhat, ezért a saját számlahasználattal érdemes megnézni a listát a bankszámla kalkulátorunk segítségével!

1

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés