Betétkifizetési korlátozást vezettek be egy magyar banknál

Betétkifizetési korlátozást vezettek be egy magyar banknál
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-12-18
 

Olyan mérvű likviditási problémákat talált a Magyar Nemzeti Bank az NHB Növekedési Hitelbanknál (NHB), hogy mára bankszünnapot rendelt el, valamint a következő 30 napra 7 millió Ft-ban maximálta az egy számláról felvehető pénz mennyiségét. A pénzintézet ez idő alatt újabb kötelezettséget már nem vállalhat.

Az NHB Növekedési Hitelbanknak (NHB) összesen 67 olyan magánszemély és 88 vállalati betétese van, akit a 7 millió forintos betétkivételi korlát érint. Közülük 10 magánszemély és 42 vállalati ügyfél rendelkezik az OBA kártalanítás összegét is meghaladó betéttel.

Az intézkedés nem érinti az NHB befektetési szolgáltatásén belül kezelt ügyfélpénzeket és eszközöket. Az előírt intézkedések végrehajtásának technikai lebonyolítása érdekében az MNB a felügyeleti biztos kérelmére a mai napra bankszünnapot rendelt el, ám a bank a tervek szerint szerdától tovább folytatja működését.

Az NHB részesedése a magyar hitelintézeti szektor összesített mérlegfőösszegének csupán 0,2% százalékát teszi ki, likviditásának megrendülése az MNB szerint a magyar pénzügyi közvetítőrendszer stabilitását semmilyen módon nem fenyegeti.

1

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés