CIB lakáshitelek különböző kamatperiódusokkal: mutatjuk a törlesztőket 10 millió Ft hitelösszegre

CIB lakáshitelek különböző kamatperiódusokkal: mutatjuk a törlesztőket 10 millió Ft hitelösszegre
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-01-28 Frissítve: 2021-12-29
 

Kiszámoltuk, milyen kamattal és törlesztővel kínál lakáshiteleket a CIB Bank eltérő jövedelmű igénylők számára. A kérdés azért fontos, mert a bankok általában kedvezményeket kínálnak a magasabb jövedelműeknek.

A bankok a hitelek kamatszintjét számos tényező függvényében állapítják meg. A lakáshitelek kamatát többek között az igénylő jövedelme is befolyásolja, ami az ügyfél hitelminősítése során kiemelt fontossággal bír. A nagyobb jövedelem jobb hitelezési képességet, alacsonyabb vissza nem fizetési kockázatot jelent a bank számára. Ennek köszönhetően a pénzintézetek alacsonyabb kamatokat biztosítanak azok számára, akik magasabb jövedelmet tudnak igazolni. Ez több százezer forintos pénzügyi előnyt is jelenthet a teljes visszafizetendő összeg tekintetében.

Hitelkamatok alacsonyabb és magasabb jövedelem mellett

A legolcsóbb CIB-es lakáshitelekkel a BUBOR szintjéhez kötött éven belüli kamatfixálású hitelek között találkozhatunk. A Bankmonitor lakáshitel kalkulátora szerint egy 10 millió Ft összegű, 15 éves futamidejű és változó kamatozású lakáshitel a CIB Banknál jelenleg 2,8%-os THM szint mellett érhető el. A CIB UNO Lakáskölcsönhöz 67 947 Ft-os havi törlesztőrészlet párosul, ami 12 230 542 Ft teljes visszafizetést jelent. A hitelhez ugyanezen kondíciók mellett juthatunk hozzá nettó 300 ezer és 450 ezer Ft-os jövedelem mellett is.

Az 5 éves kamatperiódusú CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel 3,45%-os THM szint mellett érhető el nettó 300 ezer Ft-os jövedelem esetén. Amennyiben viszont nettó 450 ezer Ft igazolt jövedelmet tudunk felmutatni, akkor a hitel THM 3,24%-ra csökken, ami 178 ezer Ft pénzügyi előnyt jelent teljes visszafizetésben.

A magyarok által legkedveltebb 10 éves kamatperiódusú lakáshitelhez alacsony jövedelem esetén 3,97% THM mellett juthatunk hozzá a CIB Banknál. A CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelhez magasabb jövedelem igazolásakor 0,33% kamatkedvezmény párosul, melynek köszönhetően 272 ezer Ft-tal alacsonyabb teljes visszafizetendő összeggel számolhatunk.

A magasabb jövedelemből adódó kamatkedvezmény mértéke a fix kamatozású CIB Végig FIX 15 Lakáskölcsön esetén már 0,53%, ennek köszönhetően pedig 481 ezer Ft-tal csökken a hitel teljes költsége.

Magasabb jövedelem, alacsonyabb kamat

A magasabb jövedelem hatása nem csak a kamatszinteken keresztül érvényesül. Észrevehető, hogy eltérő jövedelem mellett a különböző kamatperiódusú hitelek THM szintje nem azonos. A hosszabb kamatfixálású hitelek a növekvő kamatterhek ellen nyújtanak védelmet, hiszen míg a változó kamatozású lakáshitelek kamata évente módosulhat, addig egy 10 éves kamatperiódusú hitel már 10 évre nyújt védelmet a kamatmozgások ellen. A kamatkockázat csökkenéséből adódóan gyakorlatilag kockázati felárat fizetünk, ami összességében magasabb kamatszintet eredményez.

A CIB Bank esetében nettó 300 ezer Ft jövedelemnél rendre 0,65%, 0,52% és 1,74%-kal magasabb kamatokat láthatunk az eltérő kamatperiódusú lakáshitelek között, míg nettó 450 ezer Ft jövedelem felmutatása mellett már csak 0,44%; 0,42% és 1,52% a „kockázati felár”.

Az aktuális jövedelem szint persze adottság, amit nem lehet egyik pillanatról a másikra megváltoztatni, ám megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonásával akár akár a kedvezményes kamatokat is érdemes lehet megcélozni.

A Bankmonitor szakértői ingyenesen nyújtanak számodra segítséget a tanácsadásától kezdődően a hitel folyósításáig, sőt még különféle kedvezményekre is jogosult lehetsz. A példánkban bemutatott CIB Banknál elérhető lakáshitelek Bankmonitoron keresztüli igénylése esetén akár 225 185 Ft kedvezményre is szert tehetsz, melynek mértéke nem függ attól, hogy mekkora jövedelmet tudsz felmutatni. Ez az összeg 30 000 Ft végtörlesztési díjkedvezmény, valamint a változó és végig fix kamatozású lakáshitelek esetében 195 185 Ft extra induló költség kedvezmény formájában mutatkozik meg.

Ha nem kizárólag a CIB Bank ajánlataira vagy kíváncsi, akkor versenyeztesd meg 14 magyarországi hitelintézet ajánlatát a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorral.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés