Befektetés: egyetlen menekülési út van

Befektetés: egyetlen menekülési út van
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-01-14 Frissítve: 2021-07-01
 

Manapság komoly gondot jelent, hogy mibe is fektessük a megtakarításunkat, hiszen a kockázatmentes megoldások már alig hoznak valamit. A lakossági állampapírokat nem számítva igencsak tanácstalanok lehetünk, viszont van azért remény. Az Alapblog írása éppen ezzel a témával foglalkozik.

Az utóbbi években elkényeztettek bennünket a befektetések, a magyar kötvényekkel is kiemelkedő hozamot érhettünk el 2012 elejéhez képest. Igen ám, de ez már a múlt, nagyon nehéz dolgunk van, mert a bankbetétek, a mindenki által megvehető állampapírok és a vállalati kötvények is megfizethetetlenül drágák lettek, nagy a kockázat, hogy utóbbiakkal a következő időszakban veszteségbe futunk bele.

Bárhova is nézzünk, elképesztően nehéz egy jó befektetést kiválasztani. Már csak azért is, mert a kötvények között a lakossági állampapírok maradtak, ha nagyobb hozamra vágyunk, akkor kockázatot kell vállalnunk. Az Alapblog „2017 legfontosabb üzenete bankári szemmel” című írása pont azt taglalja, hogy mi lehet a kiút ebből a helyzetből.

Hirdetés
Hirdetés