Biztonságos befektetés és vonzó hozam – Létezik?

 • 2014.03.12.
 • szerző: bankmonitor

Az elmúlt év egyik befektetési slágere a magyar állapapír volt. 2013-ban mintegy 700 milliárd forintért vásárolt a lakosság belőle. Miért? Mert a bankbetéthez hasonlóan biztonságos befektetéssel annál kedvezőbb kamatot lehet elérni a lakossági állampapírokkal. Most mi is segítünk abban, hogy ez a kedvező befektetési forma minél könnyebben elérhető legyen.

Olvasói igényeknek eleget téve, már az állampapírok kamatai is megtalálhatóak az oldalunkon. A kamatokon túlmenően jelentős hangsúlyt fektetünk arra, hogy bemutassuk az állampapír és a bankbetét közötti eltéréseket is. Ha szeretnéd megérteni, hogy miért döntött a megtakarítók jelentős része az állampapír mellett, nincs más teendőd, minthogy
ide kattintva áttekinted  a Bankmonitor.hu állampapír oldalát.

Kedvcsinálónak álljon itt néhány tény az állampapír befektetésekről: 

 • feltételmentes befektetés (nem szükséges a jövedelmedet a jelenlegi helyről máshová utaltatni, nem szükséges semmilyen banki aktivitást vállalnod)
 • a Kincstár ingyenes számlavezetése miatt nincs addicionális költsége a befektetésnek
 • a kamat független attól, hogy először fektetsz be állampapírba, vagy korábban lejárt befektetésedet „kötöd le” újra
 • ha pénzre van szükséged, eladhatsz 2 darab állampapírt is (a többi változatlan formában kamatozik számodra, így minimalizálhatod a kamatveszteséget – amennyiben bankbetéthez hasonlítjuk a befektetést)
 • rövid időtávtól a nagyon hosszú időtávig valós alternatívát jelent
 • nem szükséges hatalmas összegekkel rendelkezned: a legkisebb befektethető összeg minimális, akár 10 ezer Ft is, vagy esetenként ennél alacsonyabb is lehet

Állampapír oldalunkra kattintva további részleteket tudhatsz meg!

Mint minden egyéb, Bankmonitoron megjelentetett pénzügyi termék esetében, nyugodtan felteheted kérdésedet szakértőnk számára és rövid időn belül megadjuk a választ. 

A legkeresettebb befektetés ma Magyarországon a lakossági állampapír, a Bankmonitor.hu Állampapír kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a hozzád illőt. Ingyenes szolgáltatásunkkal állunk a rendelkezésedre, bármilyen kérdésed is lenne, mi választ adunk és megkeressük a legolcsóbb szolgáltatót, biztosítjuk a legkényelmesebb szerződéskötést!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Kereskedelmi háború

  Trumpnak igaza van a védővámokkal, bármennyire is nem tetszik ez a szabadkereskedelem híveinek. Kína ugyanis csal. A világ Kínát azért vette be a WTO-ba, mert...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.