Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-06-27 Frissítve: 2021-10-18
 

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg néhány banknál havi 150-300 Ft-ban kimerülnek a költségek, addig helyenként több mint 1.000 Ft-tal is legombolnak. Segítünk, hogy a nehezen megkeresett pénzed ne bankolásra ússzon el. 1

Ifjú titánként általában nincsenek még nagy elvárásaink a bankokkal szemben. Amire szükség van, az

  • egy olcsó bankszámla,
  • egy PayPass képes bankkártya, ami netes fizetésre is alkalmas és
  • egy jól használható netbank.

A fentieket szem előtt tartva szondáztuk a legjobb banki ajánlatokat. Két esetet vizsgáltunk:

  1. Nem szeretnéd a teljes szünidőt munkával tölteni, ezért egy kis zsebpénz kiegészítéssel bőven beéred (50 ezer Ft-ot keresel havonta)
  2. Hajlandó vagy többet beletenni a dologba azért, hogy többet keress (100 ezer Ft-ot keresel havonta)

Az első esetben jelenleg a Gránit Digitális számlacsomag a legolcsóbb megoldás (136 Ft/hó). Nincs számlavezetési díj, olcsó a bankkártya és az iSMS szolgáltatásnak köszönhetően a hagyományos SMS-ek költségeit is megspórolhatod. Viszont, ha ragaszkodsz a PayPass képes bankkártyához, akkor további 142 Ft plusz költséggel kell számolnod havonta. Hozzátesszük ezzel együtt is az egyik legjobb ajánlat.

A kategória második helyezettje az Erste Egyszámla (158 Ft/hó). Akció keretében nincs számlavezetési díj és nem kell az első évben a bankkártyáért sem fizetni. Ingyenes a kártyahasználathoz kapcsolódó SMS szolgáltatás is, ha a választható kedvezmények közül emellett döntesz. Harmadik a sorban az OTP Junior számla (376 Ft/hó). Itt sincs számlavezetési díj és a bankkártyáért sem kell fizetni, viszont az SMS-ek után 13 Ft a sarc mértéke üzenetenként, ami sajnos megdobja a költségeket. A teljes listát itt találod…

A második esetben a bankok közötti sorrend nem változik az élmezőnyben. Sőt, a képzeletbeli dobogó első két fokán ugyanazok a bankszámlák találhatóak. Azzal a különbséggel, hogy az eltérő bankszámla használati szokások miatt némileg drágábbak, mint a korábbi esetben (Gránit Digitális számlacsomag 156 Ft/hó, Erste Egyszámla 315 Ft/hó).

A kategória harmadik helyezettje az OTP Simple számlacsomag (328 Ft/hó). Itt sem kell fizetni a számlavezetésért és az első évben a bankkártyáért sem. Az SMS szolgáltatásért viszont már igen, a 328 Ft-os havi díjból 298 Ft-ot tesz ki a Simple SMS csomag. Cserébe viszont a bankszámlán történt pénzmozgásokról is tájékoztat a bank, nem csak a kártyaműveletekről. A teljes listát itt találod…

Egyik vizsgált eset sem illik rád? Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Nyilván nem vagy saját pénztárcád ellensége, ezért feltétlenül szánj egy kis időt a megfelelő bankszámla felkutatására. Mindenképpen érdemes, hiszen óriási különbségek vannak a bankok ajánlatai között. A második esetben például a harmadik legolcsóbb ajánlathoz képest közel 400 Ft-tal drágább a negyedik helyezett. Nem beszélve a legdrágább lehetőségekről, amelyeknél majdnem 1.500 Ft-ra rúg a havi bankköltség.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés