Betöltés

Célegyenesben a hitelek elszámolása: valaki tűkön ül, más dörzsöli a tenyerét

szerző: Bankmonitor.hu
2015-04-17

Nem kell kétségbe esnie annak, aki még nem kapta meg a banktól az elszámoló levelét, amely a visszatérítésről, valamint az új forintosított hitel törlesztőrészletéről, kamatáról ad tájékoztatást. A nagy hajrá április végén várható a levelek kézbesítését illetően. Ezt követően célszerű körülnézni más bankok háza táján is, hogy kaphatunk-e kedvezőbb konstrukciót. Ha bankot váltunk, ingyenesen felmondhatjuk régi hitelünket, amelyet 90 napunk van visszafizetni.

Végre kiderül, hogy mennyi jár vissza és mennyi lesz az új törlesztőrészlet

Célegyenesbe érkezett az elszámolásról szóló levelek postázása, az ügyfelek mégsem dőlhetnek hátra. Igaz, hogy a hitelek újraszámolása és a devizahiteles tortúra ezzel lezárul, de a forintosítással egy új történet veszi kezdetét. Az adósok megismerik, hogy a jogszabályban meghatározott fordulónappal milyen összegű jóváírásra jogosultak az árfolyamrésből, továbbá az egyoldalú kamat-, költség- és díjemelésből.

A devizában újraszámolt tartozások forintosításra kerülnek, a kamat mértékét pedig visszaállítják a hitelszerződésben eredetileg maghatározott szintre. A forintosított tőketartozás, a régi-új kamat és a hátralévő futamidő ismeretében meghatározzák az új törlesztőrészletet, amit májustól kell majd az adósoknak fizetni. A márciusi és az áprilisi részletben megfizetett különbözet visszajár.

Miközben sokan a postást fürkészik és tűkön ülve várják az új adatokat, addig a már lejárt vagy piaci alapon végtörlesztett hitellel rendelkezők dörzsölhetik a tenyerüket. Akinek még van bankszámlája annál a banknál, amelynél hitellel rendelkezett, annak automatikusan jóváírják az összeget ezen a számlán. Akinek nincs, annak be kell jelentenie, hogy mely bankszámlára kéri, vagy a bankfiókban veheti fel készpénzben.

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Tiszavirág életű lehet sok forintosított hitel

Az elszámolással és a devizahitel forintosítással nemhogy lezártnak nem tekinthetjük az ügyet, hanem az ügyfelek jó része előtt egy olyan új lehetőség nyílik meg, amely döntően befolyásolhatja a futamidőből még hátra lévő évek törlesztéseit. Ez pedig nem más, mint a forintosított lakáshitelünk kiváltása egy még kedvezőbb hitellel.
A kiváltáshoz megfelelő biztosítékokkal rendelkező ügyfelek 60 napon belül felmondhatják a forintosított hitelüket, majd további 90 nap áll rendelkezésükre, hogy a kiváltást lebonyolítsák. A felmondástól a kiváltásig terjedő időszakban is fizetni kell a részleteket, de a forintosított hitel lezárása díjmentes.

Ellenőrizd Te is, hogy melyik banknál járnál jobban!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Mások többet kaptak vissza, kihez forduljak a panaszommal?

A banki elszámolás összetettségét jellemzi, hogy egy átlagos ügylet esetén is több száz paramétert kell a képlethez megadni, ami nem csak a szerényebb pénzügyi ismeretekkel rendelkező ügyfeleket állítja komoly akadályok elé. Ha a szomszéd ugyanannyit vett fel ugyanott, mint mi, a visszatérítés összege akkor is más lehet. A jóváírás mértéke a hitelintézeten, a hiteltípuson és az összegen túl függ még a hitelfelvétel időpontjától, a futamidőtől, a kamat változásától és az alkalmazott árfolyamréstől.

Amennyiben elfogadjuk az elszámolást, úgy a tájékoztatóban megfogalmazottak szerint kell törlesztenünk a jövőben. Aki vitatja a visszatérítés összegét, az első körben a hitelező banknál élhet panasszal, a következő szint a Pénzügyi Békéltető Testület, de megegyezés hiányában akár bírósági szintre is eljuthatnak ügyek.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

befektetés

Mit hozhat a 2019-es év a magyar befektetők számára?

2019. 01. 21.

Nem tudod, mit várhatsz 2019-től? Azon gondolkozol, hogyan őrizd meg a vagyonod értékét? Netán infláció feletti reálhozamot is szeretnél elérni? Milyen lehetőségeid vannak? Megmutatjuk, miket érdemes figyelembe venned, hogy elérd...

Utolsó figyelmeztetést kaptak a lakáshitelesek

2019. 01. 17.

Hitelezési szempontból megszólalt a riasztócsengő a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének egy konferencián elhangzó mondatai után. Az ezzel kapcsolatos hírek a laza monetáris politika végéről, monetáris szigorításról szólnak, de ha...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.